- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Проблем с името
Пффф, много съм... озадачена, така да се каже. Въпросът ми е КАК по дяволите трябва да си пиша името на латиница... Bianka или Bianca? В паспортното и навсякъде ме пишат с K, но то е нормално, все пак наскоро бяха въведени правила за транслитерация. И аз все пак смятам, че трябва да съм със "с".Bianca си е чисто италианска дума, а Bianka е едно... нищо. :@ Та, щом в лична карта, свидетелство за раждане и т.н. ме пише с К, така ли се води името ми на латиница? Защото аз си го обяснявам с това, че така или иначе няма начин да ме напишат със "С", затова са ме написали с "К".
![]()
Като играя някоя игра с имена примерно и трябва да разбера какво говори името ми за мен, не знам как да се пиша.![]()
(Големият проблем, знам.)
И все пак?![]()
И мене ме пишат Aleksandra Laskova, кво да ти кажа.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
А, да, вчера господинът по Немски ни говори за това, че трябва да е ks, а не x, когато става въпрос за международното име Александра/Александър, пък само чисто немското име Александер било с X.Първоначално написано от hardball
![]()
според мен трябва да е с "k"...![]()
Богатите също плачат, но е по- добре да плачеш в лимозина, от колкото в градския транспорт.
с българския еквивалент,тоест K ..
ако ти правят проблем, казваш че така ти е по паспорт / лична карта и готово.![]()
Би как ти е фамилията![]()
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
Добре че ми нямаш фейсбукО, та ме питаш.Първоначално написано от Romance
![]()
Хахаха
Аз съм пълен идиот!![]()
бтв и аз съм Б.Б.
In the grace
Of this love
We rise in pain
And soon we'll sleep
And never wake up again
добре, че ти нема фейсО, смени си името като не ти харесва, или казвай как да те пишат. Айде мандаХЕРцай се некъде, бианЦеПървоначално написано от Bianca
Да, като в Приятели
Принцеса Консуела Бананахамак
In the grace
Of this love
We rise in pain
And soon we'll sleep
And never wake up again
Аз съм Б.Б.Б.Първоначално написано от Romance
Като сокчетата.
Joc, ще те съдя за досада и нарушаване на личното пространство, спри да ми досаждаш!
аз ще те съдя, че си олигофрен, съди курО на jocПървоначално написано от Bianca
Ако става дума за лична карта,защото от нея се вадят всякъв вид документи,още като се попълват данните за нея си има едно поле с тикче гласящо нещо от сорта "нямам претенции за изписването на името ми на латиница".Мисля,че винаги можеш да си го промениш иначе,ама сигурно си е занимавка
ЕДИТ:Според мен трябва да е със "c"![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Белинда !
Обичам италианските имена и италианското произношение.
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
не се съмнявам че имаш проблем.
Всички имаме проблеми де ...![]()
phah
С името? Не... Дали ще ме напишат Kameliq или Kamelia не ме бърка особеноПървоначално написано от balon4eee
(аз съм с "я", но го пиша винаги с "а", че ми е по-лесно)
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
Както са ти го написали, така се пише. Има зи закон за траслитерация, гледай там.
Избор имат само 27 ( 8 )-те жени в България, носещи името Пътка. Patka или Pu*tka те си избират![]()
аахахахахахахахахах![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Александър е Aleksander, a Alexander се чете Алекзандър.
Бианицо, ти Бианка ли се казваш ин дъ риъл лайф ?
GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!!!
GORA EUSKAL HERRIA SOZIALISTA!!
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!
не знам правилата за превеждане, но ако си родена в Щатите, примерно, ще се пише Bianca.
на теб поради други причини ти аресва майПървоначално написано от mmKamm
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.