- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Как да се предпазим от грипа?
В България е настъпила страшна епидемия , така наречение свински грип е влязъл вече в мозъка на всички!Затова незнам има ли такава тема,но нека даваме тук съвети как да се предпазим,и все пак да се успокоим малко със мнения и препоръки!И аз имам един въпрос : Преди 1 месец искарах един грип,може ли да се повтори пак,и ако да как да се предпазя от него?
ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ПИШАТ ПРЕПОРЪКИ, МОЛЯ НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПРАВИТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ НАСТИНКА И ГРИП!
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
как ли да се предпазим.. като ни пуснат във ваканцияяяяя !!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Ах тозиии свински грип...Щом толкова си се наплашил/а стой си вкъщи, пий чайове...ии така
![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
Моята песен - Свински гриип
Свински грип ела сегаа хвани ме ааако моожеш ти(Mноо тъпа песен
)
П.т. Мии купи си маска и я сменяй през 2/3 часа.
моята песен пък е
Свински вирОс;грипен вирОс
Прасешки вирОс;гааден вирОс
който яде свинско бутчее;той за мен е буначе;
който яде свинско бутчее;тоя ча мен е глупаче !
![]()
![]()
Аз съм се заредил с няколко вида лекарства и няколко пакета маски.Пия ги след всяко излизане повече от час. Да дойде да ме хване отзад тоя свински грип![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
За да се предпазиш:Първоначално написано от perfektencom
Яж плодове (за имунната система).
Мий си ръцете като се върнеш от вън (хигиена , все пак )
Не стой близо до хора които са кашлят.
Не се целувай с хора които са кашлят.
Това са важните неща.
![]()
t-_-
ppl that i respect : l0lz
Първоначално написано от jermaine
![]()
Това ми е поредният форум в който пиша такова мнение.
Свинският грип е е по-лек дори от "нормалния". Дори и да се заразите, няма да умрете както казват по новините, спокойно.
В нашето училище ходеса маски (в грипна сме в момента), но мен не могат да ме накарат да го сложа това нещо. Имам си едната фобия, а и няма само да играя по свирката на медиите.
Та общо взето за предпазване, може би витамини под каквото и да е форма.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Към предното ми мнение забравих да кажа , витамин Ц е много важен...
Ще ти подсили имунната система![]()
t-_-
ppl that i respect : l0lz
Защо всички са се наплашили от тоя свински грип.. Не е нещо толкова непознато за лекарите, че да не се лекува. Няма какво толкова да се панираме. Това, че са загинали 5-6 човека, може и да не знаете, но те са били болни и от други неща. Важното е да не се самолекувате и всичко ще си е наред![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Едно малко уточнение за психиралите се от така наречения Свински грип: От него не се умира! Убива ви пневмонията, която се хваща ако не се лекувате! Има толкова много излекували се в България, които дори не знаят, че са имали въпросния вирус.![]()
The purity of a person's heart can be quickly measured by how they regard animals
пий витамини за подсилване на организма и няма да са разболееш![]()
![]()
поне е по-малък шанса
![]()
![]()
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
Като гледам колко си компетентен може и за нещо друго да те хване.Първоначално написано от jermaine
Хапчета не се пият току-така, да не говорим и, че няма кой да ви ги даде. И да се пият витамини и да не се, пак все тая. Каквото е писано. Няма да се тъпча с химия и да си мисля, че не може да ме хване. Ако ме хване е ясно какво се прави - Тамифлу + Ремантадин и това е то. Но да се пият ей така хапчете, не мерси. Хипохондрията не е хубаво нещо.![]()
Убивам всякакъв вид микроби с промишлено количество уиски и червено вино - айде да го видим тоя грип![]()
![]()
![]()
Ето ви малка информация за това как да се предпазвате от свинския грип а и не само от него и как да различавате простата настинка от грипа А H1N1и да не се шашкате излишно ...
- често измиване на ръцете с вода и сапун
- използване на дезинфекциращи кърпички за еднократна употреба на спиртна основа
- закриване с ръка на устата и носа при кихане или кашляне
- избягването на търкането на очи с мръсни ръце
- често проветряване на въздуха в затворени помещения
- редовно дезинфекциране на повърхностите в затворените помещения
- измиване и дезинфекциране на играчките за малките деца
Симптоми Настинка Свински грип
Температура рядко 80%, обичайно 38°
Кашлица секреции суха кашлица
Болки леки остри, нетипични
Втрисане нетипично типично 60%
Запушен нос типично до 7 дни нетипично
Умора лека умерена, до силна
Смъркане (течащ нос) типично нетипично
Развитие постепенно рязко от 3 до 6 часа; висока температура и болки
Главоболие нетипично много типично
Възпалено гърло типично 80% нетипично
Дискомфорт в гръдния кош леко до средно остро и силно застрашаващо дишането
Първоначално написано от mgxpower
![]()
Ами така де аз да съм на една бутилка червено вино кръвта ми отвътре да ври и кипи да го видим тогава грипа как ще ме улови това ще стане точно когато цъфнат налъмитеПървоначално написано от clever
![]()
![]()
![]()