- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Разделно хранене
офф .. хора може да има холяда теми за разделното хранене .. но ако ми намерите примерно меню за седмица примерно ... много 6те ви оби4ам...
мисля да се храня така .. но просто о6те не мога да вклю4а с какво да се храня .. а по - лесно 6те ми е ако знам за закуска кфо да ям .. за обяд ,за ве4еря и така ...
мерси предварително ...![]()
![]()
винаги има две мнения .. -моето и грешното ..
аз те съветвам просто да избягваш пърженото,мазното,сладкото ,газирано и т.н
храни се с зеленчуци,плодове,печено,в рено,яйца и такива работи.
аз се храня така най-много от време на време да хапна малко шоколад![]()
замених захарта в кафето с мед, олиото със зехтин, хляб почти не ям ,но ако ям той е пълнозърнест и така
няма смиъл да гладуваш, просто се храни здравослобно.
аа и другото,което е -избягвам да се храня след 7 часа.
![]()
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
ами тея вси4ки не6та .. които ги изброи ги спазвам .. газирано не пия от година и половина.. ( и въоб6те не ме изку6ава).. ям само пълнозърнест хляб е много рядко бял .... ,не ям след 17:00 - 18:00 .. пържено много рядко... сладко .. мм по 4есто хах
но искам да опитам и с разделното хранене .. нали е здравословен на4ин на живот и не вреди .. с него не гладува6 ...![]()
ами да , така е![]()
нека тогава някои по-запознат
ти обесни![]()
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/article_21
ето тук пише кое с какво може да се комбинира
Saatana vittu perkele hate crew!
другото нещо в разделното хранене е, че не трябва да се пият никакви течности по време на хранене.Плодовете се ядат 30 мин преди и 3 часа след основно хранене.Течностите се пият 30 мин преди или след основно хранене. Извън разделното хранене е важно да се каже, че трябва да се приема много минерална вода-около 2 литра на ден.Отбягвай честата консумация на сирене.Яж повече плодове и зеленчуци, не яж джънк фууд, не яж когато си сита и не чувстваш глад и такам ..Движи се повече, замести олиото със зехтин, млечния с натурален шоколад, захарта с мед. Пий зелен чай вместо кафе. И сметаната гледай да я отбягваш, кренвиршите, луканките и такам
![]()
мисля,че не трябваше да се смесват месо и хляб,т.е. протеини и въглехидрати,примерно на обяд ядеш месо и зеленчуци,а вечер варени картофи или пълнозърнест хляб и салата...![]()
Ам редуваш си храните.
Един ден картофи, друг месо / протеини, трети белтъчини, четвърти сладко и тн.
Подобно като 90 дневната, но си ядеш по свободно.
Въпреки че е по добре да избягваш мазното и газираното както казаха по нагоре и да си ядеш нормално. Повече зеленчуци и плодове.![]()
Тва с водата е мн тъпо,30 минути след храна да не се пие ми ако се загуцам кво да умирам ли![]()
bonbonche005 браво на тебе ... и аз го запо4вам зна4и![]()
![]()
а ти примерно какво яде6 за закуска ... 6тото сега когато съм на у4или6те все ям солети или някакви бисквитки ... те стават ли за раздлено хранене хаха..
.. то трябва меню да си съставя .. ама ми е трудно .. все о6те не знам напълно вси4ки не6та за РХ![]()
Повечето неща ги казаха момичетата, но и аз ще допълня. Хубаво е м/у 3те основни хранения да хапваш плодове(2-3 часа преди или след ядене). Не бива да се лишаваш от ВХ/Б/М. ВХ се приемат само до 16 ч. Вечеря до 18-19 ч. Изключваш напълно газираното, пърженото, чипсове и т.н., вместо вафли и бисквити можеш да хапнеш малко чист шоколад. Картофи и ориз не се комбинират с месо, трябва да ги ядеш само по отделно. По-малко сол, за да не се задържат течности в организма ти, Повече вода(30 мин. преди или след, но не и по време на хранене). Аз така за 2 месеца свалих около 10 кг, без гладуване. Ако комбинираш със спорт ще имаш много бързи резултати.
Първоначално написано от mel4ety
За течностите не си права. Може да пиеш по време на хранене, но не и плодови сокове. А за плодовете 20 мин преди хранене и 4 часа след хранене може. Хубаво е до 12 часа на обяд да се ядат само плодове и сурови ядки, аз така правя.
Please don't eat me! I have a wife and kids. Eat them! - Homer Simpson
И ако преспиваш обяда за 1 месец си -10кгПървоначално написано от Doubt
![]()
Първоначално написано от sladi4ka_qni4ka
виж сега... за закуска си вземи някакъв плод.. Аз примерно си вземам ябълка... или пък на даскало карам само на дъвки ORBIT..
