- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Почивки в чужбина
iPurple е по полека де кво ми се нервиш това е тема не.... и да те питам нещо извън темата ти в америка ли си?
Не се нервя просто въобще не си уточнил.
Не съм в Америка. Защо?
Fall down seven times..
Stand up eight.
мацка не съм момиче![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
еми питам
Знам, просто по навик пиша в ж.р. щото повече пиша на момичета ..![]()
![]()
Fall down seven times..
Stand up eight.
windowlicker каде учиш?
windowlicker зелената карта изтича ли или е за винаги ?(докато не получиш гражденство?
Дете, запознай се малко със законодателство на Америка! В кой свят живееш?
Първо, за да излезеш от България задължително ти трябва международен паспорт. Когато отидеш в посолството НЕ МОГАТ и НЯМА да ти дадат зелена карта. Какви връзки те гонят? Ако ще и на Обама най-любимото дете да си като си от Зимбабве няма да ти дада зелена карта, първо, защото нямат легално право, второ, защото, за да получиш въпросната зелена карта трябва да живееш постоянно в Америка 3 години или да сключиш брак с американски гражданин. След като изтече зелената карта имаш право на две неща - или да подадеш молба за гражданство и 99% да го получиш, или да ти се самоодължи зелената карта! Ти да не мислиш, че това ти става туко така. Много лекомислени са някои коментари...
Иначе аз в момента точно не съм в Америка, но окончателно заминавам за там (поне за сега е така, ако не мине котка път) след 3 години и повече няма да се връщам. И екскурзии до Америка няма! Трябва да си направиш всичко сам. Самолетния билет най-евтино можеш да го вземеш за 1000$ в двете посоки до Ню Йорк, до Чикаго е - 1300. От там нататък имаш хотели и джобни, а животът в Америка, освен храната в магазините, не е много евтин. В най-прост ресторант да седнеш, колата ти е 3 долара. А в Калифорния е още по-солено, да не говорим, че в Лос Анджелес нощем си е доста опасно... И последно, ако мога а попитам, на колко години си?![]()
Виж сега,за цени дори приблизителни не мога да кажа,защото наистина и ти не знаеш къде да ходиш и не си споменал колко пари имаш в наличност,но ще ти дам един приятелски съвет.Дори и да вземеш виза и да си готов да тръгваш много добре си изчисли докъде ще ти стигнат парите(такси за хотел и т.н.) и по възможност си вземи още поне към $1000 ако нещо ти се случи или просто ти потрябват.За да не се окажеш просейки пред Starbucks-а
amk933 на 17 съм и мисля да патувам и аз към америка ама нз ще видиме... виждам че си много запознат с колежите и университетите и да те питам ти каде ще учиш?![]()
Където ме приемат. Целта ми - Йел.Първоначално написано от bubals
![]()
amk933 е много по-запознат от мен,но нека аз кажа,какво знам от лични наблюдения тъй като дъщерята на едни познати учеше в университет в САЩ.Първо трябва да знаеш изключително добре английски,да вземеш SAT и TOEFL.Гледат ти и оценките от 9-ти клас нагоре.Мисля,че и друго имаше,но мога да те излъжа.Това момиче получи стипендия към $50 000 за година,а общо към $200 000,защото учеше 4 години.Според мен мисълта,да си представяш как ще отидеш в Америка без ясна представа къде и с какви средства и въобще,и да си мислиш,че просто ще те вземат в някакъв университет си е бая налудничава,а донякъде и детинска.Но нека и amk933 каже какво мисли![]()
Да така е принципно! Първо трябва да те приемат! Но аз няма как да уча в България, защото нямам българска диплома, не уча български и английски ми е първи език. Имам американска и английска диплома и IB. Така че аз не мога да остана тук и единствения ми шанс са Англия и Америка и някак си не се притеснявам, че няма да ме вземат, а къде, защото аз искам Йел най-много и правя всичко по силите си.Първоначално написано от JCoutureJunkie
![]()
