Знам как се чувстваш, попадала съм в същата ситуация, знам колко боли и колко е голямо разочарованието, което те разяжда отвътре. Но аз съм отдругата страна, смисъл - момиче съм.
Тогава . . . Сега да кажа ли, че ВСИЧКИ момчета сте абсолютно еднакви безчувствени идиоти, егоисти и т.н. ??
Да слагаш всички момичета/жени под общ знаменател наистина не е правилно. Вярно, че много от нас са такива, каквито ги описваш. Безчувствени, на които не им пука за другия и още какви ли не . . .
Но някъде там има още толкова, които биха дали всичко за теб, които биха те обичали дори повече, отколкото ти твърдиш, че обичаш тях, които биха ти отвърнали със същите топли, силни и чисти чувства . . .
Повярвай ми, струва си да преживееш още много разочарования, струва си да те боли, струва си сърцето ти да бъде разбивано хиляди пъти в името на истинската любов.
Защото аз винаги ще вярвам, че тя е някъде там и ме чака.
И заради този някой аз бих преглътнала всичко, защото знам, че когато го намеря всичко друго ще бъде забравено, ще осъзная как всичката болка си е струвала.
Това момиче не те е заслужавало, като гледам колко много я обичаш и колко те боли. Забрави я, както сигурно тя е направила.
И ето, сега също си струва да се усмихнеш, въпреки цялата болка и празнина и да продължиш напред!!
Най-хубавите неща стават точно, когато най-малко очакваме.
Любовта е илюзия, с това съм съгласна. Но ние живеем в свят на илюзии /лично мнение/ и тази е най-хубавата от всичките, които могат да ни пленят. . .
Но не съм съгласна, че любовта е губене на време . . .
Любовта като цяло е нещото, което ни кара да живеем, нещото, ЗАРАДИ което живеем . . .
И не съжалявай, че си я обичал, че си прекарал онези хубави моменти с нея. Защото ти цяла година и половина си се чувствал добре, чувствал си се пълноценен, жив, истински . . . Тогава си бил щастлив и изпълнен с любов. Не съжалявай за това. Само тя може да съжалява, че тези чувства всъщност не са били за нея, а само за илюзията, която ти е създала за нейното Аз.
Подло е да мразим човека, който до вчера сме обичали. . .
Има си причини за всичко, както и време, както и начин . . .
Радвай се, че си разбрал що за човек е, че си приключил с нея . . .
Колкото и да боли, някой някъде там също чувства болката ти и един ден ще я сподели, за да ти олекне.

"В мига, в който тръгнем да търсим любовта, тя също тръгва съм нас. И ни спасява."
~ "Край река Пиедра седнах и заплаках." - Пауло Куелю

Всичко най-хубаво. Просто не спирай да вярваш.