.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 72 от общо 72
    Само аз обичах (и все още). Приятелство може да има според мен. Ходили сме дори 2 пъти и може би се бъркаме, че поради доброто ни разбирателство и привличането трябва да ходим, а всъщност когато сме приятели си казваме всичко, подкрепяме се и си прекарваме много добре. За мен не е проблем да преглътна много неща, опитвам се да забравям и че сме се целували, спали и т.н. Не винаги ми е розово, защото не съм го забравила, но наистина е много глупаво да се мразим, казах му, че е много тъпо да се караме. Казах му и че не съм го забравила и му обясних, че всичко ще стане с времето и това не е причина да не се познаваме. И се получава

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Мачо - виж сега. Ще ти покажа нещата от друг ъгъл. Твое право е да не ги приемеш.

Моя случай беше точно такъв - страстна, изгаряща, изпепеляваща любов. При това първа. Изкарахме доста, както разбра 2 години и половина. Причините да се разделим бяха доста, и единия от нас определено беше виновен. Не мисля да навлизам в подробности, с две думи ще кажа - раздялата ни беше необходима, точно защото любовта ни не беше обикновена. Само силни характери и хора здраво стъпили на земята могат да създадат пламенна и изпепеляваща връзка. Случиха се непростими неща. Непростими, защото трябваше да изневерим на принципите си за да продължим заедно. А знаеш че един зрял човек, не би направил компромис с основните си принципи. Та - наложи се - разделихме се. Без много драми и филми. И сега идва другия момент. Бяхме споделили доста един на друг през тия 2 години. Знаехме си всички кирливи ризи и всички страхотни качества. И двамата знаехме че не искаме да губим другия човек, и да мием на едно здрасти. И решихме че си струва да направим не една жертва за да останем в добри отношения.

Та да - за да останеш приятел с някого след дълга и страстна любов се искат много жертви. Ама наистина много. Аз и тя решихме че цената която трябва да платим си заслужава. Милиони други двойки решават че не си заслужава. И тук е разликата.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Не вярвам в такива приятелства
    Ако разберете границите на своите възможности, ще можете да действате в съгласие с тях, вместо да ги оставяте да работят против вас и да ви се пречкат, което впрочем те правят винаги, когато ги пренебрегвате, независимо дали го съзнавате или не. И едва тогава ще установите, че ограничените ви възможности могат да се окажат вашата сила. Б.Хоф

Град
    Варна
    Разбира се че може да има приятелство след раздяла , колкото и дълга да е била връзката. Може може ама не е много уместно.. просто някакси не се вързва до скоро (няма нужда да копирам всички какво са написали) нали обичали сте се и т.н. и накрая кво .. ? Винаги ще има нещо повече от приятелство след раздяла.. Невъзможно е да няма. Лично аз в компанията ми се събират 2 от бившите ми. Едната дори ми призна че още не е утихнало (а скъсахме преди 2 години...) другата (преди 1 година) се вижда че и двамата се гледаме по всякакъв начин но не и приятелски. Щом си обичал даден човек не можеш просто така да захвълиш чувствата и да кажеш "аз повече не го обичам ще бъдем само приятели". Невъзможно е !

а де, това последното изречение не допусках, че може въобще да възникне спор по него.

.: machoka :.

Мега фен Аватара на machoka
    раздялата ни беше необходима, точно защото любовта ни не беше обикновена.
    Ей с това не мога да се съглася. Ако двама души са си един със (за) друг, няма фактор на света който да може да им попречи или да изиска раздяла. Просто няма такъв - човек може да се пребори с всичко, а непростими грешки НЯМА (е, да си пиян и да убиеш човек с колата е непростима грешка, но говорим за сферата на чувствата).. та такива НЯМА.

А пък аз дори визирах хипотетична ситуация, в който партньорите не са правили някакви грешки или нещо от сорта, т.е. нямало е форсмажорни обстоятелства, които да ги разделят.. а просто на единия в произволен момент му хрумва, че другия вече 'не е най-добрия и най-единствения', както се изразиха по-горе.

И с другата част не мога да се съглася, но струва ми се вече изложих причините за това по-горе. Но се радвам за вас и за това, че сте намерили своят хармоничен път.

