.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Съвети относно носенето на брекети

Искам да започна с това, че не съм сигурен дали темата е за тук, но така и не можах да преценя къде да я пусна, затова ако съм в разрез с правилата на форума, нямам нищо против, ако ме нахокате малко

Та... стана така, че днес ми сложиха брекети, с които нямам представа как ще се разбирам в идната година и половина, затова имам сериозна нужда от съветите на тези от вас, които вече са носили тези железарии или още ги носят.

Първият ми е въпрос е свързан с храненето. Има ли нещо (освен ядки и дъвки), което не е препоръчително да консумирам и мога ли да изкъртя нещо, докато просто си дъвча?

Другото, което не ми е особено ясно, е миенето на зъбите. Дадоха ми четка, която си има някакво процепче, където попадат самите брекети, за да не ги тормозя по време на четкане. Това добре, но не ми е ясно в каква посока трябва да си мия зъбите при т'ва положение, щото нали по принцип посоката е - от венеца към зъба (нагоре и надолу). По същия начин ли е или трябва като някой retard да четкам наляво и надясно?
    След като ми сложиха брекетите ми обясниха, но аз бях леко шокиран от дискомфорта, който цареше в устата ми и нищо не запомних. Такъв съм си.

В момента само за това се сещам, но ако някоя неясна мисъл порази недоразвития ми мозък отново - ще пиша тук

Благодаря предварително за отговорите (не че после няма да ви благодаря, но айде )

Ми значи за храненето попринцип казват, че нетрява да се ядът ядки, дъвки ако ще ядеш ябълка трябва да я режеш с нож, също трябва да внимаваш като ядеш вафли и т.н. Но аз си ям всичко и ядки и дъвки, нито режа ябълките и общо взето от нищо не се лишавам заради брекетите , но просто трябва да внимаваш да не отлепиш някой брекет щот после ще плащаш за нов .
    За миенето на зъбитее трябва да ги четкаш наляво-дясно, щот е невъзможна нагоре-надолу, защото брекетите пречат и можеш да ги отлепиш.
    Също така трябва да спазваш много добра хигиена и при възможност след всяко хранене трябва да се мият зъбите.
    И това е . Първата седмица е малко гадно докато ги свикнеш ама после ще забравиш, че ти са в устата .
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

@OneGirl, а нормално ли е всички зъби да ме болят при натиск?

Повече от фен
    Град
    Шумен**
    Отначалото може да се схванат и аз бях така

Цитирай Първоначално написано от DoubleVision
    @OneGirl, а нормално ли е всички зъби да ме болят при натиск?
    Напълно нормално е .
    Моите дори съвсем леко се клатеха при натиск, но това ще е само първата седмица.
    И като ходиш да ти ги затягат на прегледите пак може да чувстваш лек дискомфорт, но тогава ще е само за ден два .
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Казаха ми, че няма да се налага да ходя да ги затягат, понеже са някакви по-нови и си спестявам тези мъки. А днес сутринта като се събудих ми беше много смотано в устата, дори и сега ми е такова. Като си допра горните зъби с долните и натисна леко - пощурявам от болка Ще ям супички тия дни май, аз нищо не мога да дъвча, дори хляба ми е проблем

Спокойно, и аз бях така, то всички са така.
    Ще ти мине да няколко дни.

ПП: Яж варени картофи

Та аз към темата да си задам и аз въпроса - Сложих си брекетите преди около седмица и искам да попитам някой чувал ли е за някаква вакса за брекети? Слага се по тях за да не драскат при целувки
    Та мисълта ми е знаете ли за това "мазило" или някое подобно ?

Не скапват ли емайла на зъбите?
    Audio ergo sum

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си