.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

постоянно носене на очила

С постоянно носене на очила маха ли се минусовия диоптер? Защото аз имам малък диоптер -0.75 и -0.25 и искам да знам може ли да се махне.
    Щот на мен офтамолога ми каза да ги нося само когато искам да виждам надалеч и не ми каза, апък аз забравих да я питам дали има оправия.

А също молива за очи вреден ли е, защото аз съм чувала, че развалял очите.
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Мега фен Аватара на ameli
    мисля, че можеш да се оправиш-поне на едното око (не съм сигурна, така че без напразни надежди)
    а за молива, не съм чъвала да е чак вреден, но като си бъркаш в Учото, това до някаква степен не е хубаво
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Хубаво е молива ти за очи да е по-скъп,а не някакъв обикновен Golden Rose.

Ако ги носиш постонно е възможно да се махне

Сега ги нося само като съм в къщи и в час, щот иначе не виждам дъската пък ще видим след 6 месеца като ида на контролен преглед как ще е.

Колкото до молива ми е един на ейвън от онези дет са заострени и от двете страни ама днес се поръчах друг от онези дето са с нещо отзаде да може да се маха, щот вечерта ме парят очите от молива .

Пробвай няколко дена без черен молив,ако не ти пари тогава не трябва да слагаш.Не знам и аз имам проблем с очите даже малко по сериозен,но до сега не ми се е случвало така.

Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Ако ги носиш постоянно най-мн диопптрите да започнат да се качват все повече

Когато носиш само очила, очните мускули атрофират. Очите стават 'мързеливи' и няма да си правят усилието да фокусират надалеч, защото очилата ще правят тази работа.
    Колко повече носиш очила, толкова повече очите стават по-'мързеливи' един вид.
    Ест., по време на час ги слагай, за да виждаш от дъската и т.н., аз ги нося също, но за четене недей. Препоръчвам ти да почнеш да правиш упражнения за очи. Това е единствения начин да ти се оправят очите.
    Купи си книжката 'Живот без очила' и почвай.

Очните лекари не ти помагат в никакво отношение. Изписвайки ти очила, те просто си измиват ръцете..
    Щом диоптрите са се покачвали от носенето, тогава ще гледам да ги нося само при нужда.
    Една приятелка има далекогледство малък диоптер и на нея очния и казал, че ако носи по-често очилата очите щели да и се оправят и затова и аз си помислих, че може и моите да се оправят .
    Пък на мен лекаря ми каза да ги слагам само при нужда т.е. само когато искам да виждам на далеч .

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Това е тема, която определено ще ми е интересна. И аз не виждам хубаво на далече и сега чакам да ми минат класните и отивам на очен лекар

Кумчо Вълчо.Говориш глупости.Имам диоптрични очила от март месец.С постоянно носене до юли някъде и пред компютъра винаги съм свалил диоптър.Усеща се...

защо пак да няма логика с носенето на очила да се намаляват диоптрите.Аз имам астигматизъм+Далекогледст о и диоптрите ми намаляват с постоянното носене.Аз мислех,че са за това очилата да коригира зрението

Аз лично от 1-ви клас си нося очилата за постоянно. Сега и да искам няма да мога да ги нося когато аз искам.
    И на мен са ми казвали, че при постоянно носене на очила се сваля диоптер, ама то при мен стана точно обратното...

Моя диоптър също е "-" обаче 0.75 и 0.50. А очния лекар ми каза,че колкото раста и диоптъра ще расте ... Жив пример е една съученичка.Започна с -0.25 в средата на първи клас и сега в седми е с 3.5 ....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си