По принцип не съм си купувала нищо от e-bay.
Сега разглеждам за ботуши и цените са си смешни.
Доставката надали излиза много.
Надали има уловка.
Вие какво мислите?
Нали се сещаш, че в последните минути става наддаването. ;] Сега не ги гледай, че цените са смешни .. ;]
Каква уловка искаш да има?Не съм поръчвала,но не съм чула и оплаквания.А някои неща са носени,затова може да са им по-ниски цените.
Аз съм поръчвала и поръчвам редовно от ибей, няма уловка никаква, вземала съм си страхотни обувки за по 15-20 лв (с доставката) които в България биха стрували мноооого повече. Общо взето за всичко се наддава много в последните 2-3 часа, но например има и много неща, за които наддават само по един двама човека, а предметите изобщо не са грозни или повредени. Лично аз ти препоръчвам да пазаруваш от английския ибей, доставката е много по-ниска от американския. Лично аз до сега не съм имала проблеми с получаване на стока, и все пак винаги има шанс нещо да се случи. От Англия с въздушна поща нещата пристигат за 2 максимум 3 дни (при мен поне е така), можеш да си пазаруваш и с разни посредници но всичко става по-скъпо, а и си вземаш нещата 1 път в месеца...По-сигурно е предполагам, но на мен не ми се чака...
И все пак всеки продавач си има фийдбек, това са мненията, оставяни за него, той е важен, защото чрез него можеш да прецениш горе долу колко надежден е продавача. Така че поглеждай го преди да пазаруваш.
П.П. За повечето неща няма написана цена на доставка до България, затова им пиши ЛС (преди да си наддавала) и си ги питай директно дали доставят и за колко, за да няма после изненади. Ако нещо друго те интересува питай.![]()
Undying мерси за инфото, понеже и аз почнах да се зарибявяам по e-bay. . имам само 2-3 въпроса.Как се плаща?Предполагам с карта, но как точно и как се разбирате за доставката смис. . ем до определен пункт ли ти я доставят или до вас направо и. . имах май още един въпрос, а да.Колко г/д в долари/паунда и лева ти излиза самата доставка ;pp
^Може ли линк за английския e-bay
(tmi)
И мерси за информацията.
Значи плащането става с PayPal. Трябва да имате кредитна или дебитна карта, която да регистрирате в сайта на пейпал: http://paypal.com/
Когато спечелите или купите нещо веднага (защото можете и да наддавате, а за някои търгове има и опция Buy it now!) във вашия панел се появява едно напомняне You need to pay for: 1 item, натискате там, давате Pay now! и плащате. И готово. (както казах обаче в повечето случаи доставка до България не е показана, така че преди да наддавате питайте директно доставят ли и за колко, и след като сле се уговорили, накрая пишете на продавача да ви изпрати Payment invoice, това е когато не е обозначена цена за доставка до вашата страна, той просто си добавя сумата за доставка и тогава плащате)
За самата доставка: на мен ми ги доставят в къщи. До сега само за една преса за коса са ме накарали да отида до пощата, защото била голяма (?!?!) и не можела пощальонката да я донесе. Но мисля че в по-големите градове вие си ходите до пощата да си ги вземате нещата. (аз съм от малък град) Но това едва ли би било такъв голям проблем...
За всеки предмет доставката е различна, някои продавачи не са много коректни и слагат някакви невъобразими доставки. Общо взето за обувки аз до сега съм плащала средно по 4-5 паунда, което е напълно достатъчно. Имайте предвид че като ви пристигне нещото, на опаковката на пакета пише цената, която е платил продавача за изпращането. Ако сте платили 5, а там пише 3.80 не се притеснявайте, все пак продавача плаща и за опаковката и за бензин до аерогарата...Но ако пише 3.80, а вие сте дали 10 сте се прецакали и то много. Така че специално за обувки повече от 5-6 паунда аз не бих дала.
Ето сайта на английския ибей:
http://www.ebay.co.uk/
Питайте, ако нещо още ви интересува.
