- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- постоянно носене на очила
С постоянно носене на очила маха ли се минусовия диоптер? Защото аз имам малък диоптер -0.75 и -0.25 и искам да знам може ли да се махне.
Щот на мен офтамолога ми каза да ги нося само когато искам да виждам надалеч и не ми каза, апък аз забравих да я питам дали има оправия.
А също молива за очи вреден ли е, защото аз съм чувала, че развалял очите.
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
мисля, че можеш да се оправиш-поне на едното око (не съм сигурна, така че без напразни надежди)
а за молива, не съм чъвала да е чак вреден, но като си бъркаш в Учото, това до някаква степен не е хубаво![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Ако ги носиш постонно е възможно да се махне![]()
Сега ги нося само като съм в къщи и в час, щот иначе не виждам дъскатапък ще видим след 6 месеца като ида на контролен преглед как ще е.
Колкото до молива ми е един на ейвън от онези дет са заострени и от двете страни ама днес се поръчах друг от онези дето са с нещо отзаде да може да се маха, щот вечерта ме парят очите от молива.
Пробвай няколко дена без черен молив,ако не ти пари тогава не трябва да слагаш.Не знам и аз имам проблем с очите даже малко по сериозен,но до сега не ми се е случвало така.
Щом диоптрите са се покачвали от носенето, тогава ще гледам да ги нося само при нужда.Първоначално написано от KumchoValcho
Една приятелка има далекогледство малък диоптер и на нея очния и казал, че ако носи по-често очилата очите щели да и се оправят и затова и аз си помислих, че може и моите да се оправят.
Пък на мен лекаря ми каза да ги слагам само при нужда т.е. само когато искам да виждам на далеч.
Това е тема, която определено ще ми е интересна. И аз не виждам хубаво на далече и сега чакам да ми минат класните и отивам на очен лекар![]()
Кумчо Вълчо.Говориш глупости.Имам диоптрични очила от март месец.С постоянно носене до юли някъде и пред компютъра винаги съм свалил диоптър.Усеща се...
защо пак да няма логика с носенето на очила да се намаляват диоптрите.Аз имам астигматизъм+Далекогледст о и диоптрите ми намаляват с постоянното носене.Аз мислех,че са за това очилата да коригира зрението![]()
Аз лично от 1-ви клас си нося очилата за постоянно. Сега и да искам няма да мога да ги нося когато аз искам.
И на мен са ми казвали, че при постоянно носене на очила се сваля диоптер, ама то при мен стана точно обратното...![]()
Моя диоптър също е "-" обаче 0.75 и 0.50. А очния лекар ми каза,че колкото раста и диоптъра ще расте ... Жив пример е една съученичка.Започна с -0.25 в средата на първи клас и сега в седми е с 3.5 ....