- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес програма
Значиии аз ходя на фитнес от около половин година и до сега правех кажи-речи еднакви упражнения само тежестите сменях.Да,но мускулите ми сигурно започват да свикват(и аз самата така го чувствам) и ми трябва нова програма.Да,но в града ни(малък град) няма треньор.Та препоръчаха ми кардио,но примерно ако го правя известно време(колко??) после на същата ли програма да се върна,да сменя ли упражненията?!Ако някой разбира да помага
![]()
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
Увеличавай и намалявай тежестите. Нямам представа какви упр. правиш
Ами правя за краката с тежест 7,5кг(едно 5 и едно 2,5кг).Едно упражнение с наклон на страна за талията с 5кг,ритане,коремни пак с малка тежест,пътечките и колелото...
Дензъл Ребеловски
за крака 7.5 е много малко. АЗ ползвам 40 кг, а ти можи би 15-20.Първоначално написано от zvezdichkaaa
Упражнението за талията с 7кг, защото ако е това за което аз се сещам, не изисква никаква физическа сила. Разнообразявай упражненията:Пример
1 ден за крака с 15кг тежескт
2 ден Корем и талия с 5-7кг /коремни преси- Хвани във всяка ръка по 1 гиричка 3-5 кг и римско столче или класическа преса/
3 ти ден Отдай се на кардио:Пътеката и колелото
После отнова за крака и така. Дано ме разбра успех
Влизаш и за загрявка 1 на колелото или пътечката (5 мин)
За краката с 10 кг (20) пъти спазвай дишането (2 серии)
Зад гръб с 10 кг (15) пъти .................. (2 сериии)
Коремни преси (20) пъти (2 серии)
И накрая на колелото (20 мин)
А всъщност какво искаш да постигнеш с тренировките ?
^Стягане.Аз всъщност съм си стегната,но мускулите ми започнаха да свикват със старите упражнения.Ммм за крака 10кг-да,но повече не мисля,че ще мога...Отностно коремните по принцип си ги правя с тежест и не ми е проблем.Пък и правя повече повторения.
А какво ще рече първи ден за крака един ден да правя упражненията само за краката или...?
Ако на 3тия ден ми е само кардио по колко минути горе-долу да стоя на пътечката 10 и после на колелото и обратно или...?
Дензъл Ребеловски
Ами да един ден само крака един ден само корем друг ден само кардио.Първоначално написано от zvezdichkaaa
Ами мисля че 20 мин на пътеката и 20 мин на колелото са достатъчни.
И при коремните не са важни броя на повторинията а качеството на изпълението.
почти за всяко упражнение сериите са по 10-12 повторения 4-5 серии.Първоначално написано от asp1r1n94
Е добре последен въпрос:
Ако е един ден само крака кои упражнения да правя,защото неможе да направя само 2-3 упражнения във фитнеса и да си тръгна....
Дензъл Ребеловски
Е как да не може. Според мен едно минаване не е повече от час. И това е напълно достатъчно. Правиш 4-5 упражнения и си тръгваш.Първоначално написано от zvezdichkaaa
Но всяко упражнение 4-5 серии. По 10-12 повториния всяка серия.
Аз понеже не мога да ходя всеки ден ходя през ден, като всеки път правя различни групи мускули. Днес например ще правя гърди. Главната ми цел е да стана релефен. Тренировките за релеф имат ли някакви специфичности?
Audio ergo sum
Ами не. Трябва постоянство. Релеф може да се постигне за 1-2 месеца.Първоначално написано от ArrowsOfDeath
Зависи от теб кога ще го направиш
А това, че ходя през ден грешно ли е, защото повечето ходят няколко дена и после почивка?
Audio ergo sum
Това е най-правилния ход за мен и много ПРОФЕСИОНАЛНИ културисти,Тренировка - почивка - Тренировка...а други придпочитат два дена тренировка и ден или два почивка...но аз мисля,че през ден е най-добре да се ходи...натоварват се различни мускулни групи.. Не е изобщо грешно..много добър вариантПървоначално написано от ArrowsOfDeath
All of our dreams can come true - if we have the courage to pursue them.
Едно въпросче значи аз релеф си имам ама сила ми трябва какви упражнения треа да права и с какви тежести и по колко пофторения
Хора обичаите си природата само тя ни остана !!!
Значи за релеф по принцип се правят оформящи упражнения с по-малка тежест и повече повторения - над 12 обикновено.
За сила е точно обратното - базовите упражнения за всяка мускулна група, голяма тежест, малко повторения - много добра схема за сила е 5 х 5.
Може да правиш кръгови тренировки. Много по удачно е според мен.
Time is all I got
До колкото занм,най-ефективно е за една мускулна група да се правят упражнения на 5-7 дни,но да са много изморителни и да имаш мускулна треска след тях.При някои хора някои мускулни групи не усещат мускулна трескаЗа стягане не е нъжно да се впрягаш толкова.Дори мускулите да са свикнали,няма лошо,защото,ако вдигаш повече,само ще ставаш по мускулеста,което едва ли е желаният ефект
![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Мусколеста ???? а бе пич ма аз съм мъж бре колкото по мусколест толко по добре![]()
![]()
![]()
Хора обичаите си природата само тя ни остана !!!
зависи и от масата все пак ако е дебел може и за 2 години да не постигнеПървоначално написано от WrongLife
Трябват ти 3 неща
1.Αnapolon 50mg
2.Syntol
3.Arimides anastrozole
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Сега ще ти разясня една много хубава програма , която и аз използвам.
1.Понеделник започни с гръб , 4-5 упражнения по 4 серии едното от 8 до 10 повторения
2. Bторник - Гърди , 3-4 упражнения по 4 серии едното от 8 до 10 повторения с килограми колкото можеш да дигнеш , не да се пренатоварваш.
3. Сряда - Крака по желание
4. Четвъртък - Бицепс и трицепс , като 3 упражнения за трицепса , и 4 за бицепс от 8 до 10 повторения (4 серии)
5. Рамо - 3 упражнения с малки килограми
Събота и Неделя го дай RELAX!
pravi pove4e povtoreniq (naprimer 3 po 15-15-12)s po malko kg tova e za relefПървоначално написано от ArrowsOfDeath
![]()
Бих се бил, бих убил, бух умрял, бих живял за теб..
Тва е момиче, кви 40 кг. да вдига?Първоначално написано от WrongLife