Цитирай Първоначално написано от ToniStoraro
регресът на младото поколение започва още преди изобщо този стил музика да бъде формиран. Музиката сама по себе си не може да влияе като такава на интелектуалното равнище на даден индивид освен ако той не е решил сам да се привърже към измислен от други фенове преди него стил, приет за официален за феновете на въпросната музика - пример - рокаджиите са приели за стил да ходят с пуснати, дълги коси и / или бради като на Дядо Коледа, пънкарите ходят с меко казано интересни прически, рапърите с гащи, казващи на общността Вижте ме - насрах се, а фолкаджиите в България нямат определен стил, поне аз не съм забелязал такъв. Но това е нещо, което си го избира конкретният субект, а не му го налага музиката. Представете си, че изведнъж феновете на класическата опера решат, че е техин стил да ходят без гащи. И тръгнат. Това означава ли, че музиката развращава или влияе лошо? Не. Означава, че някой се е вписал в даден стереотип колкото и тъп и грешен да е той. Въпросният на който и да било стил да бъде фен, той ще си остане идиот с изкривени разбирания за света. И това е така - това е музика за маса, музика, без която купон не може да върви (поне според моите разбирания), много подходяща за игране и повдигане на настроението, в същото време има и много смислени и хубави песни. Относно влиянието - то е равно на 0 за мен. Според мен това, което причинява регреса на младото поколение не е музиката (според платено проучване от Слави над 82 процента от хората в България слушат именно фолк), а от редица други фактори, породени от редица обстоятелства. Регресът започва още по времето на Тодор Живков по времето на социализма, когато, поради идиотски забрани и наложени стереотипи от властта, голяма част от младежите започват да правят наопаки и да вършат неща, които може да са идиотски, но правят контра на разпорежданията. По онова време сръбската музика е била разрешена, а чуждата (освен руска и сръбска, тоест рок и другите подобни), е била обявена за некултурна, развращаваща и забранена, както са били забранени и много други неща. И така, в опитите си да се противопоставят на властта, младежите започват да се държат и да налагат простотия само и само да правят контра. След края на социализма, обаче, това не спира, напротив - като се виждат в слободия, младежите започват да се държат още по - просташки, което вече става модерно. Малко по - късно се появяват първите чалгии в лицето на Сашка Васева, Радо Шишарката и другите подобни. Тази музика, понеже изведнъж става модерна и е идеална за купони, започва да се слуша от хората, които нон - стоп правят такива - мутрите, и стилът започва да се приема като просташки, а младото поколение, в което в началото на демокрацията момчетата искат да стават мутри, защото имат пари, коли и ходят по купони, а момичетата - държанки на мутрите, иска да им подражава и постепенно това става най - популярната музика в България. Но регресът е започнал много преди това, а фолкът е просто музикален стил. Простаците и идиотите сами избират да бъдат такива независимо от музиката, която слушат, а заради началото на 90 - те години фолкът се смята за пошлост и простотия.
Човек по характер се определя не по музиката, която слуша, а по начина, по който се държи, общува с хората и се вписва в обществото по съответен начин. Най - важното е какъв човек си, а оттам нататък на какъв ще се правиш си е лично твой избор.
Съгласявам се с мнението на рокстар.
Наистина изчерпателно мнение ..