Голям фен
    Град
    sofiq
    Наистина тръпката е гадна когато се разделит двама,които са се обичали.В момента се сещам за едно мое старо гадже преди няколко месеца го видях даже и здрасти не си казахме.Даже не се и погледнахме.Ама то си зависи и от хората дали ще си останат приятели след раздялата.

И дори и да сте ходили много време,няма как просто да не останат чуствата,хубавите времена и повече да не искаш да виждаш този човек.Вярно е,че когато видиш любимия човек с друг/а ти става много кофти и започваш да трошиш каквото фаниш или просто си мислиш за нея/него.ТАка,че приятели след връзка е нещо много трудно... и вероятно ако ти си виновен/виновна за раздялата после си викаш.. "Ама защо направих това?"Просто си правите тестове с хората какво ще стане след това или заебаваш любимия човек заради прости неща.
    Oh but until then I got you
    Baby I got you
    Until you're used to my face
    And my mystery fades
    I got you

Град
    бълХаристан
    Момиче и момче могат да бъдат приятели в два случая:
    а) когато момичето е по-умно;
    б) когато момчето е по-глупаво.

Цитирай Първоначално написано от kypo
    Момиче и момче могат да бъдат приятели в два случая:
    а) когато момичето е по-умно;
    б) когато момчето е по-глупаво.

и 2 в 1 става
    Oh but until then I got you
    Baby I got you
    Until you're used to my face
    And my mystery fades
    I got you

Град
    Под зелените смокини
    на мен ми се случи подобно нещо след 2 години и нещо връзка се разделихме,когато се разделихме и казах че това е края във всеки един смисал и тя го знаеше и каза след това което сме преживяли ние никога не може да бъдем приятели/в този момент сякаш ми прочете мислите/
    Нищо не внушава такова презрение към успеха, както мисълта за това, с какви средства е постигнат.
    http://www.teenproblem.net/teenid/dark0s

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Ами Васко различно е!!!Зависи от хората и от ситуацията в която са попаднали!!Значи с бившия ходихме година и 8 месеца и си останахме приятели,без лицемерие!!!Напълно постижимо е!!За мен в началото беше трудно,но не исках да губим връзка,защото този човек ще мога да разчитам на него като приятел!!!Но ако връзката е била много силна и някой от двамата е изневерил или е заобичал друг/а,вече там не знам,по-сериозни са нещата!!!Нали ти казах,зависи изцяло от човека и ситуацията!!!!
    Ами Съни, сори че ти го казвам, но моето мнение е, че сте били просто 'обикновени гаджета'. Времето не е показателно за дълбочината на чувствата. Как да ви кажа, че не мога разбера как ще е имало изпепеляваща, истински дълбока любов (нещо, до което колко от вас могат с ръка на сърцето да признаят, че са опознавали?), и после изведнъж всичко ще се принизи до приятелска основа?

А и помислете за друго - може единият партньор да иска раздялата, а другия все още да е лудо влюбен.. и да се влюбва всеки ден повече и повече с течение на времето - и първия иска да си останат приятели... това бихте ли коментирали дали е възможно?!

Да, ученически трепет минал безславно в 2 действия - главните роли могат да си останат приятели занапред и да си помагат в домашните.. но 'в света на големите', в който все повече хора започнаха да претендират че са навлезли - нещата седят по друг начин.. по-стойностен, по-дълбок, по-истински. Там, където компромиси с най-съкровеното чувство, принизено до някакво приятелство е обидно и недопустимо за 'истинските приказни герои'.

Повярвай ми не бяхме ,,обикновени гаджета'' имаше любов поне от моя страна!Да,определено аз го обичах повече ,а от негова страна нямаше чак такива чувтсва,толкова изстрадах заради него,че се съсипах,а то не си е заслужавало ужас!!!

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Повече от фен Аватара на sl0w
    След такова нещо неможеш да бъдеш с човек просто приятел , или тя или той ще савиждат на другиа за връзки или приятели .. Просто е невъзможно . С повечето ми бивши не си говорим , дори няма едно ХИ на улицата ..

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Възможно е, има прецеденти.

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    При мен поне не би било възможно. Бих се постарала да запазим някакви относителни взаимоотношения, да не се мразим и т.н., но да сме първи приятели няма начин. Любовта не се преглъща за ден и за два. Ще подържам такива отношения, че като се видим да си казваме здрасти, да не се подминаваме, да не говорим един срещу друг. Просто да остане спомена за доброто минало, но нищо повече.