а солетите и бисквитите не стават!Нали все пак е ХЛЯБ !![]()
на обед може да ядеш саламче.или кремвирш с една-две филийки ръжено-пшеничен хляб.(аз сега такъв ям и нищо не ми става) ... а примерно лятото, сутринта нищо не съм яла за закуска,защото спах до 12:00 на обяд.. а за обед си правя хапки - нарязан кремвирш,върху колелцето от кремвирша квадратче кашкавалче и отгоре краставичка
.. и ако ми се яде плод - 2 ЧАСА СЛЕД ЯДЕНЕ ! Винаги така трябва да се яде плодът.. а докато мине това време може да си похапваш пуканки,тиквени семки,фъстъци ( НЕ бирени фъстъци).
А това че от кремвиршите се пълнеело.. ала бала.. когато съм си била на диета ( разделно хранене) винаги съм си яла,и нищо не ми е ставало! Въобще не се пълнее ,само да ви кажа !
И ако на някой му се прияде сладко - Има диабетични шоколади ... аз си бях вземала един да опитам.Е няма вкус като истинските шоколади , но все е нещо ! И те могат да се ядат от хора диабедици и с надномрмено тегло или тези които искат да отслабнат !
От кренвиршите не се пълнее, но не ти ги препоръчвам, пълни боклуци саПървоначално написано от bonbonche005
![]()
е да не са много полезни .. но като нямам възможност за по скъпи неща ..![]()
![]()
попринцип нали не може да се смесва месо със хляб.. поне според таблиците е така ... а ти как яде6 кренвирш с хляб?? ..
а за закуска може ли по една Активия плодова...![]()
http://www.bb-team.org/articles/999/
Прочети това, но цялото.Инаече примерно меню търсих и не намерих.Просто разбери как трябва да се храниш и сама си измисли меню...Няма нищо сложно.
За закуска може да пробваш мюсли с прясно мляко,виталия,активия(въпр ки, че съм чувала, че всичките съставки на активията идват от Франция на сухи прахчета и тука само ги разтварят..не знам колко е вярно, ама съм склонна да вярвам),кисело мляко с банан,чаша прясно мляко и някакъв плод-комбинирай.
По-добре се консултирайте с диетолог преди да ограничавате яденето до прекалено малки количества или никакви такива.За да функционират органите нормално са им нужни поне 1200-1300 kcal на ден, иначе започват да се самоизяждат(не знам правилната дума ли избрах) и се стига баавно, но сигурно към анорексия..Но е важно да се закусва, доказано е, че към 90% от диетите, в които има закуска след спирането на диетата теглото се запазва поне 1 година.Но е добре ако ще пазиш някаква диета да ядеш само здравословни и важни за организма храни-риба, пилешко месо, супи, ориза не отбягвай, както и хляба-за предпочитане пълнозърнест.
А за тва съм сигурна, че всякакво пиене не би трябвало да се приема по време на хранене, защото имам книжка за разделно хранене и го знам от там.Кренвирши няма смисъл да ядеш-може да не се пълнее от тях, ама както казаха преди мен-боклуци са-яж пилешко месо, дробчета(мн са полезни за ноктите и косата ако не се лъжа), яйца.
В АКТИВИЯТА ИМА ЗАХАР И ОТ НЕЯ СЕ ПЪЛНЕЕ ! ОТ ЛИЧЕН ОПИТ КАЗВАМ!
А от плодовете не може да се яде банан - това е сладък картоф ! От бананите се пълнее.! Навсякъде го казват!!
Хляба ми е черен и не съдържа брашно тип 500.. sladi4ka_qni4ka когато ходиш да си търсиш хляб гледай да не го пише това брашно тип 500 !
Ако има още въпроси пишете.![]()
Едит: Картофи и месо -НЕ
Бял хляб+ картофи + месо-НЕ НЕ НЕ
Картофи+сирене-НЕ ( сиренето е животински продукт,и колкото и да е от него пак се пълнее)
Салата+Месо (каквото и да е-салам,пържолка,кьофтенце и т.н.) - ДА
Картофи+Салата- ДА
Аз през май месец бях почнала само на салати !![]()
Правех си ги от доматче,краставица,марулка ,малко кремвиршче или саламче, царевичка слагах също.. Става много вкусно![]()
само че нали знаеш ,че от тва не се отслабва![]()
So get down move your body,
Move your body all night long
Body, body all night long
Move your body all night long
Ooh, ooh …
Мисля, че става въпрос за разделното храненеПървоначално написано от bonbonche005
Отслабва се от гледна точка на това, че си намалила отпадъчните продукти в тялото си и проблемите, които идват от мешане на храните.