П.П. ПРЕДУПРЕЖДАВАМ: E-bay е като наркотик, почнеш ли веднъж не можеш да спреш, така че ако не сте готови на подобно нещо по-добре не влизайте!![]()
Undying, аз винаги съм се чудела едно нещо. Примерно гледах в ибей огърлици на Вивиън Уестуоод за супер смешни пари... защо хората си ги продават толкова евтино, след като пазарната им цена е... УОУ? Някакво обяснение имаш ли ти?
Saatana vittu perkele hate crew!
Първо пазарната цена на повечето неща за нас е УОУ, за техните заплати не е чак така, второ хората получават много неща като подарък, а те изобщо не им трябват, и трето повечето от нещата, които се продават (за обувки и дрехи по-специално говоря) се дължат на големи чистки, които хората си правят. Хващат и продават всичко, което не носят или не им става, или са купили нещо импулсивно и в последствие са го забутали по щафове и гардероби.![]()
Ясно. И все пак специално Вивиън Уестууд не всеки може да си позволи, дори и за техния стандарт![]()
И все пак някой е решил ,че не му трябва и го продава.![]()
а само не мога да разбере нашия 39ти номер за обувки колко е при тях ?![]()
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
6, и аз съм 39.
Малко по-късно ще пусна таблици с размерите.
ето две полезни таблици
за дрехи и обувки
http://www.hdclothing.co.uk/hdconcep.../sizeguide.htm
за пресмятане на парите
http://www.x-rates.com/calculator.html
аз доста често си поръчвам неща оттам и тези таблици ми помагат![]()
А защо си мислиш, че всичко в ибей е оригинално?Първоначално написано от Boot
Има много голям процент неща, които са фалшификати. За разлика от България в западнала Европа не можеш да продаваш ментаци в магазин, понеже митническите служби правят проверки и тряскат яките глоби. Затова всеки пуска в ибей.
Grumpy old madman
А шанса нещо "да не ти пристигне"?
Или да пристигне не такова каквото е на картинката?
няма ли някой прее.бан от и-бей?![]()
Има разбира се, винаги има такъв шанс, особено в България с нашите пощи... Колкото до различен предмет: правилата на ибей са страшно строги, така че ако получиш нещо различно и човека не пожелае да ти го смени (което рядко се случва) много яко ще го отнесе продавача.
Иначе и за непристигнали предмети си има процедури, отваряш диспут и ти връщат парите. Не се притеснявай.
Но както казах прочети ми цитата за фийдбека, той е много важен...
аз доколкото знам разправията да си върнеш парите или да смениш нещо е голяяяяяма
и като разглеждах доставките са все някви по 20+ долара о.О
иначе мерси : )
Ако си поръчам 3 неща и на 3-те поотделно ли трябва да плащам доставките,или 1 обща?Те нещата са от 1 марка?![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
аз доколкото знам ако пише фрии шипипг/или нещо такова/ доставката е безплатна или не е така?
Първо си го настройвате отстрани да ви показва доставка до България, а не до Англия.
Madness незнам какви продукти си търсил/а , но както казах за дрехи и обувки доставка над 5-6 паунда е неприемлива. За английския ибей говоря, ако гледаш американския 20 долара е нормален шипинг, че дори е евтино.
Кукличке, ако нещата са от един и същи продавач можеш да го попиташ за комбиниран шипинг, повечето се съгласяват, така не плащаш цената само на едно, но например ти излиза 2-3 паунда повече, а не както иначе би платила по 5-6 за всеки. Но първо питай.
Да, найстина в Еbay има хубави неща. Аз ползвам Англииския също защото съм в Англия, но съм поръчвала на много приятели в Бг неща и до сега не са се оплакали.
Защо първо не пробате с нещо по-евтинко и после когато се уверите си поръчвайте и др неща![]()
Хайде и успехх с Ebay-a :P
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
Не се бях замисляла, мерси за инфотоПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()