- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Аз съм тийнейджър
Здравейте на всички,
Бих искала да ви предложа нещо, което може да бъде любопитно за всеки от вас.
Сигурно ви звучи странно, и до някъде подозрително това нещо - може би като секта или някакво странно събиране, на което не се знае какво ще се прави и ще се промиват мозъци...съвсем разбираемо е да си го помислите.ЗА: Всички на възраст между 16 и 20 години, които искат да говорят за нещата, които ги вълнуват – за мислите си, за чувствата си, за себе си и за войната с родителите. За тези от вас, които се чувстват неразбрани, тъжни, недоволни и искат да има някой, с който да могат да споделят, с който да се зарадват, да се разгневят или да си помълчат – без да бъдат контролирани или обвинявани.
В тези групи ти ще:
-намериш приятели на твоята възраст
-намериш хора, които са готови също да направят тази крачка като теб
-познаеш себе си в тях
-познаеш враговете си в тях и ще имаш шанса да разбереш защо те дразнят
-откриеш, че твоите страхове не са толкова страшни, защото и друг може да ги има
-можеш да кажеш онова, което ти тежи и гневи
-можеш да намериш хора, които също като теб търсят себе си и понякога се губят
Най-големите приятелства, които траят дълго са с хора като теб!!!
Но истината е, че това не е много по-различно от идеята на вашия любим форум, където можете да говорите за нещата, които ви интересуват, тревожат и плашат. Знаем, че има много неща, които протичат във всеки от вас - мисли, страхове, срам, притеснение, стеснителност, гняв, яд и какво ли още не. Тези чувства са в един хаос и този хаос е труден за разбиране и подреждане и е супер объркано всичко и облечено в безсилие...Но с кой да говорим - с приятелите, които не винаги могат да ни разберат, колкото и да ни обичат, родителите??? Неее те са прекалено заети да възпитават и контролират. Учители, директори - .....
За това ние направихме тази група - тя не задължава никой с нищо, нито дори с редовно присъствие. Ние искаме да направим място, където да започнете отначало - с непознати хора на вашата възраст, с които да можете да сте открити. Има само водещи, които да ви помогнат да разтълкувате мислите си, да създадат атмосферата на разбиране, без обвиняване и да ви приемат такива, каквито сте без граници, упреци или напътствия....
Когато говорим - ние подреждаме сами мислите си и е хубаво да знаем, че никой не може да ни накара да мислим нещо, което не искаме. Можем само сами, в ситуации да се опитаме да откриваме своите истини... и своите приятели - хора като вас, които са склонни да принаят, че не е нужно да си сам, за да си защитен.
Ако някой се заинтересува и има някакви въпроси - ще отговоря на всеки един от тях.
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
не я прочетох темата до край, ама ..
т'ва няк'ва секта ли е ;/?
:Д
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
въпрос 1 /деликатен е/ бръсната ли си ?
въпрос 2 /и той така/ шибана сдухалка без приятели си, нали?
въпрос 3 възможно ли е да си отидеш в селото и да оставиш младежта намира?
въпрос 4 имаш ли нужното образование?
- педагогика?
- психология?
въпрос 5 колко тъп трябва да си за да направиш такова нещо.. ?
краен извод?
ем то тоя си печели.. защо ли?
това е тип секта..
ще ви вземе парите срещу приятелство..
тцт. и най странно ми е че все още има хора които ги посещават..
преди всичко замислете се какви жалкари биха отишли?
ПС: благодарностите за анти-пиара на лс...
задник съм.
Abe horica.Na 13 godini sum i iskam da znam dali edno momiche me haresva!KAK MOGA DA SI STANA GAJE S NEQ?
Клада за вас.
адд..
най ме хитна израза: "Родителите са прекалено заети..." личи си че твойте са фейлнали яко ..
задник съм.
Abe horica.Na 13 godini sum i iskam da znam dali edno momiche me haresva!KAK MOGA DA SI STANA GAJE S NEQ?
И как да се присъединим?![]()
В последно време мисля,че дори тийнове да имат проблеми гиоставят зад гърба си и въобще не им обръщат внимание.Не забелязвам да е както преди 2-3 години постояно да има депресирани и т.н. което е и много по добре, но откривам друга разлика.Тези проблеми дори и да не ги разрешават чрез разговори и т.н. ги решават по един много по ... как да кажа неразбран начин/поне лично за мен/.В днешни дни всяко хлапе между 13-16 години вече е пушило трева смъркало е и е правило секс /изброявам тези,които за мен са най недопустими/Не смятам че една такава група ще може да помогне на проблемите като ги излуша.Защото вече абсолютно всичко което се говори е едно и също изтъркано с годините.Ако някой зададе въпрос,който е бил задаван преди това милион пъти, отоговора ще бъде един същ Не трявба да се притесняваш ... Лично на мен ми е писнало когато имам проблем,задам своя въпрос да чувам едни и същи думи ... предполагам,че и на другите е така...
Не смятам,че тази група както я нарекохте би помогнала ...
RestInPeace Smacy! Ti vinagi shte si v men ... Obicham te!
![]()
![]()
очаквах тази реакция, за това и написахНе е секта, това се нарича "група за личен опит" и има психологическа насоченост - има такива групи в доста други държави, но в България са за сега само "общи" групи за всички възрасти.Сигурно ви звучи странно, и до някъде подозрително това нещо - може би като секта или някакво странно събиране, на което не се знае какво ще се прави и ще се промиват мозъци...съвсем разбираемо е да си го помислите.
Както написах и по-горе - това е подобно на този форум, но без "маската" на виртуалното и съответно е по-различно от тази гледна точка.
