.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 43 от общо 43
    Цитирай Първоначално написано от bлаck.cocaiнe Виж мнението
    трябва ми есе на тема "Защо трябва да сме благодарни за всичко,дори и за малките неща .."
    http://www.sibir.bg/blog/profit4/?catID=30529

Цитирай Първоначално написано от zaranutre Виж мнението
    най голямото зло е извършилия несправедливост да не бъде наказан есе на тази тема !!!
    http://www.scribd.com/doc/8902622/-
    http://www.scribd.com/doc/28700794/Aleko-Konstantinov
    http://www.kaminata.net/hobs-i-grotsiy-t47341.html

Хей хора имам да правя теза за "Милосърдието и вярата" относно разказа "Една българка" и още една теза за "Пътя на Илийца към доброто".
    Имам даден план по който да правя тезите,но проблема е,че аз не мога да правя хубави тези.До сега се разминавах с по обикновени,но този път ми е за срочната оценка.Трябва ми помощ!

Цитирай Първоначално написано от kolinbg Виж мнението
    Трябва ми тема Одисей-образ на пътуващия човек трябва ми спешно !!
    http://www.litclub.bg/library/kritika/jechev/odisei.htm

Цитирай Първоначално написано от miss_selena_ Виж мнението
    Хей хора имам да правя теза за "Милосърдието и вярата" относно разказа "Една българка" и още една теза за "Пътя на Илийца към доброто".
    Имам даден план по който да правя тезите,но проблема е,че аз не мога да правя хубави тези.До сега се разминавах с по обикновени,но този път ми е за срочната оценка.Трябва ми помощ!

Ето нещо по темата:
    http://download.pomagalo.com/274870/...rka/?relPage=9
    http://www.myschoolbel.info/Temi_LIT...o%20vreme.html

Най-добрият вариант е да се опиташ сам/а..

Хейй. Спешно ми трябва Интерпретативно съчинение(план) на тема "Илюзиите и истините за човека в Дамата с ренгеновите очи". Благодаря предварително.

Моля ви да ми помогнете!! Трябва ми есе на тема: Никога не спорете с глупака, хората може да не разберат правилно!!! Мерси предварително!!

Моля ви трябва ми есе на тема "Да, болест е, вродена на тираните, да нямат вярва в своите приятели." за вторник. Ако може
    напишете го на MS word и ми го пратете на скайп: valk_91 mersi предварително

Здравейте,моля помогнете ми !!!!! Трябва ми спешно есе на тема ''Тялото е езическо,а душата християнска''Ще съм ви много благодарен

sevi01
    Guest
    Може ли помощ? Трябва да напиша съчинение разсъждение на тема "Какъв смисъл влага Паисий в израза "български род"?" и да посоча аргументи. Благодаря предварително!
    Последно редактирано от sevi01 : 03-16-2014 на 11:00

Спешно!
    Есе на една тема по избор от трите:
    1) "Добро и зло"
    2) "Да имаш и да нямаш"
    3) "Да бъдеш,а не да изглеждаш"

Цитирай Първоначално написано от cherrygloss Виж мнението
    Видях,че вече има много теми от рода на :"помогнете ми за есето","имам съчинение на тема...", за това всеки да каже тук от какво има нужда и ние да помогнем.Ако някой няма регистрация или абонамент в помагало,мога да помагам!
    Спешно!
    Есе на една тема по избор от трите:
    1) "Добро и зло"
    2) "Да имаш и да нямаш"
    3) "Да бъдеш,а не да изглеждаш"

