.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 57
    Град
    Париж

Да прощаваш .. проява на сила или слабост?

Преди малко прочетох някъде "Умението да прощаваш е свойство на силните, слабите никога не прощават" и викам да видя какво мислите по въпроса ..
    Да прошаваш на човек, когото обичаш, проява на сила ли е или точно обратното .. доказателство, че си слаб и не можеш без дадения човек?

Очаквам вашите отговори, мнения и т.н. и моля да се обосновете .. ( какво ви кара да мислите така? )
    Само едно нещо прави мечтата невъзможна: страхът от провал

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    да простиш е сила - според мен, мързи ме да пиша обяснение, нооо ако почнеш да прощаваш много вече ставаш глупак...
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Супер фен Аватара на Kukumqvka
    Град
    България
    Да простиш на човек,значи да превъзмогнеш всичките си убеждения само щото го обичаш тоя човек,т'ва си е сила

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Kukumqvka
    Да простиш на човек,значи да превъзмогнеш всичките си убеждения само щото го обичаш тоя човек,т'ва си е сила
    Да.
    Проява на слабост е не да простиш, а да си замълчиш от страх, че ако направиш скандал, примерно, той няма да остане с теб. Това че си мълчиш и не повдигаш проблема, не означава, че си простил.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    Пловдив
    За да простиш нещо ,което те е наранило трябва да си силен ... в никакъв случей не мисля ,че е проява на слабост

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Определено сила. Съгласна съм с LadyDi, че мълчанието от страх е слабост, но щом прощаваш значи си намерил сили да превъзмогнеш цялата болка, която ти е причинена... Ама това не значи, чи винаги всичко трябва да се прощава - ако го правиш ставаш слабохарактерен и без собствена воля
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Зависи какво трябва да се прошава ... а тука на думи мисля, че всичките сте много големи но не се знае какво ще ви дойде на главата и дали ще можете да го простите

Но като цяло прощавам и не съм злопаметен макар, че се мъча да бъда

Мега фен
    Град
    <3
    Аз прощавам,ама не забравям.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

И в други теми съм го казвала,прошката лично за мен е едно от най-благородните качества,които човек може да притежава!Ако един ден успея да го направя ще знам,че от мен е станало човек с главно ,,Ч,,!Всеки прави глупости,но въпреки това,че всички знаем колко сме грешни нещо в нас ни спира да да дадем втори шанс на хора,които в повечето случаи заслужават.Не е проява на сила или слабост....и двете тези могат да бъдат подкрепени доста убедително...Това е проява на самоосъзнаване и оценяване,както някой по-горе каза да превъзмогнеш себе си,гордостта си и всичко,което те прави това,което си в името на някой,на който държиш повече от колкото на себе си!

Супер фен Аватара на lipsvashh_mi
    сила е ,въпреки,че прощавам на много малко хора,които са ми вече по-скъпи и от самите мен..склонна съм понякога дори да забравя за случилото се

Град
    Някъде по вятъра разпилян
    Бе не знам дали съм слабак но никога не прощавам по скоро гордоста ми е прекалено голяма.Но определено не е лесно прошката.
    МАЙНАТА ИМ НА ПАРИТЕ МАЙНАТА ИМ НА КОЛИТЕ МАЙНАТА ИМ НА ЖЕНИТЕ МАЙНАТА ВИ И НА ВАС ЩОМ НЕ МЕ ЦЕНИТЕ

Мега фен Аватара на Hilary_
    Принципно първия път когато простиш на някой си е проява на сила .. но понеже хората сме така устроени, че подадат ли ни пръстче ще отхапем цялата ръка после съответно става навик у този, който е сгрешил да го прави постоянно, а ние ставаме слаби и несигурни и се примиряваме с прошката като се заблуждаваме всеки следващ път, че тя ще бъде оценена ...

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората

Re: Да прощаваш .. проява на сила или слабост?

Доста интересна темичка, не знам защо няма активност по нея.

Както и да го погледнеш си е проява на сила.

Да простиш на човек означава да направиш компромис с част от принципите си. Означава да пренебрегнеш разбиранията си, заради друг човек. А за това се изисква голяма доза смелост, решителност и увереност в своите собствени възможности. Иска се и вяра в убежденията ти до тоя момент.

Тънкия момент е колко и кои от принципите си ще пренебрегнеш заради другия човек(с други думи кое ще простиш и кое не). Силните хора могат да простят дори убийство, въпроса е да видят достатъчно силни причини, както и огромно желание за промяна от страна на съгрешилия индивид. Тук не ме разбирайте погрешно - казвам какво може да се прости от един силен човек. Естествено че въпроса е другаде. А именно дали искат да простят подобно нещо, и дали цената да го сторят си заслужава. В повечето случаи отговора е отрицателен.

Тъй като това е форум за тийнейджъри ще дам друг пример. На ваш език - да простят изневярата. Не всеки може да я прости, още по малко хора ще поискат да я простят. Ако причините поради които ще простиш са морално правилни - то ти си силен човек.

