Болката е относителна,както казаха по-горе зависи от това как,къде,по какъв начин ще ти го пробият пъпчето.Аз първият път ходих в едно студио и ми го пробиха с абокат беше нещо ужасно!После 2 дни ходих,като болна от бъббреци.След около 2 месеца пъпчето ми отхвърли обицата(беше от месинг-така ме посъветва "студиоджията".Вторият път един приятел-лекар,с упойка(естествено),имаше зарастнали ципички от предното "дупчене"и се наложи да ползва скалпел,за да ги прореже.Естествено,аз пак бързах за някъде и упойката още не беше почнала да действа След време пак ми го отхвърли,вече се бях отказала да се тормозя с тоя пъп,ама нямаше вече начин,трябваше да си остана с грозния белег от двете претърпяни "операции".И един ден сама с обицата си го пробих,нито кръв тече,нито ме боля!Да чъкна на дърво 4 години не е мръднала обицата(сребърна е).Така,че помисли къде ще отидеш и нали няма да ползваш упойка,в никакъв случай не те съветвам да си го пробиваш сама,помисли и най-вече дали си готова да си прецакаш пъпа!Мен ме е много яд!