Човек винаги е свикнал да дири причините и за доброто, и за
    лошото вън от себе си. А те са вътре в нас.“
    Димитър Талев
    Добро и зло са две понятия, които силно си контрастират. През цялото съществуване
    на човечеството хората са търсели отговора на въпроса какво е добро и какво е зло. Много
    автори от всички литературни епохи се се стремили да дадат отговор на този сложен
    философски въпрос, отразявайки в своите произведения вечната борба между доброто и
    злото.
    Всеки човек пречупва разбирането за добро и зло през собствената си ценностна
    система и възгледи за живота като цяло. Той измерва тези понятия чрез своите разбирания
    за отношенията между хората.
    През целия си житейски път хората се стремят към доброта и се стараят да избегнат
    злото. Родителите се опитват да формират оценка за добро и зло още в детска възраст.
    Общовалидната представа за добро включва състраданието, саможертвата,
    благотворителността, честността, трудолюбието, обичта към хората и себераздаването.
    Злото е нещо, което хората не винаги разбират или не желаят да разберат. Те се
    стараят да го избегнат. Това може би се дължи на техният страх от злото и последиците от
    него. Но понякога самите те вършат злини, без да бъдат способни да преценят собствените
    си действия.
    Повечето хора възприемат като зло себелюбието, егоизма, клеветата, насилието,
    лъжата, престъпленията и омразата. За отделните индивиди злото може да има различни
    измерения, които отново зависят от приоритетите и ценностите на личноста. За един зло
    може да е лъжата, но за друг тя може да е животоспасяваща. Типичен пример за това има в
    правото. Има закон, при който лъжесвидетелството на родители по адрес на техните деца
    не е наказуемо. Това доказва цялата сложност на понятията добро и зло.
    Особено вредна за оформянето на човешкия характер може да е нереалната
    самооценка. Всеки човек счита себе си за добър и смята всички свои действия за правилни.
    Но страничната преценка винаги е по-обективна от личната. Възможно е страничният
    наблюдател да даде напълно противоположна оценка. Но всичко опира до характера на
    отделния индивид и е изцяло подчинено на неговия мироглед.
    В зависимост от своята народопсихология всяка националност има свое разбиране за
    добро и зло. То е формирано от нейната история, религия, фолклор, бит.
    Различни са възприятията на доброто и злото и през различните исторически епохи.
    Всяка епоха си има своите мерки, които са претърпявали промяна и развитие през
    вековете. Например по време на Римската империя кръвопролитните гладиаторски борби
    са издигани на пиедестал, докато в днешно време хората заклеймяват насилието и
    убийствата.
    Като определение за добро и зло може да бъде посочено, че това са чисти форми
    изпълващи се с конкретно съдържание във всяка една епоха.
    Гениалният поет Шекспир в своята най-значима творба „Хамлет” е заключил :
    „Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.“

Добро и зло
    Има изневяра има и вярност,има любов, има и омраза, има покорство и непокорство,
    има подреденост и хаос.Има още много противоположности на чувства и действия, но
    най-обобщаващото за тях според мен е Добро и Зло.Никога не може да съществува
    само едната страна на двойката антоними, защотото няма как да разберем дали това е
    добрата страна или лошата, ако не знаем какво има от другата.
    Кое преобладава в нашето ежедневие? Много хора твърдят, че не ги интересува
    кое преобладава в тяхното ежедневие.Но аз не мога да приема това за отговор.Няма как
    ти да живеш в един свят и да не те интересува какъв е той.Когато си купуваш хляб
    нормално е да не се интересуваш от каква фирма е той.Но все пак в случая говорим за
    живота ти, за ежедневието.Ако ти сам не се постараеш, да му помогнеш просто няма
    как то да се промени самo.Не може да живееш в един кръг от злоба и лицемерие и да не
    те интересува, че и ти затъваш покрай другите.Понякога обаче въпросът не се свежда
    само до там дали те инересува или не, а до това дали имаш по-големи облаги да си с
    злото или с доброто.Когато злото ти предоставя много повече шансове,а доброто ти
    дава по-малко блага някои хора биха се изкушили да престъпят десетата бжия заповед:
    Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата
    му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на
    ближния ти."
    Тези хора според мен са вече порасналите деца изпуснали първите си 7 години и
    за това могат да „благодарят” единствено на родителите си.Когато минат първите седем
    години през които си се учил на най-елементарни ,но всъщност основни обноски на
    държание се предполага,че вече си отвърден малък човек, който за възрастта си трябва
    да може да мисли нормално.Само че проблема идва когато се влезе в училище и там се
    слъскаш с още двадесет и няколко малки човека и тогава е като на война... по-силният,
    по-смелият,по-нахъсаният печели войната и ако си бил по-слаб падаш в краката му и не
    можеш да промениш нищо.Помощ можеш да получиш, само ако доброто реши да ти
    помогне,и дано да не е късно вече за теб!
    Все пак обаче човек сам си решава на кое да се довери.Проблема идва когато
    искаме да помогнем на някой,а в този момент той сякаш е взет, като „заложник” от
    злото.”Заложник” със „завързани” очи и ръце „оковани” с вериги, и колкото и да
    показваме, и да го водим към изхода винаги се губим в тунелите.Стегнатата превръзка
    на очите, влачещите се окови и стражите дебнещи във всеки ъгъл правят излизането от
    черното подземие на белия свят много трудно и почти невъзможно.Ето заради това в
    подземието остава и много Добро, което за кратко време без светлина,любов и истина
    погрознява и остава в очакване някой да успее да го измъкне.
    Доброто или Злото? Много често доброто не вярва на злото, защото в злото
    винаги има съмнение породено от ревност,обърканост,непокор ство,опасност и още
    много други.Доброто винаги е било мило,устойчиво,подкрепящо падащия. Въпреки
    всичките си различия Доброто и Злото са като едно семейство ... имат чести
    разправии,за много неща не са на едно мнение, но няма как да са разделени това е
    невъзможно.И винаги доброто спасява злото

ЩЕ ЧЕРПИШ

всички искат никой не дава

за кво говориш

anonymoussss
    Guest
    Трябва ми есе на тема "Отговорността на човека към живота и към бъдещето" помогнете ми спешно е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си