И на последно място, но не и по важност. Никога не забравяй какво ти се е налагало да простиш. Не забравяй и какво са ти прощавали и какво не са. Помни хора и събития.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна

Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    И на последно място, но не и по важност. Никога не забравяй какво ти се е налагало да простиш. Не забравяй и какво са ти прощавали и какво не са. Помни хора и събития.
    Аз бих добавила, че дори е по-добре да помниш само емоцията, която това е оставило в теб.
    Иначе харддиска ти трябва да е доста обширен
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората

Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Аз бих добавила, че дори е по-добре да помниш само емоцията, която това е оставило в теб.
    Иначе харддиска ти трябва да е доста обширен
    Да, тук си права. Щом е имало емоция - запомни я. Иначе няма смисъл от нея.

За харда - моя е доооста обширен наистина. Даже понякога се чудя защо изобщо помня някоя дивотия Да си призная лица, хора и дати помня сууупер много. А от там нещата се навръзват и запомням и още подробности.

Това беше малко офтопик

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Зависи от ситуацията може да бъде, както проява на слабост, така и на сила съответно в различните ситуаци .
    Heart of steel,Arms of steel,Mind of steel....MAN OF STEEL (mY moTo)
    <-----<<<< ME

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Прошката определено е проява на сила.
    Най-простия пример е с изневярата.Убедена съм,че много малко хора биха могли да простят подобно нещо.Особено тинейджъри.
    За да простиш подобно нещо преди всичко трябва егоистът в теб да е на доста заден план в противен случай просто не се получава.

3амислих се преди време на тема ПРОШКА и стигнах до иэвода,че човешките отношения се градят главно на това нещо.Не ми се раэтягат локуми эащо и бла бла бла..
    Да простиш според мен е просто едно действие.Всеки сам решава дали да го направи или не.Но се эамислете само колко пъти и на вас са ви прощавали,било то някви дребни неща,на които и внимание не сте обърнали.
    Е,понякога става дума эа сериоэни работи и прошката е трудна стъпка,эащото тоэи който трябва да прости эапочва да се чуди дали не си потъпква егото.Едно ми е ясно - при всяко човешко действие на първо място мислим эа егото си.Даже и подсъэнателно,эащото има някои,които отричат.Ама иэляэох от темата..отклоних се де..
    Можеш да си горд,ако след като си простил си съградил на таэи прошка нещо по-стойностно,по-красиво и по-ценно.
    Като слабост бих го приела може би ако прошката е насочена към човек,който откровено ти скача по главата и е беэбожно нахален,поради факта че съэнава колко ти пука эа него...
    Сори че стана дълго,но си каэах всичко,което ми дойде като видях эаглавието

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    Принципно първия път когато простиш на някой си е проява на сила .. но понеже хората сме така устроени, че подадат ли ни пръстче ще отхапем цялата ръка после съответно става навик у този, който е сгрешил да го прави постоянно, а ние ставаме слаби и несигурни и се примиряваме с прошката като се заблуждаваме всеки следващ път, че тя ще бъде оценена ...
    Ако чакаш да бъде оценена какъв е смисъла й? Оо Прощаваш защото ти така си решил,прощаваш заради себе си. Ако така мислиш наистина тва е един вид "Прощавам ти,сега ще трябва да ме слушаш и да гледаш на мен като на по-висш индивид." Т.е се правиш на интересен с това,че си простил и с моралните си тъпизми. Ако пък си толкова наивен ще се оставяш да те тъпчат и да грешат пак и пак.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Град
    * пРи сЛъНцЕтО*
    Трудно прощавам...Предателство най-вече.

Мега фен Аватара на mechtaq_za_teb
    Град
    ~in the eternal summer~
    Донякъде е сила... но съдейки по собствените си действия, също е проява на слабост и страх да не загубиш човека... в крайна сметка този човек веднъж почне ли да греши, грешките се повтарят пак и пак...
    А бе отдавна, беше тъжна вечер.
    Поредната... Да знаех само аз,
    че в утрото не ще те видя вече,
    че ще бъдеш мъничка звезда...

Цитирай Първоначално написано от hooliganka89
    Прошката определено е проява на сила.
    Най-простия пример е с изневярата.Убедена съм,че много малко хора биха могли да простят подобно нещо.Особено тинейджъри.
    За да простиш подобно нещо преди всичко трябва егоистът в теб да е на доста заден план в противен случай просто не се получава.
    a ти би ли простила изневяра?

Град
    Под зелените смокини
    по скоро границата между прошката и наивността понякога почти незабележима проява на сила е да се отсее прошката така че отсрешната страна да разбере че 2ри път няма да има ,друия вид прошка ще се повтаря многократно и вече влиза в графата на наивността.

колкото до това дали аз лично бих простил,честно казано не съм мислил сериозно над това ,вероярно емоциите ще надделеят и няма да можа да простя но с времето нещата биха могли да се подобрят
    Нищо не внушава такова презрение към успеха, както мисълта за това, с какви средства е постигнат.
    http://www.teenproblem.net/teenid/dark0s

Нищо общо ...

Да простиш означава да бъдеш добър.

И силните и слабите могат да бъдат добри.

Супер фен
    Ако прощаваш за щяло и нещяло не те прави силен, по-скоро наивен, но за да простиш за нещо, за което повечето хора не биха, трябва да си силен, защото е трудно да дадеш втори шанс на някой

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си