Цитирай Първоначално написано от Fickle
Мразя униформите и цялата система! Дадоха им малко свобода и айде, пускай, ганьо, говедата! Мен втора седмица ми се карат че ходя на училище със светли дънки. Не трябвало. А аз не обичам тъмни дрехи и нямам такива, ето мин. седмица директорката звъни на майка ми че съм с неприлични дънки и майка ми тича с последните си пари от заплатата да ми купува тъмни дънки за да мога да вляза в училище..не им харесвало че нося 2 сребърни ланчета, че имам пръстени, че имам пиърсинг на езика, че имам татуировка. Едва ли не биха хванали езика ми с клещите и биха ми одрали кожата да се махне татуса. А тая работа с униформите е токова глупава, че нямам думи просто как да си изразя мнението. Ние имаме суичер и две ризи. Суичера-тъмно червен бабешки, ризите с яка дето не може да ми мине главата заради нея, изперат ли се 2 пъти край, може и да се стопи! Нямаме право да си поръчваме втора униформа в интервал от две години, и кво ? Сега половината училище взело на братовчедки приятелки, завършили миналата година униформите и ги доизносва, че неговите са скъсани, избелели и къси. И цената е уникална - 90 лева за тия боклуци, аз ще си купя един нормален суичер за 25 лева и две тениски кажи гипо 20 лева, но се намират и по евтини.. И тия пари, които даваме за униформите, не може да ги насочат в друга посока, примерно да оправят тоалетните, че не е живот там, на мен като ми дойде тичам междучасията до нас до тоалетна, че в наще вратите не се затварят и мирише на незнамкво.. Що не оправят пода в класните стаи, като скоча сигурно ще пропадна 3 етажа надолу.. Дъските са черни още, междучасието трием като ненормални, цапаме се, пипаме цяла зима ледената вода и после болни.. А камерите...нямам думи, тва вече е връхната точка на простотията, българското училище вече става институция Диарбекир-Биг Брадър... А униформите, сутрин като тръгна на училище дори и да облека и 2те ризи умирам от студ, ама не, директорката си има климатик и не и пука, майната и, тя си е на топло, наз кучета ни яли.. иначе облякла една поличка не знаеш пола ли е колан ли е... токчетата не мърдат...пенсионерка ми се прай на 13годишна подрастваща.. пичка им майчина бе, нямам думи, по добре да съм необразована клошарка от колкото да ходя в концлагер едва ли не и да ми късат нервичките боклуците мръсни!
Или си 7/под 7 клас или учиш в пропаднало СОУ. Донякъде съм ЗА, донякъде Против униформите. Еми извинявай, ама ти си там за да учиш, а не да си показваш ци**те и още някой работи. Ти си на училище, не е редно да ходиш с пиърсинг, шантави прически и прекалено светли дрехи. Заради хора като вас системата ни е на този кяр. Въпреки всичко, не навсякъде е така - в някой училища наистина има камери, но те пък са за хубаво - ако някой те набие после ще видят кой е и изобщо всичко се следи изкъсо....това е хубавото. Хора, разберете веднъж за винаги че сте на училище, не сте на гей парад или чалга концерт за да се обличате като кози и кокошки, апропо, извинете ме за израза. Не сте ходили на запад, не знаете какви са хората, с униформи и как цялата система е ок. Тук не е. Защо ли ? отговорете си сами