Добрее..хммм.Значи първото най-важно нещо е да си избереш целевата група. Т.е. -> този проект за кого е? Кой засяга. Имай предвид, че колкото повече хора/живи същества подпомогнеш чрез този проект толкова по-голям е шанса да бъде одобрен. Примерно, ако искаш да подобриш инфраструктурата на някое училище целевата група ще ти се състои от ученици, родители, учители и хора пряко свързани с това училище. Обаче ако решиш да озеленищ/подобриш някоя квартална градинкя тогава целевата група ще се целият този квартал + минувачи.
Парите се дават за нещо, от което наистина имаме нужда и повече хора могат да се възползват.
Приют на кучета е един не лош вариант, но трябва добре да го обмислиш и схематизираш, като му зададеш:
- място(Град, квартал, сграда)
- Обща цел (защо е важно)
- Конкретни цели ( с какво ще допринесе именно твоя проект)
- целева група (ако е приют за кучета : кучета, стопани и дори жителите на града като цяло)
- причини за исбора на целева група (защо смяташ, че точно тази целева група е засегната)
- финансиране (колко? от кого?)
- описание на дейностите (Хора, които ще разботят за изграждането на проекта, колко са?, )
- конкретни дейности - всичко описваш етап по етап
- екип (кои са участниците?)
- продължителност (колко време ще отнеме?)
Също така ако избереш приют за кучета трябва добре да опишеш защо един приют за кучета е по-важен, отколкото дом за деца/възрастни(например?). Всичко е от значение.
Според мен никой не дава пари за животни, защото смятат хората за по-важни.
Ами дано не съм те объркала много и не съм вляза в прекалено много детайли. Ако има нещо друго питай.