Относно неудобните въпроси ще отговоря на някои от тях![]()
За бръзната - ако говориш за глвата - не
За смахната - до толкова, до колкото на един психолог е позволено.
Това отговаря и на следващите въпроси - психолог и педагог съм - да. Имам степените на образование
![]()
За бъбреците - чак такива жертви не са нужни и един телефонен разговор върши работа.
искам да ми лафиш на лс
да ти видя мисленето..
задник съм.
За тея групи се пишеше в "Училище и приятели" преди време и някакви се опитваха да ме убедят, че не е никаква секта и било напълно нормално, ама нещо не успяха. Как ще е нормално напълно непознати и то тинейджъри да се съберат и изведнъж да тръгнат да споделят лични неща, а някви си водещи (омг) да им помагат? Предполагам в началото на всяка "изповед" ще трябва да се започва с думите "Здравейте, аз съм Еди-кой-си и съм тинейджър" (анонимни алкохолици ftw)?! o_O Да споделяш във форум е много по-различно от това, което предлагате. Във форума никой не знае кой си, нито пък знаеш кой ти отговаря, така че можеш да споделиш каквото и да е без кой знае какви последици след това. Пък и тук има много повече потребители с много различни мнения, които биха помогнали в пъти повече от шепа спрели тинейджъри* и странни водещи (омг отново).
* не че тук не са спрели, просто едва ли са чак толкова спрели, пък и има някои нормални, за щастие.
Здравей,Първоначално написано от AFT
интересно мнение, за което ти благодаря.
Сигурна съм, че има причина да се съмняваш в това, което представлява това нещо и най-малкото - да ти се струва неефективно и да ти е трудно да се довериш на тези "Странни хора". Това е и причината лично аз да отворя тази тема точно тук, тъй като и аз прочетох онези мнения и видях колко различна представа се създава. За това съм на разположение да отоворя на всички ваши въпроси и да се опитам да ви дам информация за тези групи - не да ви "навивам" да уаствате в тях![]()
Така че ще започна с нещата, които ти си отбелязал/а
Няма изискване да се започва с "аз съм тийнейджър"И със сигурност няма "изповед"
По скоро това, което може да е по-точно е типа "биг брадър" ефект - непознати хора, които преминавт през определени отношения, които предизвикват емоции - когато се запознавате, някои се харесват, други - не, някои се скарват, други се защитават и сближават - правят неща заедно и тн - всички сме гледали този формат. Както там има "изповедалня", тук няма такъв елемент, но воещите имат за цел единствено да забеязват тези отношения и да "помогнат" да се разбере "защо точно този ме дразни и с какво мамка му... и как да реагирам сега". Ей такива неща.
Както там няма такива "изповеди" - така и тук нещата се случват от самосебе си - т.е непознати хора, които започват да се опознават и да създават отношения - което се случва в нова компания, нов клас, нова група по английски(например) - това, което се случва там, в тези групи е идеята да се случи и в тази група, но с целта да се обясняват тези неща и да се говори за тези отношения.
Отново благодаря за хубавият отговор и най-вече за учтивия начин, по който изразяваш мнението си.Първоначално написано от Buhtaaa
Съгласна съм с теб, че тези въпроси са задавани и говорени и няма полза. Истината е, че няма такива отговори, които който и да е психолог, педагог, родител и който и да е специалист може да даде - няма такива универсални отговори, защото няма толкова универсални въпроси - всеки от нас е колкото подобен, толков и различен проблем.
Както и в предното мнение написах - нашата идея е не да има "готови" отговори на вашите въпроси, защото не мисля че който и да е от нас ще знае вашите отговори по-добре от самите вас. Ние можем да ви помогнем да попаднете в тези ситуации и да се опитате сами да се разберете.
Ако в биг брадър се скарат някои хора и е ядосат един на друг, което може и най-вероятно се е случвало и друг път с други хора - си казваш...ето пак става това...какво да направя в такива ситуации. И в този момент, когато те държи емоцията - можеш да се опиташ да намериш нов изход, който после да приложиш и с другите си нови или стари познати.
Надявам се да успявам да го опиша по-ясно.
лол
ама това нек'во шоу ли ще е бе :Д
ако е аз искам да ходя ^^
:Д
Като "мини вариант" на биг брадър, но без награда пари, а с цел - "как да се науча да тълкувам своето поведение и това на другите"
П.С - И не се излъчва по телевизията..
ем аз съм на 14 и няя да стане
пфу пфу :Д
исках да участвам в шоу ^^
Успявате да го напишете по-неразбрано , нищо не разбрах , а пък особено от последното мнение!!! Не мисля , че това ще провърви пък и мястото на темата не е в този раздел
Правете каквото искате - аз си казах моето мнение
![]()
Може би си права за раздела....
Причината да отворя тази тема е както казах, защото вече е говорено тук и както видях - с доста объркано послание.
Уважавам мнението ти и благодаря, че се включи.
А мерси - не го очаквахПървоначално написано от eledra
както и да е - може пък и да се получи нещо , никога никой не може да е сигурен в нещо 100 %
!!!
Така е![]()
eledra, аз разбрах, че ще се съберат някакви си хлапета и ще споделят за проблемите си, а останалите ще им помагат да ги разрешат. Но доколкото разбирам от последните ти постове май няма да е така. Те пак ще се съберат, но няма да коментирате примерно проблемите в училище, а проблемите в самата група? И каква е целта? Защо просто не прочетат няк'ва книга за езикът на тялото и т.н.?
П.П. Днес сякаш загрявам доста бавно.