.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 144
    Повече от фен Аватара на windowlicker
    Аз само да уточня, че това за доходите не са стипендии а вид помощи каквито получавам и аз и те се дават само на граждани и такива със зелени карти.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от windowlicker
    Аз само да уточня, че това за доходите не са стипендии а вид помощи каквито получавам и аз и те се дават само на граждани и такива със зелени карти.
    За Брашлянената Лига специално, е и за интернационални студенти.

А школата не я знам, bubals.

Yale е в Connecticut.

амк искам да те питам ти в послостовто ли ще кандидастваш или по електронен път за зелена карта

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от bubals
    амк искам да те питам ти в послостовто ли ще кандидастваш или по електронен път за зелена карта
    Абе колко пъти трябва да ти обясня? Имам чувството, че нищо не вдяваш.

За зелена карта се кандидатства след като 3 години си живял постоянно в Америка или, ако се ожениш за американски гражданин я получаваш автоматично. Какво посолство те гони? Аз ще съм с виза първо, поне за сега, така мисля. После щя кандидатствам и не е в посолство, ами в емигарационните служби!

е на мене windowlicker ми каза ,че след като навършиш 18 може да кандидастваш за зелена карта

е като получиш зелена карта колко време трябва да се живее там ,че да получиш граждество

Град
    София
    След като изтече зелената карта, тогава получаваш гражданство или си я подновяваш нея - както решиш.

абе защо Иел и само университет а Харвърт и колеж и университет

Град
    София
    И двете имат и колеж и факултети. Всеки университет в Америка е длъжен да има и колеж.

ти в колежа ли ще влизаш или университета

Град
    София
    ти в колежа ли ще влизаш или университета
    Ще се гръмна, честно.

Няма как да влезнеш във даден факултет и да специализираш магистратура без да изкараш 3-4 години колеж.

абе като се запишеш в колеж може ли да тренираш примерно американски фотбол?

Град
    София
    абе като се запишеш в колеж може ли да тренираш примерно американски фотбол?
    Естествено.

Ти са на курсове ли ходи да се подготвиш за САТ или ? смисал да се подготвиш за тях

Град
    София
    Ти са на курсове ли ходи да се подготвиш за САТ или ? смисал да се подготвиш за тях
    Я пак, че нищо не схванах...

искаш да земеш изпита САТ ама ти трябва подготовка а то има некви курсове за подготовка на САТ ТОЕЛФ и др.

желателно да не е българска диплома /// смисал как така да не е българска ?

Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника
    ами смисъла е,че ако примерно си учил и завършил в Англия,ще имаш тяхната диплома.Така е и тук.Просто не навсякъде се признава българската.Затова е по-желателно да е някаква друга,английска примерно.Но не знам да съществува някакъв начин да получиш такава,след като учиш в бг.Нищо не можем да направим по този въпрос.Не знам дали разбра от моите обяснения обаче

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от JCoutureJunkie
    ами смисъла е,че ако примерно си учил и завършил в Англия,ще имаш тяхната диплома.Така е и тук.Просто не навсякъде се признава българската.Затова е по-желателно да е някаква друга,английска примерно.Но не знам да съществува някакъв начин да получиш такава,след като учиш в бг.Нищо не можем да направим по този въпрос.Не знам дали разбра от моите обяснения обаче
    I beg your pardon??! Keep it simple please...

sa kato utide6 v kolej 6te moje li da vleze6 v bratstvo

Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Цитирай Първоначално написано от JCoutureJunkie
    I beg your pardon??! Keep it simple please...
    брех мъжо,и на теб ли трябва да разяснявам сега? По simple не мога да го обясня

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Ох за ЛОТАРИЯТА зелена карта се кандидатства по електронен път. Ако те изтеглят отиваш на интервю в американското посолство и после си заминаваш към САЩ. Седиш 5 години и ако искаш взимаш гражданство. Ако не зелената карта изтича след 10 години и можеш да я подновиш.
    амк аз имам въпрос...кажи ми как така става да минеш от студентска виза към зелена карта че не ми е ясно. Аз познавам хора дето са били на работна виза и после работодателя им е подал заявка за зелена карта...ама ми е интересно ти как ги виждаш нещата.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от windowlicker
    Ох за ЛОТАРИЯТА зелена карта се кандидатства по електронен път. Ако те изтеглят отиваш на интервю в американското посолство и после си заминаваш към САЩ. Седиш 5 години и ако искаш взимаш гражданство. Ако не зелената карта изтича след 10 години и можеш да я подновиш.
    амк аз имам въпрос...кажи ми как така става да минеш от студентска виза към зелена карта че не ми е ясно. Аз познавам хора дето са били на работна виза и после работодателя им е подал заявка за зелена карта...ама ми е интересно ти как ги виждаш нещата.
    Еми принципно доколкото знам аз имаш два вариянта:
    1. Сключваш брак с американец/американка, получаваш зелена карта и след като изтече или я подновяваш или получаваш гражданство - по твое желание.
    2. Седиш 3 години в Америка с постоянен адрес, спазваш законите, плащаш си данъците, си караш мирно и тихо и получаваш гражданство.

Поне доколкото знам са 3 години. НО със зелената карта има един проблем. Трябва да си не повече от 6 месеца извън Америка. Може за един ден да се прибереш и после още 6 месеца да те няма, но изпуснеш ли ги 6 месеца я губиш зелената карта. Вземеш ли гражданство го няма този проблем.

А за томболата шансът е нищожен, ако питаш мен. Аз от томболи не съм печелил...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си