- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- цитати .. но не банални
No matter where you are in the world,the moon is never bigger than your thumb.![]()
"Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват."
Адолф Хитлер
"Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не."
Адолф Хитлер
"Никога не пиши едно нещо, когато можеш само да го кажеш!"
Адолф Хитлер
"Dogs never bite me. Just humans." Marilyn Monroe
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
Това от филма "Dear John" ли е ?Първоначално написано от 4y4u_g
Аз там го бях чувала![]()
И спря да се върти за миг земята..
Дам от там е.Много хубав филм...Първоначално написано от xoxi
![]()
Ева към Бог :"скучно ми е сама в райската градина"
Бог:"добре ще ти пратя едно изключително арогантно съществонаречено мъж"
Ева :"няма значение"
Бог:" има обаче едно условие , да го накараш да си мисли че той е е бил пръв и това ще си остане таина между жени "
Животът не се ръководи от волята или намеренията. Животът е нерви, фибри и бавно изграждани клетки, в които зреят мисли и се раждат поривите на страстта. Чувстваш се сигурен в себе си. Мислиш се за силен. Но цветът на един предмет в някоя стая или утринното небе; обичан някога парфюм, който събужда смътни спомени; стих от забравена поема, която отново прочиташ; фраза от пиеса, която отдавна си престанал да свириш - това са нещата, от които зависи животът ни, уверявам те, Дориан. Браунинг го е написал някъде. Ние не владеем чувствата си. Има мигове, когато внезапно облъхналият ме аромат на бял люляк ме кара да изживявам отново някой от трепетните месеци в моя живот.![]()
Човекът е най-самотното същество на Земята.
VIVA VICTORIA SIEMPRE!
I am free of all prejudice. I hate everyone equally. W. C. Fields
"Mислите му бяха освободени от страх и човещина.Той беше свободен човек." от "Мълчанието на агнетата" е !
,,Да обичаш някого до лудост, означава да не цениш себе си. Да обичаш някого само защото той те обича, означава да мъчиш себе си. Да обичаш някого и да не пускаш той да си иде, а да знаеш, че не те обича, означава, да си егоист. Но и двамата, ако се обичате, трябва да се примирите, че скоро време, единия от вас ще си тръгне с насълзени очи.Колко по-лошо е да си помислите, че може да сте заедно и между вас да има само уважение, без спомен, че някога ви е свързвала само и единствено любовта.’’ - Неизвестен автор.
Първоначално написано от ScionOfStorm
Не ме е страх от високи разходи , а от ниски приходи - Рокфелер.
"I'm the world's best predator, aren't I? Everything about me invites you in - my voice, my face even my smell!" - Twilight
"Before you my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars - points of light and reason"- Edward Cullen
"Кое е по - хубаво от едно бурканче с мед - две бурканчета с мед" - Мечо Пух
"Кретенията не се учи в училище, няма обяснение, защо я има! Има само един факт, тя съществува, за да могат такива като вас да се опитват да приличат на такива като мен" - АЗ![]()
![]()
Aхх това е мноого якоПървоначално написано от SoulStone
![]()
И един от любимите ми цитати.Наистина мноого ми харесва <33
"Nothing of me is original. I am the combined effort of everybody I've ever known." Invisible Monsters, Chuck Palahniuk...
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Ако животът беше лесен,нямаше да започва с плач :( !
Първоначално написано от December
Чък! Има ли я на български?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Няма я за съжалениеПървоначално написано от ShtrudeL
Този цитат го намерих преди месеци в един tumblr и веднага много го харесах <33 Потърсих книгата,видях и други уникални цитати от нея и останах много тъжна,когато видях,че няма издадена в България.А и книгата по резюмето изглежда страшно интересна.За някаква от модният бизнес,която претърпява катастрофа.Остава обезобразена и без красивото й лице никой не я иска.И така - Невидими чудовища.Тя блуждае самотна по Ню Йорксите улици...Четох интересни коментари и разкази за книгата - Чък бил в онези перални(по филмите дето ги дават) и имало само модни списания(Вог,Гламър).Той ги прилистил и му станало интересно да напише книга за фалшивият живот в модният бранш.
Много искам да я прочета.Но излиза към 65 лева с доставката защото е от САЩ...дано да я намеря някъде в интернет и да си я принтирам.
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
“Възможностите идват, когато сме подготвени за тях!” - Проф. Антоанета Василева
"Умът е място в себе си и в себе си той може от Ада да направи Рай или от Рая-Ад" Милтън "Изгубеният Рай"
"За миг съдбата ще те приласкае,
и с думи ласкави ще те обае,
ще се покаже благосклонна тя,
към теб ще бъде щедра в любовта,
и ти, щастлив, повярвал на лъжите ще тичаш след миража на мечтите,
но тъй ще те измами някой ден,
че в миг ще се огледаш изумен..." Фирдоуси "Шах-наме"
,,Старче,нямаш право на избор дали да бъдеш наранен - сам можеш да избереш единствено кой да те нарани"
- Джон Грийн;Вината в нашите звезди
,,Ако не мога да склоня небето ще вдигна Ада!"
-Касандра Клеър;Реликвите на смъртните
,,В мрака няма нищо страшно ,веднъж изправиш ли се срещу него"
- Л.Дж.Смит;Тайният кръг
The key to immortality is first living a life worth remembering.
A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer.
- Bruce Lee
https://survivalbros.files.wordpress...0756.jpg?w=614
Последно редактирано от espada : 07-06-2015 на 15:58
"Приятел е човек който обичаш, независимо дали харесваш или не." - "Повече от човешки", Теодор Стърджън
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride