- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Взимат ли мерки родителите ви?
Криза няма, бе![]()
Поне за младите![]()
Не знам защо се смея![]()
Авантата ми е изяла душата![]()
Дали се готвя за криза...ами не. По принцип спестявам. Имам планове някой ден да си купя собствен дом, планове за семейство(след няколко години) и т.н. Така че пари заделям всеки месец така или иначе. Но и определено не се лишавам от нищо.
Добре правиш хоти.Винаги трябва да имаш някой спестен лев дори и заплатата ти да е 2000 и нагоре.
А криза има, въпреки че все още е зародиш на наша територия. В САЩ банките една по една фалират и процента на безработицата е станал доста притеснителен. Трябва ли да ни ударят с тухлата по главата за да разберем че вече е късно?
Ей мухлио да ти еба простата майка дето те е извадила ткф нещастник ! Къде видя да съм написал някаде че сме богати или нещо от сорта.. кажи ве чук ? Ние сме си средностатистическо семейство.. каквото съм поискал са ми го купили ако са имали възможност ако не са ми го обяснили като на човек ! Ясно ли ти е бунак ! Такива като тебе прости форумни мишки цял ден да ги риташ по-простата тикваПървоначално написано от PinkFloydSound
![]()
И САМО ЛЕВСКИИ ОБИЧАМ ТЕ АЛЕЕ !
Да бе,и аз се чудя как така никой не може да си намери работа и сме в криза,а аз и родителите ми нямаме проблеми ... работа има;проблем са само годините - ако си над 50г. напр.
Не сте усетили кризата все още защото наистина не е толкова внушителна тука, дали предстои засилване - нямам идея, но всичката тая дандания е добър претекст за българския работодател да експлоатира работната ръка, и един човек да върши работата на трима.Да върши - няма лошо, ама поне да му се заплаща колкото е редно, а не 100 лева повишение за сметка на 3ма съкратени.
Няма нужда да взимат мерки..
една приятелка вчера я съкратиха/работи като сервитьорка/
миналата година по това време са били по 6 на смяна и пак не са смогвали
а сега и 2 са много за цялото заведение...
Just because she comes off strong,
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
And even though she acts like nothing’s wrong,
maybe she’s just really good at lying.
Първоначално написано от SofiaRegularCunt
^ съгласени около мен се усеща как всички почват да пестят и да не излизат ... Иии наистина за обикновеното семейство едва ли има някаква промяна, та те винаги си живеят така.Криза има за бизнесмените.
На прима виста се сещам за:Първоначално написано от Battlescarred
http://www2.fdic.gov/hsob/HSOBSummar...r=2009&State=1
http://en.wikipedia.org/wiki/2008-20..._United_States
Не казвам че тия линкове са с най-достоверната информация макар и единия да е към сайта на FDIC. Ясно е че много от информацията е манипулирана и със сигурност банките под вода са много повече. Който се интересува може да изрови и още линкове по темата.
Пак ще кажа че са по интересни чартовете с безработицата, защото показват доста по реално дали сме излезли от кризата.
![]()
Без повече подобни картинки!
.: machoka :.
Интересно е да....тепърва предстои да видим как се отазява на икономиката безразборното печатане на пари.Първоначално написано от Battlescarred
Абе живеем в интересни времена.![]()
![]()
![]()
Америка винаги е излизала от криза с война, ще видим дали сега ще е по различно.
А долара губи позиции от месеци насам и световните сили отдавна си правят устата за нова валута но въпроса е до какво ще доведе това.
![]()
![]()
Аз винаги съм искал да участвам във втората световна война, но може би ще ми се наложи да участвам в третата.
Съвременните технологии, съсипаха чара дори на войната !
![]()
Кризата е най-ярко проявена в банковия и строителния сектор. Квалифицираните хора, разбира се, винаги са по-напред от останалите, но несигурността остава.
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Даа стигнахме до някъде - войната.Това е най-малкото което може да ни се случи, като съдим по очакваното (информацията, която ми дава космосът).
![]()
На тебе космосът ти дава информация ?
GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!!!
GORA EUSKAL HERRIA SOZIALISTA!!
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!
Твърдо за световния капитализъм!!!
Свобода. Равенство. Братство.
Равенство. Енгелс. Макрс.
и прочее лайна да ги ядат комунетата, лепиларите антиглобалисти и други подобни утайки.
Grumpy old madman
Високо ниво на интелигентност показваш. Кой бил лепилар сега ?![]()
GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!!!
GORA EUSKAL HERRIA SOZIALISTA!!
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!
Хората, които дишат лепило.
Хората, които си мислят, че с политика абсолютно противоположна на сегашната ще променят света към по-добро.
Колелото на историята може и да се търкаля към пропаст, но ако му сложим прът сега, щетите ще са по-големи, отколкото ако се дотъркаля до долу.
Изобщо плоските лозунги и ниското ниво на анализиране на ситуацията, както и неразбирането на динамичните връзки на свободната икономика изобщо не ме привличат.
Изобщо глобализмът е чудесна система. Ако някой иска да се лиши от дадените му свободи - Северна КОрея го чака.
Grumpy old madman
И какво е хубавото на глобализма?
От глобализма единствено се облагодетелстват международните компании, които стават по-могъщи от цели държави, а тези компании единствено се интересуват от печалбата. Лесното прехвърляне на работна ръка от единия до другия край на света.
-- Aristotle
Също ако Чехия ратифицира Лисабонския договор, ЕС тръгва към абсолютна централизация и отнемане на правата на някой държави членки. Това ще облезличи по-малките държави и ще прокара път за членството на Турция в ЕС.
Пак всичко ще се върти около свръхсилите Германия, Франция, Великобритания.
Може би ако заживеем в новата "Римска империя", космополити като Канис ще бъдат доволни. Все пак дядо му е бил партизанин![]()
-- Aristotle
А защо свързваме глобализма само с корпорации? Големите плюсове на глобализма са свободата на индивида. Как примерно се е пътувало зад граница преди 20 години и как се пътува сега.Първоначално написано от Battlescarred
Глобализма от своя страна разчита на самоконтрола. Точно той е пречката пред една корпорация да си позволява фриволности. Друга корпорация от другия край на света може да й се яви конкурренция. Както и днес малки компании кооперират и се противопоставят успешно на големи корпорации.
От глобализма печелят умните, гъвкави и предприемчиви хора. Губят предимно остарелите технологии. Това е, от което се опалкват антиглобалистите - измирането на традиционните занаяти. Ок бе. А що не се оплакват от измирането на телевизорите с електронно-лъчеви тръби? От изчезването на двутактовите мотори? а протстират и срещу ежолюцията тогава.
Grumpy old madman