Иначе, ако искате в Америка с българска диплома ще ви е трудно, защото не я тачат много много, да не говорим, че в Англия има университети в топ 10, които официално не я признават. За Америка на мен ми трябва само САТ, на вас - и ТОЙФЕЛ. Трудно е, изисква много труд и усилия, но в крайна сметка смятам, че си заслужава. Личното ми мнение е, че американското образование, с изключение на математиката, е мнооооого по-добро, защото не зубриш само теория, ами имаш и практика и помагаш на обществото по някакъв начин според предмета. И се учи основно неща, които биха ти помогнали в живота някой ден, а не за да ставаш професор по предмета. Абе набляга се на разбирането, не на зубренето...![]()
амк защо точно Йел... А не примерно Харвърт
Аз съм във Вирджиния със зелена карта. Ако те знаех по-отдавна щях да те кажа и на метнеш една с връзки да не се занимавам с всичките тия процедуриама станало каквото станало. Аз не разбрах ти искаш да си почиваш тука или да живееш? Ако искаш зелена карта чакаш да завършиш училище и кандидатстваш и се надяваш да имаш късмет. Аз лично не вярвам, че лотарията е съвсем случайна, защото искат прекалено много информация, но в никакъв случай не става с връзки
![]()
amk933 Да,прав си.Трябва да уча предмети,които са ми задължителна подготовка,от които абсолютно нищо не вдявам,а ми трябва отлична оценка,за да имам шанс да вляза на престижно място,следователно трябва да зубря.Кой ще помни колко предsърдия и колко камери имат сърцата на влечугите примерноЗа тези,които не мислят да стават лекари,това е абсолютно безсмислено според мен.
Точно защото знам,че българската диплома не я тачат много се зачудих как лекомислено някакси се изразява автора за ходенето в университет в Америка.Това е години труд и упоритост,седене до 12 часа вечерта прекарвайки времето в учене ако щеш.
Искам да те питам нещо.Всичките ми познати и приятели,които са родени и живеят в Америка казват,че учат испански,френски и това е.А аз уча като 2-ри език немски.Това би ли могло да стане пречка/помощ при приемането в университет там,а също и назначаването на работа?Извинявам се за off topic-a,но не ми се пуска нова тема само за това.Интересно ми е просто.
JCoutureJunkie изобщо няма да е пречка! По принцип най-важния език е испанския, поради големия процент на латиноси. Вече френски и немски са на по-долно ниво, но също така важни. Аз имам колеги в университета американци, които си взимат немскине се притеснявай.
Няма език, който да е пречка. Аз знам английски и български като родни. Немски - 8 години съм учил и съм учил и живял в Германия за малко, освен това знам малко руски и арменски, а в момента уча и испански. Вярно е, че в американските училища е така - испански и френски, въпреки че испанският е много по-важен за САЩ от френския. Иначе всеки език е предимство. Просто няма как да е недостатък след като можеш да общуваш с повече хора...Първоначално написано от JCoutureJunkie
![]()
Благодаря ви и на windowlicker и на amk933 за отговоритеАз немския сега ще го преравнявам с английския(2 години курсове мисля,че ще са напълно достатъчни).Учила съм го от 1-ви клас и сега продължавам вече на друго ниво.Беше ми интересно дали повече желаят хора,които знаят езици като испански например.А аз него смятам да почна да го уча и него,след време на някакви курсове също,но само колкото да знам да се оправям горе-долу.
windowlicker е чакаи малко секои различно ми казва нещо много се обърках последно как е кандидатстваш или кво ?? обесни ми ти ,че се пак ти си тамне ,че амк933 не знае де...
![]()
Защото Йел е авторитет, Йел е кастов, Йел е основата на всички успешни политици и адвокати и, не на последно място - Йел за мен е по-добър от Харвард. Хипотетично, ако ме приемат и в двата, никога няма да избера Харвард!Първоначално написано от bubals
![]()
що ве г-н буш е завършил харвърт![]()
![]()
![]()
![]()
хм,именноПървоначално написано от bubals
![]()
или ти си Обамов фен![]()
Първо - Харвард.Първоначално написано от bubals
Второ - Буш е завършил Йел.