.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Град
    Враца

Отглеждане на зайче

Значии напоследък много съм се навила да си взимам зайче. Само чее нито си имам представа как се гледа, в какво, колко живее, кво яде ии тн и тн.. Нитоо породи, видове, нищоо..
    Ии най-важното - мирише ли много?

П.С. Тема такава незнам дали има, sry.

There are n0 0pti0ns f0r th0se wh0 break the rules.

Мега фен Аватара на ameli
    Всяко нещо мирише, ако не го чистиш (било то заек, свинче, хамстер, папагали и т.н.)

в интернет има предостатъчно материали, а и като отидеш в магазина продавачите ще те посъветват как да го гледаш, с какво да го храниш и така има и книжки за отделните животни-можеш да си купиш някоя
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Аз имам зайче. Гледа се в клетка и мирише доста ако не му сменяш стърготината 2-3 дена (особено лятото). Храни се с гранули, люцерна, моркови, зеле мойто даже и солети яде . Ако имаш някакви въпроси питай с радост ще ти отговоря.

Град
    Враца
    Най-напред искам да питам колко дълго живее? Чувала съм варианти до 10 години, други казаха няколко месеца.. И двете ми се виждат.. или много, или малко..
    Ъм, и клетката колко голяма трябва да бъде горе долу? Или там си казвам, че е за зайче ии те съответно ми дават подходяща
    Ии какви спеицални грижи трябва да се полагат? Галене, разхождане.. И ако примерно го пусна из апартамента, има ли вероятност да прегризе нещо?

There are n0 0pti0ns f0r th0se wh0 break the rules.

Град
    * Somewhere Over The Rainbow *
    Всеки заек живее различно според мен. Клетката трябва да е достатъчно голяма, за да може хем зайчето да се излегне спокойно, хем да има място за купичката и водата. Аз на моето зайче му бях взела по - малка клетка като беше по - малко, а сега като порасна му взех по - голяма. Трябва да го галиш, решеш, през лятото може д аму мокриш лапите и ушите, за да се разхлажда. Ако го пуснеш из апартамента може да прегризе някой кабел, да изяде тапетите (ако сте с тапети ( моя заек много обича хартия) ) , растения и т.н. Така че ако ще го пускаш да се разхожда трябва да си задължително покрай него и да го наблюдаваш.

относно отглеждането :
    има си специялни клетки за зайци.. слагаш стърготина на дъното ( 2-3 пръста).. задължително се сменя през определен период от време.. моя заек си знаше да си върши нуждите само в единия ъгъл на клетката и изобщо не се усещаше миризма.. за хранааа.. за декоративните зайци не е много полезно да им се дават разни такива зеленчуци (марули , зелета , моркови) поне така съм чувал де.. зайците са лесни за хранене.. сутринта сипваш от гранулите в купичката и си готова.. може да си яде по всяко време колкото иска.. същоо трябва да има и поилка във клетката.. трябва да следиш нивото на водата и по възможност като си купуваш поилка я огледай дали трака.. щото там където е "чучура" от който заека пие има едно топче което захлупва отвора и не позволява на водата да изтича и заека като пие избутва тва топче с език.. така че ако трака значи топчето се движи свободно и ще може да се ползва..
    хубаво е да го изваждаш от клетката и да го оставяш да се разхожда.. в началото може да се изхожда по голяма нужда ама тва не трябва да те притеснява.. имат вид точно като черен пипер на зърна.. другото което е важно е да вземеш някаква играчка която да си гризе щото зайците имат нужда.. аз тва го разбрах когато ми прегриза 3 кабела за колоните.. и още нещо тъй като зайците са по активни през нощта е възможно вечер да издава шум.. било то от скимтене или просто да си яде квото му е останало в купичката ( когато му сипеш заравя глава и половината гранули падат из клетката ама после си ги намира през нощта и си ги дояжда) така че аз моя заек вечер го изнасях от стаята защото не можеш да спя.. миии това е общо взето за зайците.. в началото ще е малко " срамежлив " и страхлив ама след 1 седмица ще свикне и ще стане гальовен като котка.. успех :P
    Обещанието е учтива форма на отказване.

BBOY OR DIE !!

Имам декоративно.. това нещо е страхотно животинче,толкова е миличко поне мойто е женска и е супер галиовничка и мила! Постоянно ме ближи хах и много ме обича..та
    купуването на заек е около 30-35 лв макс! Клетката от 25-30 лв..и там вече сено 1-1.50 ' храна - зависи..и талаж-а не е скъп , както и гранулите!
    По-хубаво с онези гранули , а не с талаж-щот целия заек кът се напикае,и после легне става жълт xD
    Много е хубаво да го отглеждаш,естествено че смърди стига да му сменяш на седмица талажа и постелката и няма да пречи..
    Основната храна е сено,постоянно трябва да има в купичката си,както и хранилка и такова за вода..
    Има и гранули за храна,много хубави са , но само сутрин и вечер!
    Сменя козина на 3 месеца ( :

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си