- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Почивки в чужбина
Някои може ли да ми каже колко горе-долу излиза почивката в америка
За каква почивка става въпрос?Ако отиваш при роднини да живееш и ти трябват пари само за ходене по магазините и самолетни билети е едно,а ако отиваш да отсядаш в хотел Плаза в Ню Йорк примерно е съвсем друго.Зависи и от това,какво ще правиш там.Различен начин на живот = различна сума.
^Не! Не ти трябва само това. Най-важното нещо е визата, защото, ако не ти я дадат ще си увиснеш с билета и добрите намерения...![]()
amk933 да,прав си.Трябва в София да ходиш и да си издадеш.Вече май издават само за 1 година и струват 200 лева.
btw amk933защо вече не са с давност 10 години,както беше преди?Питам теб,защото като гледам лика на Барак Обама ми се струва,че си по-запознат от мен![]()
Не е в ярно, че не дават! Просто зависи какво реши посолството и интервюиращият. Имам приятели и с едногодишни визи, имам и с десетгодишни визи. Просто по усмотрение на комисията е давността на визата.Първоначално написано от JCoutureJunkie
![]()
еми искам да питам за почивка в хотел примерно за 10 ден горе-долу колко ще стува ?![]()
А,ок.Защото на мен ми издадоха виза с давност 10 години,а на една приятелка само за 1 тази година.Реших да питам,че не ми стана ясно.Мерси за разяснението.Първоначално написано от amk933
Ама те не ти дават колкото ти искаш.Първоначално написано от bubals
Те решават примерно - 6 месеца. година, две, пет, десет.... На теб може и 10 години да ти трябват, може и 2 дена, ама нищо не зависи от теб...
![]()
amk отправям се към тебе искам да питам за ученето в америка ако искам да уча там с зелена карта ще ми трябва ли виза и ако не получиш стипендия дали ще можеш да работиш и плащаш колежа
Ако имаш зелена карта, естествено, че виза не ти трябва! Но, ако нямаш, тогава ти трягва студентска виза. А дали ще можеш да работиш и да учиш зависи от теб. След като има хора, които го правят, значи не е невъзможно..Първоначално написано от bubals
![]()
ти сега там ли си ?
маи е по добре с зелена карта ?![]()
^ Все едно е дали ще е зелена карта или студентска виза..
иначе по темата:
Как можем да ти кажем колко г/д ще ти излезе?
Смятай първо визата ( ако ти дадат, защото ако си сам човек не винаги дават, защото смятат, че ще се ожениш там и ще останеш нелегално)
2ро самолетните билети..
3то хотела - цената си зависи от това къде се намира ии колко звезди е..
и 4тото е да си вземеш достатъчно пари за да можеш там ако ти се наложи нещо и разбира се да си купиш нещо ( вземи се повече пари винаги може да се наложи нещо)
Ама въобще никаква информация не си дал къде точно смяташ да ходиш, в какъв хотел?
п.п. За взимане на виза ти трябват подготвени всички документи какво притежаваш(апартамент, фирма и тн) попълнени формуляри, ако имаш някакви пари в банки мисля.. и ти взимат пръстови отпечатъци
отделно ако ти дадат и отидеш като кацнеш на летището също ще те питат защо идваш и имат право да те върнат ако преценят.. там им излиза цялото ти досие.![]()
Общо взето те си решават за колко време да ти дадат виза по своя преценка. Ако отиваш със семейството и си здраво стъпил в България (нямаш за какво да бягаш там) ти дават 10 годишна.
Доста дълъг стана поста.
Fall down seven times..
Stand up eight.
iPurple еми де да знам примерно калифорния![]()
....ако имаш и имформация каде е наи евтино
а с международен паспорт не стаава ли ?
Имам чувството, че изобщо не си запознат.
За всяка страна извън България ти трябва паспорта(в него са ти личните данни все пак).. а и нали в него залепват визата.
Относно Калифорния.. еми че тва е цял щат бе къде по точно?![]()
Както вече казах цените са относителни.
Fall down seven times..
Stand up eight.
Не е така. Ако имаш зелена карта плащаш едни такси (ако учиш в щата, в който живееш постоянно), ако си на студентска виза плащаш 3 пъти по-високи. Аз плащам над 7000 долара на година само такси, за международни студенти е над 20000.Първоначално написано от iPurple
Иначе bubals защо точно САЩ искаш? Така като те гледам идея си нямаш за какво става на въпрос...
Със зелена карта е най-добре. Ама как ще я вземеш?Първоначално написано от bubals
Ти дори знаеш ли как се взима зелена карта??
еми горе-долу знам за кво става на въпрос знам че ще ми трява SAT 1 и ТОELF ли кво беше там до колко то зелена карта имам си връзки![]()
ти каде учиш
iPurple де да знам кажи каде е по евтино нали знаеш се пак сме българи![]()
![]()
![]()
Зелената карта не се взима с връзки![]()
Интересно ми е вие какво мислите.. дали наистина избират на кой да дадат зелена карта на случаен принцип? Аз мисля, че донякъде но все пак те проверяват не биха дали на някой ей така.![]()
Fall down seven times..
Stand up eight.
смисал верно е ,че може да не я получа
те решават(посолството ако не се лъжа)
За да отидеш в Америка няма ефтино имай го впредвид. Просто ти трябва солидна сума хаха .. И кво ме караш 100 пъти да ти казвам няма такава статистика къде е по ефтино попринцив в америка транспорта и хотелите и апартаментите са скъпи, а храната и дрехите са много ефтини(и не говоря за парцали а марки като есприт и келвин клайн там са обикновени както при нас теранова) ако отидеш можеш да се придвижваш с метрото (всъщност не знам дали в ЛА има предполагам, че има) ии друго..Първоначално написано от bubals
като искаш ефтино намери си ефтин хотел не ги знам на изуст хахах
и щом изобщо нямаш представа къде искаш кво изобщо питаш..
Fall down seven times..
Stand up eight.