- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- НТГ Пловдив
Въпроса ми е по - колко часа седмично в осми клас се изучава английският в НТГ Пловдив![]()
и коя е наи добрата специалност след седми клас
Аз не съм от търговската , но знам ,че банково дело е най предпочитаната
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
А кои други предмети се учат в осми клас нещто по- специално за икономическата информатика някакав нов предмет знае ли някои ?![]()
В икономическата информатика се учи информатика , счетоводсво , бизнес комуникации и още много други предмети към 11 клас.
В счетоводството , където съм аз , учим за сега само счетоводство и микроикономика , 9 клас съм . Паралелката с руски забравих какво беше но там се учи стенография , машинопис и такива. А от 9 клас нататък всички учат икономика , първо микро , после макро. А към 11 клас се появяват няколко вида право и други специални предмети. Според мен най-добрите паралелки са счетоводство и митническа и данъчна администрация![]()
И аз съм там с икономическа информатика 11 клас и според мен това е най-добрата и перспективна специялност,въпреки че по популярност си е митническа администрация или нещо подобно.Учи се 15 часа седмично информатика,право,икономик а,вече няма макро и микро от 11 клас.Първоначално написано от bybz
Вече до колкото знам тази специялност може да се влиза с нея и след 7 клас,не само както беше преди след 8-сми.
СПЕЦИАЛНОСТ : След 7 клас.
1."Банково дело"
2."Оперативно счетоводство"
3."Митническа и данъчна администрация"
4."Бизнес администрация"
5."Икономическа информатика"
6."Застрахователно и осигурително дело"
ПРОФЕСИЯ :
1."Финансист"
2."Оперативен счетоводител"
3."Данъчен и митнически посредник"
4."Офис - мениджър"
5."Икономист - информатик"
6."Финансист"
Интензивно изучаване на чужд език :
1.Немски език
2.Английски език
3.Английски език
4.Руски език
5.Английски език
6.Немски език
Втори чужд език по избор :
1.Английски, френски или руски език
2.Немски, френски или руски език
3.Немски, френски или руски език
4.Английски, немски или френски език
5.Немски, френски или руски език
6.Английски, френски или руски език
*** Всяка цифричка от първата графа : Специалност отговаря на по надолу графите ,, 1.Банково дело , всяка следваща колонка под цифрата 1 отговаря за тази специалност.![]()
П.С - ЗА МЕНЕ това е НАЙ - доброто училище в Пловдив ,, Няма по яко е НТГ - Пловдив !
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
А специални предмети колкото искаш от 10 клас нататък .. То са счетоводство , банково дело , икономика на предприятието , бизнескомуникаций , стенография , машинопис , фирмено дело , макроикономика , микроикономика , мениджмънт , меркетинг , търговия , и ощееееееееееее вярвай много ,,![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
в иконома яко rich kids.
Не е напълно вярно има и хич не бедни,но има също и много посредствени с малки възможностти.Аз примерно съм там и не съм богатПървоначално написано от Diggity
относно тва има много наперени хора в това училище които се радват на парите на мама и тати,но има и много пекани хора опрелено ,,
а по темата в банковото дело балът наитина е най-висок и наистина една от най-хубавите специалности ,но зависи какво те влече теб .. (макар че вече си влязла/ъл някаде![]()
А в момента Икономическата Информатика има най-добро бъдеще![]()
![]()
![]()
[/quote]
Ми какво искаш да кажеш че не е така,така ли?
В иконома има много хора които да си го кажем на право са влезнали само с парите на тяхните и са останали там заради тях .Познавам такива.Но има хора които наистина заслужават да са там и си разбират от работата.Това се отнася и за учителите.
Тези работи ги знам не защото съм чул от комшията,а защото уча там
Добре де не ми се карай.
Значи не си писала в преносно значение.Добре
По 13часа се учи.
Най-яките учители са Кирчева и Димитрова![]()
11ж.Ти бре мари?Първоначално написано от bybz