Ивенце от къде реши че човека няма да се чувства добре с идеята че ти поддържаш отношения с бившия си?

Ако още в началото сте си изяснили че сте приятели и нищо повече, и се държите по точно тоя начин - няма повод за притеснение. И новия ти приятел няма да има повод да ревнува. А това че споделяш с бившия си - е и какво? Кое разграничава БИВШИЯ ти приятел от всеки друг приятел който имаш? Не не ми излизай с идеята че сте били гаджета някога. В момента не сте => нямаш оправдание той да е нещо по специално. И нямаш причина да не поддържаш отношения с него. Струва ми се че нещо много са те наплашили/изкривили разбиранията. Не знам кой и защо.

Аз примерно много бих се радвал, ако разбера че сегашната ми приятелка поддържа отношенията си с нейния бивш приятел. Това е проява на силен характер. И още нещо ще знам че ако/като скъсаме ще общува по същия начин и с мен. Както казах - глупаво е да си отделил някаква част от живота си на даден човек, и след като приключите любовните си отношения да му кажеш "Айде чао". Както и да го гледаш си е проява на незрялост, слабост, и подобни.

А тая статистика не знам от къде всички я вадите "Имало слочаи ама то било 1 на еди колко си". Попитала ли си 1000 човека искат ли да останат приятели с бившите си че да знаеш колко е? Аз съм питал 120 човека. Резултатите са 80%:20% в полза на "Да".

И така

П.П.Марина добро утро