.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Повече от фен
    Град
    sofia

Въпрос към растежа

Здравейте всички. Значи проблемът ми е такъв че съм на 14 години и съм 1.63 и някакси изобщо не се чувствам добре с тази височина, защото всички от моят клас са много по високи от мен. Майка ми и баща ми са много високи а и сестра ми която е на 6 години я мислят всички за второкласничка заради висчината и. Бях чул за рибено масло,но пък други казват че от него ще надебелея и вече се обърках. Мисля скоро да започна да играя баскетбол. Тате е пораснал към 18 годишна възраст, но аз искам от сега да порастна с няколко сантиметра.Един приятел ми беше казал, че е правил всеки ден в тях скоци, подобни на тези във волейбола и е порастнал с 2 см. Въпросът ми е кое е най ефикасното нещо да порастна според вас.
    Благодаря предварително

Супер фен
    Здравословно хранене, спортуване(без набиващи спортове) и здрав сън. Под здрав сън имам предвид лягане най-късно 10:30-11. Хормонът на растежа се отделя най-много през нощта.

Повече от фен
    Град
    sofia
    е какви са тези набиващи спортове???? че не се сещам за нито един

Супер фен
    Например щангите. Въобще спортове, където се избутва тежест над тялото. Ако ходиш на фитнес е желателно да избягваш подобни упражнения.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    от рибеното масло няма да надебелееш

а ако имаш мерак за фитнес, по-добре го замени с упражнения със собствено тегло (лостове, лицеви)

имаш време, щом баща ти е казал, че е дръпнал малко по-късно.. чакай

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    На 14 си 1.63...мен ако питаш това е много добре!Колко килограма си?Това също е от значение, ако съучениците ти са по-високи са сигурно и по-дебели от теб?!Не бързай да израстнеш като някаква топола смешно е!

Повече от фен
    Град
    sofia
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    На 14 си 1.63...мен ако питаш това е много добре!Колко килограма си?Това също е от значение, ако съучениците ти са по-високи са сигурно и по-дебели от теб?!Не бързай да израстнеш като някаква топола смешно е!
    Наистина са си доста вискочки и има само 2-ма, 3-ма дебели а другите са слаби и високи иначе аз съм 48кг

Повече от фен
    Град
    sofia
    Цитирай Първоначално написано от MiRaCuLiXbb
    Например щангите. Въобще спортове, където се избутва тежест над тялото. Ако ходиш на фитнес е желателно да избягваш подобни упражнения.
    не ходя на фитнес, а вдигам дъмбели в нас към 10 минути което си е малко и не вярвам от тях да съм по нисък

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от neonskull
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Наистина са си доста вискочки и има само 2-ма, 3-ма дебели а другите са слаби и високи иначе аз съм 48кг
    Ясно, абе добре си си, може да се каже че не си нито висока, нито ниска, напълно в нормите, ако искаш пробвай с рибеното масло, също така знам че и бирената мая спомага за растеж пък и е полезна!

Супер фен
    Той...
    Не се залъгвай с некви бонклуци, които не дават ефект. В момента растеш бързо и се старай да набавяш на организма си всичко необходимо чрез храната. Като добавка към нея си вземи някакви витамини.

Мега фен Аватара на ameli
    ще чакаш ....
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Град
    Sofia
    Ходи на лостове , гръбнакът ти ще се оформи и ще дръпнеш 1-2 сантима , не е много но все е нещо .
    Яж мляко, сирене , кашкавал , риба ;... спането също е важно.
    Не се ядосвай и стресирай за глупости , това също може да ти навреди на растежа и здравето.Айде късмет

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си