.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 74 от общо 74

Тема: смятай...

Супер фен Аватара на _donna_
    О,започнал си да пишеш "ч" - та! