.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 126

цитати .. но не банални

скоро видях една тема за реалността в която беше написан цитат който мн ми хареса.. та ако сте чували или чели някъде мисъл която много ви е харесала и сте я запомнили напишете я тук, но нека да не са баналните вече мисли който всички знаят наизуст ...

На вниманието на вашите млади,прекрасни умове - една истина, която не ви пожелавам да приемате за своя :

“ - Колко време остава до пролетта? – попита К.
    - До пролетта ли? – повтори Пепи – Зимата при нас е дълга, твърде дълга и еднообразна...

...ала в спомените ми пролетта и лятото изглеждат толкова кратки, сякаш не траят повече от два дни, като дори през тези дни, дори през най-хубавия ден понякога пак вали сняг.”

Франц Кафка

Голям фен Аватара на pathetic
    "Вечността е река и буен поток на вечно пораждане.
    Едва-що се е появило нещо и вече е отнесено.
    И друго минава пред погледа, за да изчезне."

Марк Аврелий (към себе си)
    (превод от старогръцки - Богдан Богданов)
    „Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“

Град
    Бургас
    ...И ще крачиш все по-далеч и по-далеч от онзи спомен, който само в тебе още съществува...
    I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night (:

Мега фен Аватара на iveetyy
    Град
    София
    Е.Е.Къмингс някога е написал:"Да бъдеш никой,но себе си,в свят,който прави всичко възможно,ден и нощ, да те превърне в някой друг означава да се биеш в най-трудната битка,в която някое човешко същество може да се бие и да не спира да се бие."

Мега фен Аватара на xoxi
    "Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."
    -George Bernard Shaw

"Lost, yesterday, somewhere between sunrise and sunset, two golden hours, each set with sixty diamond minutes. No reward is offered for they are gone forever."
    --Horace Mann

В света не съществува стрес, а само хора със стресиращи мисли.
    - д-р Уейн Дайър

“People are like stained glass windows:
    They sparkle and shine when the sun is out, but when the darkness sets in their true beauty is revealed only if there is a light within.”
    ~ Elizabeth Kubler-Ross

The secret of getting ahead is getting started.
    -Sally Berger

Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
    -Warren Buffet

One of the secrets of a long and fruitful life is to forgive everybody, everything, every night before you go to bed.
    -Bernard M. Baruch

"Life is ten percent what happens to you and ninety percent how you respond to it."
    -Lou Holtz
    И спря да се върти за миг земята..

последният мн ми харесва
    Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!

Супер фен
    Град
    България
    ,, Ако жената, знаеше всъщност колко по-глупав е мъжът . Вероятно щеше да е два пъти по-хитра и не толкова предпазлива в действията си.’’

,, Всеки мъж който си мисли, че разбира жените и техните проблеми, за него е въпрос на време да открие, че има много малко мъжки хромозоми или въобще няма налични такива.’’
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Силата на нас жените се състои в това,че психологията не може да ни намери определение.. Мъжете могат да бъдат анализирани, а жените само обожавани..

Светлината, топлината и обичта към всичко заобикалящо ни е като пламъка в клечица кибрит. Колкото повече се доближаващ до пламъка, толкова по силен е той за чувствата ти и само замах е необходим за да бъде всичко в тъмнина! А колко е трудно да я съхраниш тази клечица!

И нека не забравяме, че диамантът е просто парче въглен, който е бил упорит много години!

Любовта изпълва всичко. Тя не може да бъде желана, защото сама по себе си представлява крайната цел. Не може да предава, защото няма нищо общо с притежанието. Не може да бъде държана в затвор, защото е като река и ще прелее...

Кажи ми, че роботите сънуват еднорог вместо овца, кажи ми, че има надежда, без да ми продаваш вяра. Убеди ме, че “утре” ще дойде, че е останал някой за мен, че ще се събудя отново в по-добър ден. Продай ми смисъл да се боря, кажи ми, че си заслужава, че ще мога някак да се справя !

С времето се научих да разбирам нещата в живота, до толкова, че да нямам представа какви са. Научих се, че е трудно да искаш нещо, а да не знаеш какво е. Но така и не разбрах какво иска самия живот от мене.

Когато се опитваме да уловим нещата за които мечтаем, нещата които мислим, че ще направят животите ни по добри- пари, известност, слава, ние избягваме това, което наистина има значение простите неща като: приятелство, семейство, любов.Нещата които най- вероятно вече имаме…

Спрете земята - искам да сляза!.... Това е невъзможно!-казала Причината.-Това е безрасъдство!- отбелязал Опитът.-Това е безполезно!-отсякла Гордостта. Опитай...-прошепнала Мечтата!
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Страх ме е...страх ме е че всичките онези мигове които изживях,всичките чуства които почуствах и моментите които спярха дъха ми...Страх ме е че ще изчезнат..ще се заличат...сякаш никога нищо не се е случавало..И виновника никога няма да бъде заловен..Страх ме е ..признавам ..най-много от смърта..Че ще затворя очи и всичко ще почернее"

Мой личен цитат..или по скоро мисъл..

^ пхаха и мислиш, че на това му е тук мястото?
    тогава ще си записвам всичките ми мисли и ще ги пускам. ;д

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    I lost everything
    only my soul left
    I dont want anything now
    just to save it ..

Голям фен Аватара на pathetic
    епа, ако казвахте и от КОГО са тия прословути ваши нефелни цитати..
    мега чука.
    „Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“

oasis...

Офф.....некво само се чудите с кой да се закачате..После викате на другите че се държат като деца...Имам чуството че по-голямата част от потребителите им е тъпо и се учдят как да обидят някои...Погледнате се първо вас...И мястото му е точно тук..И моляте не си завписвай всички мисли че ще съсипеш темичката..с тези твои "мисли"

Айде престанете да спамите във всяка тема..
    Една хубава тема да се пусне и все някой ще се намери да си отвори устата. Според вас за какво са измислени личните съобщения..

По темата:

Не съм се провалилa!... Просто открих 10000 начина, които няма да станат.

* Какво?!* Ако психичеси здрав е този, който смята необикновените неща за грешни, то аз предпочитам да съм шибана откачалка!

Тишината е по-мелодична от всяка песен.

Искай това, което другите не искат. Искай това, което другите не могат. Искай това, което другите мислят че имат. Искай надеждата и приятелите и няма вече да ти трябва нищо!

ТОВА Е ВСИЧКОТО - Мелодията на мисълта идва от тоновете на Космоса. Великият диригент - чувството. Великият композитор - природата. Великият изпълнител - животът. Велика симфония - звездна, космична, безкрайна! Чувството е поезията на мислите ни. Духът е светлият лъч на сътворената надежда, Безкрайната радост на пътя, Топлината на съществуването. Разумът е творецът на осъщественото, енергията на ставащото, тласъкът над видимото, надеждата в отвъдното.

Истинската любов никога не протича гладко.-Шекспир

"Чудесата не противоречат на законите на природата. Те противоречат само на нашите представи за тези закони..." Августин Блажени

“В какви ли невероятности трябва невярващите да вярват, за да си останат невярващи!”
    Блез Паскал (1623-1662)

„Ако жената притежава мъжки добродетели, трябва да избягаш от нея; ако ги няма, тя сама ще избяга...“

„Знам омразата и завистта на вашето сърце. Вие не сте толкоз велики, за да не познавате омраза и завист. Тогава бъдете тъй велики да не се срамувате от себе си!“

" Демокрация означава да пребиеш народа чрез народа в името на народа ".
    Оскар Уайлд (1854-1900)

"За какво живеем ако не за да правим живота по-малко труден един за друг ?"
    Джордж Елиът

”Не се стремете да премахвате злото, а увеличете доброто в себе си.”

Ако някой не ви се усмихва, бъдете любезни и го дарете с усмивка. Никой не се нуждае повече от усмивка, от този, който не може да се усмихва на другите. (Далай Лама)

„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал

"Жената никога не забравя мъжа, който е можела да има, а мъжа никога не забравя жената, която не е могъл да има!"

"Когато си млад,струва ти се,че живееш на чернова,че истинският живот още не е настъпил, А когато настъпи – вече е късно!"

Светът ще свърши, казват, в огън,
    а други - в лед.
    Ако говорим за желание,
    избирам огън, без терзание.
    Но ако пак му дойде ред
    да мре, омраза съм поел
    такава,
    че и ледът за тази цел,
    бих казал, става.

Робърт Фрост

Господина ни по психология беше казал: "Животът е непрестанно губене на детството"

мн голям песимист е тоз даскал ...

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Без музика животът щеше да е една грешка... Май даже го имаше някъде тука
    Толкова философски мисли а истината къде е ?
    Creative Technologie

Супер фен
    Град
    България
    . ,, Някои хора не признават грешките си, но с удоволствие

казват всяка чужда грешка.

Други признават грешките си, но никога не биха казали:

,, Ти грешиш!’’

Трети осъзнават и своите и чуждите грешки, но твърде често

ги е страх да признаят пред самите себе си, че изобщо

е възможно да се допускат грешки. ‘’

Истината е някъде между философските мисли!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

"..може би,всички ние,даваме безкритично най-доброто от себе си на онези,които вероятно дори не мислят за нас в отплата..."

Мега фен Аватара на xoxi
    Умът е неспособен да изрази Любовта. Само самата Любов може да разкрие истината на Любовта и какво означава да бъдеш любещ. Пътят на нашите пророци е пътят на Истината. Ако искаш да живееш, тогава умри в Любовта; умри в Любовта, ако искаш да останеш жив.
    -- Мевлана Джелеладин Руми
    И спря да се върти за миг земята..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си