- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Аз съм тийнейджър
До голяма степен е така, но има и друго.
Когато човек чете книга за такива неща като езика на тялото, може да получи много теоритична информация, която обаче да "увисне" някъде там в ума му. Сигурно ви е познато това, че "аз знам какво стрябва да направя, но не мога". Т.е знанието само по себе си не може да помогне изцяло.
Относно проблемите, които ще се споделят и това, което става с групата - те двете се преплитат. Както казах, когато те дразни някой и се чувстваш тъпо и не знаеш да го обидиш или не, е много вероятно да си имаш такава ситуация и в живота ти. Т.е ако се заговори за твоите чувства в такава ситуация - може да поискаш да разкажеш за други случки...може и не, това е твой избор.
Но промяната в поведението не се случва в теоритичното знание, а чрез поведение, когато на момента емоцията те владее и не мислиш трезво - тогава можеш да се научиш да го овладяваш по-добре, от колкото ако си спокойна и четеш как да действаш като си ядосана..
ти каа честно не ми дреме дай да пишем на кой колко му е пишката искате ли?
GTA Stunting
да бе, аз като нямам, к'во да пиша, а ? :ДПървоначално написано от Bixel
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Тва да не е няква група за психично разтроени? Съвсем сериозно питам?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Аз мога и без да влизам в малоумни групи с малоумници.Първоначално написано от eledra
4XCOKИ
във всяко нещо ли трябва да участваш ;дПървоначално написано от smiirnoff
Аз па следвам психология и това ми звучи като доста съкс начинание.Първоначално написано от eledra
Нещо като ретардираните групи по психодрама :Д
Не, в групата могат да участват само психически здрави хора. Тя няма за цел да лекува никой. Тя е със себеопонавателна цел.Първоначално написано от ShtrudeL
Това, че можеш и сам/а е много хубаво.
Абе авторе...сигурно си умна,ама за психоложка не ставаш.
ъъ и това е абсолютна простотия...затова казвам,че не ставаш за такава.
В тези групи ти ще:
-намериш приятели на твоята възраст
-намериш хора, които са готови също да направят тази крачка като теб
-познаеш себе си в тях
-познаеш враговете си в тях и ще имаш шанса да разбереш защо те дразнят
-откриеш, че твоите страхове не са толкова страшни, защото и друг може да ги има
-можеш да кажеш онова, което ти тежи и гневи
-можеш да намериш хора, които също като теб търсят себе си и понякога се губят
-Ей така да тръгнеш да си търсиш приятели насила в психо група не става.
-Тук се сещам за филма "Боен клуб" и следния цитат от него:
Разказвачът: Когато хората си мислят, че умираш, те наистина те слушат вместо просто...
Марла: ...вместо просто да чакат да свършиш за да говорят те? — Разказвачът и Марла Сингър
С разликата,че тук хората не умират,а се депресират и очакват,че някой ще им помогне.
-Че аз си се познавам. И наистина трябва да си психично нестабилен,за да не се познаваш. Или...как така "в тях"? Що за тъпотия?
-Врагове...хайде стига филми...аз например врагове нямам,не мразя никой и не желая злото на никой. Тва,че много работи ме дразнят в хората е друго пък и отдавна знам кое ме дразни и кое не.
-Знам,че страховете ми не са страшни,но тва не променя факта,че си ме е страх.
-Сега си казвам всичко. Пък и когато си поискам.
-Можеш да намериш психично болни? Е,в това си права. Едиственото нещо,с което съм съгласна.
П.П \/ & <3
Едит: Сега като се замисля това където цитатнах е все едно от ужасно досадна реклама на сироп за кашлица или също толкова досадна оферта на банка.
4XCOKИ
Аз съм изключително слабохарактерно същество в действителност. Тва не ми пречи обаче да познавам собственото си Аз и това на другите до някъде. Но пък това,което описва темата ти е за крайно неориентирани хора.Първоначално написано от eledra
4XCOKИ
Да, обаче хората са оцелели и без подобни групи, в които да се справят с определени ситуации, нали? Защото човек се учи от грешките си. Тоест дали ще отидеш някъде си и някви хора ще ти обяснят защо се чувстваш така, как да постъпиш, etc., или ще си живееш живота и когато се сблъскаш с нещо подобно просто постъпиш така както мислиш,че трябва - каква е разликата? Non scholae, sed vitae discimus - Не за училището, а за живота се учим. В училище се сблъскваш с всякакви хора и ситуации така или иначе, които ще те подготвят за "истинския" живот. Защо да ходиш на тея групи тогава, като същото можеш да получиш и го получаваш всеки ден в училище?
Боен клуб е един страхотен филм....![]()
И това, което си цитиал/а е доста точно особено онази част с това, че ако вярваш, че умираш - дори и да знаеш, че не е така, страхът си е същия![]()
Това имах предвид и по-горе като казвах, че не става само със знание.
И отново ми се иска да кажа - моята идея е да дам информация за това, което правим за тези, на които им е любопитно, не да убеждавам никой в неговата ефективност или правота.
т.е искаш да рекламираш това,което правите? Нещо като досадните хора радаващи листовки от червения кръст,мола,Ейвън,Мтел и т.н по центъра? Щото ако го изрисуваме като такова листче (както изглежда),не бих си направила труда и да го прочета цялото и съдбата му щеше да е в коша.
4XCOKИ
Не трябва. Нито е казано, че не можеш без тях.Първоначално написано от AFT
Това е за тези, които искат и са любопитни към определени неща в характера им, за хора които искат и имат любопитството да опизнаят себе си с идеята да контролират по-добре емоциите си и от там - взаимоотношенията си. Това помага при по-нататъшните отношния в работа, колеги водене на преговори и тн.![]()
За това казах - не е нужно, може и без това. Това е за онези, които искат повече и са любопитни да опитат нови неща.![]()
Но въпреки това сега пишеш и отделяш от вниманието си, за да дадеш мнението си. И аз оценявам това.Първоначално написано от ShtrudeL
с една дума- ти си п*тка
Под това разбирам групи по психодрама за тийнейджъри.
Проблемът е ,че те хич няма да са успешни, като се има превид, че средностатистичския тийейжър няма психика, а само либидо.
Защото няма как да дам мнението си на едно листче.
Тук има кой да ми го прочете,пък и обичам да споря и ми е скучно.
4XCOKИ
А ти си глупава. И ще си позволя да кажа в общ знаменател,че всеки,който обижда по този начин е глупав.Първоначално написано от dundichka
4XCOKИ
Интересна теорияПървоначално написано от w0sh
Можеш ли да ги откъснеш...либидото е елемент на психиката..но мисля, че ако е само либидо - то всички вие щяхте да сте само щастливи, обичливи и изключително позитивни. Обида или гняв няма да е характерна..
![]()
Горното мнение обаче е доста интересно..
Първоначално написано от ShtrudeL
Както и да е - е внимание, което ни даваш и участваш в тази тема. А аз наистина ви благодаря за това внимание.
Имам свободно време.
4XCOKИ
Препоръчвам ти преди да пробваш да правиш такива групички за взаимна подкрепа и приятелство да поседиш малко в този форум.
Направи едно пилотно изследване и ще откриеш,че няма никаква надежда в начинанието.
До някъде си прав. Но тук не мислят какво говорят и пишат заучени фрази. То не,че и на живо няма да е така,но все пак.
4XCOKИ
Може би си прав.Първоначално написано от w0sh
Но за онези хора, които намират идея и идват - си заслуава да го правим![]()
Но ти благодаря за предложението да остана във форума, макар че вече не съм във вашата върастова група.Приятно е да те поканят.