- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Почивки в чужбина
Аз само да уточня, че това за доходите не са стипендии а вид помощи каквито получавам и аз и те се дават само на граждани и такива със зелени карти.
За Брашлянената Лига специално, е и за интернационални студенти.Първоначално написано от windowlicker
А школата не я знам, bubals.
Yale е в Connecticut.
амк искам да те питам ти в послостовто ли ще кандидастваш или по електронен път за зелена карта
Абе колко пъти трябва да ти обясня? Имам чувството, че нищо не вдяваш.Първоначално написано от bubals
За зелена карта се кандидатства след като 3 години си живял постоянно в Америка или, ако се ожениш за американски гражданин я получаваш автоматично. Какво посолство те гони? Аз ще съм с виза първо, поне за сега, така мисля. После щя кандидатствам и не е в посолство, ами в емигарационните служби!![]()
е на мене windowlicker ми каза ,че след като навършиш 18 може да кандидастваш за зелена карта![]()
е като получиш зелена карта колко време трябва да се живее там ,че да получиш граждество
След като изтече зелената карта, тогава получаваш гражданство или си я подновяваш нея - както решиш.
абе защо Иел и само университет а Харвърт и колеж и университет
И двете имат и колеж и факултети. Всеки университет в Америка е длъжен да има и колеж.
ти в колежа ли ще влизаш или университета
Ще се гръмна, честно.Първоначално написано от bubals
Няма как да влезнеш във даден факултет и да специализираш магистратура без да изкараш 3-4 години колеж.
абе като се запишеш в колеж може ли да тренираш примерно американски фотбол?
Естествено.Първоначално написано от bubals
Ти са на курсове ли ходи да се подготвиш за САТ или ? смисал да се подготвиш за тях
Я пак, че нищо не схванах...Първоначално написано от bubals
![]()
искаш да земеш изпита САТ ама ти трябва подготовка а то има некви курсове за подготовка на САТ ТОЕЛФ и др.
желателно да не е българска диплома /// смисал как така да не е българска ?
ами смисъла е,че ако примерно си учил и завършил в Англия,ще имаш тяхната диплома.Така е и тук.Просто не навсякъде се признава българската.Затова е по-желателно да е някаква друга,английска примерно.Но не знам да съществува някакъв начин да получиш такава,след като учиш в бг.Нищо не можем да направим по този въпрос.Не знам дали разбра от моите обяснения обачеПървоначално написано от bubals
![]()
I beg your pardon??!Първоначално написано от JCoutureJunkie
![]()
![]()
Keep it simple please...
![]()
sa kato utide6 v kolej 6te moje li da vleze6 v bratstvo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
брех мъжо,и на теб ли трябва да разяснявам сега?Първоначално написано от amk933
По simple не мога да го обясня
![]()
Ох за ЛОТАРИЯТА зелена карта се кандидатства по електронен път. Ако те изтеглят отиваш на интервю в американското посолство и после си заминаваш към САЩ. Седиш 5 години и ако искаш взимаш гражданство. Ако не зелената карта изтича след 10 години и можеш да я подновиш.
амк аз имам въпрос...кажи ми как така става да минеш от студентска виза към зелена карта че не ми е ясно. Аз познавам хора дето са били на работна виза и после работодателя им е подал заявка за зелена карта...ама ми е интересно ти как ги виждаш нещата.
Еми принципно доколкото знам аз имаш два вариянта:Първоначално написано от windowlicker
1. Сключваш брак с американец/американка, получаваш зелена карта и след като изтече или я подновяваш или получаваш гражданство - по твое желание.
2. Седиш 3 години в Америка с постоянен адрес, спазваш законите, плащаш си данъците, си караш мирно и тихо и получаваш гражданство.
Поне доколкото знам са 3 години. НО със зелената карта има един проблем. Трябва да си не повече от 6 месеца извън Америка. Може за един ден да се прибереш и после още 6 месеца да те няма, но изпуснеш ли ги 6 месеца я губиш зелената карта. Вземеш ли гражданство го няма този проблем.
А за томболата шансът е нищожен, ако питаш мен.Аз от томболи не съм печелил...
![]()