Имам клиентка която си гризе ноктите, опитвала е какво ли не и за това си направи ноктопластика, вече месец и половина е с нея и когато дойде време да я махне ще види едни израстнали нокти и се андявам да спре. Моя съвет е:
направи си ноктопластика и я дръж ако имаш финансовата възможност 6 месеца. Намери добра маникюристка, която да ти ги направи и бъди сигурна че материалите който използва са качествени. Аз работя с една марка и на това девойче цял месеца и издържаха ноктите без поддръжка, което си е чудо за изгризани нокти. Ако имаш нужда от още съвети ми пиши на лично, с удоволствие ще ти помогна.
п.п. Разправяха ми за едно момиче което си е гризяла ноктите много години наред и в един момент спряла, но от там и дошъл проблема ноктите пораснали до едно ниво и край ! не искали да ръстът повече до края на нокътната плочка правела е какви ли не манипулации да пораснат стигнала е до изтръгване и пак не е помогнало. Надявам се да не стигнеш до този етап, но имай на предвид че и на теб може да се случи ако продължаваш!