Цитирай Първоначално написано от monkata95s
Ами аз ти предлагам изобщо да не си взимаш куче ! Това че правиш тема за това какво куче да си вземеш е много глупаво и показва колко неграмотен си относно животните ! Вземи си плюшени играчки , но не и куче . Това е отговорност , която миб се струва , че няма да успееш да поемеш (надявам се да не съм права) . Харесай си дадена порода и чети,.... развитие , отглеждане , хранене и всичко свързно с нея . Интересовай се чети питай , рабери какви грижи трабват за дадената порода можели , не може ли да се гледа вънка/вътре . Колко яде , колко е лениво към различните болести и кои са често срещаните за дадената порода . От къде трбва/нетразбва да си копуваш куче .

Ако си вземеш каквото и да е ЖИВО същество , трабва да знаеш , че поемаш пълната отговорност на него / нея . Не става днеска да не го храниш защото ти се спи утре да не го развеждаш защото те мързи ! ако е на свобода , то си набавя до колкото може нещата от които се нуждае , но когато ти си го затворил да живее с теб , от тебе зависи разходки , ядене , ресане , къпане , лекарства и ВСИЧКО!!! Дали ще си гледаш бебе или животно е едно и също с разликата , че бебето ще достигне степен на развитие , когато щеможе да се грижи само , а животното ще си остане завинаги с акъла на бебе !
Съгласна съм !