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Поне на здравей-здрасти Ако сме преживели толкова щастливи месеци/години, защо да се правим на непознати? Или да се държим гадно? Няма никакъв смисъл. Поне заради миналото трябва да има уважение, най-малкото. Приятели много малко хора остават. Това си е по-скоро вече заучена фраза " Ще си останем приятели". Няма такова нещо.
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Според мен ...
    Аз лично бих искала да съм приятел с всичките си бивши приятели. Не бих имала никакъв проблем в това. Разбира се, че след време. Когато и двамата сме продължили напред наистина.
    Освен с един, там не ме закачайте...
    Та с останалите - проблемът е, че повечето от тях не искат да са приятели с мен. Не, че бягат през глава, не че няма и такива, просто не виждат интерес в това, предполагам. Поддържам контакти с някои бивши, обаждам им се от време да време, да ги питам как са или да искам по някоя услуга.
    Но с повечето е - кой от където е - натам си отива и толкова. Все едно никога нищо не е било.
    Такъв е животът.
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Мега фен Аватара на machoka
    Такъв е твоят живот, има разлика )

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна

Re: Възможно ли е това според вас?!

Цитирай Първоначално написано от machoka
    с девойката Х сме ходили 2,5 години. Късаме и оставаме приятели?(супер приятели) след това тя ходи с 3-4 човека.
    Позволявам си да цитирам един потребител от съседната тема. Искам да отворя тази тема, поради щото ми направи впечатление, че много народ напоследък 'късат и остават добри приятели'.. .

хубу де, аз не разбирам едно.. обичал си, давал си живота си в буквалния и преносния смисъл за някой, мислил си 24 часа за него, правил си всичко в негова чест и заради него, борил си се с живота за да можеш да имаш него, строшил си стотици мелници напук на шибания вятър... и сте имали нещо красиво, наистина.

Обаче изведнъж нещо се случва, препъвате се и той ти заявява 'еми муцка, всичко беше ок, но от тук нататък искам да сме само приятели.. добри приятели - да си говорим, да се съветваме, но само приятели' .

Само аз ли ще се метна от балкона, но няма да мога да погледна с просто приятелски поглед създанието, на което съм се посветил? След всичкото, по средата на нищото, почвате да си плямпате дистанцирано 'драсти, как си', а вчера сте се прегръщали, любили, съзерцавали заедно като 2 сродни души... малко ми идва лицемерно ако щете, неестествено, невъзможно по всички параграфи!
    Бау, включвам се късно, знам.
    Имаше една песен на Михаил Белчев и Искра Радева:
    Искаш със теб да останем добри познати -
    как да разбирам това?
    Длани, които до болка се стапяха сляти,
    да се здрависват едва?

Погледи, дето до дъно се пиеха жадни,
    леко да се поздравят?
    Устни, които се пареха, безпощадни,
    дружески да си мълвят?

Не, ние не можем да бъдем добри познати -
    няма среда в любовта.
    Бяхме най-близки, за туй от сега нататък
    ще сме най-чужди в света.
    Хубаво е да сме достатъчно разумни и човечни, за да си останем познати и да се поздравяваме на пътя. Но "най-добри" приятели?
    Mission impossible...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    По Средата на Варна xD
    Цитирай Първоначално написано от sunity06
    Омраза няма начин да съществува, а и е прекалено двулично! Скъсали сте, до скоро си се клел в този човек, че го обичаш, а сега го псуваш едва ли не на майка. Е па такова положение не е редно да има. Ама и с приятелството ми куца работата, шанса е да сте били повече приятели отколкото гаджета, а ако наистина сте се обичали приятелство слЕд края няма начин да има, чувствата не се изпаряват туко така. Средното положение няма!

Най-тъпата реплика : нека да си останем просто приятели!
    +1
    според мен няма просто приятели след като толкова много си обичал този човек
    а за репликата +100000!
    Life Is a Game
    Play Hard,Go Pr0

Голям фен Аватара на Dollystar
    Ако си способен да кажеш това и не би имал проблем, това значи че не си обичал истински.
    Когато започнеш да приемаш една жена като даденост, бавно но сигурно я губиш!!!

Мега фен
    Град
    * пРи сЛъНцЕтО*
    Най-тъпата реплика наистина!

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Там където е имало пожар от чувства приятелство не може да има.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си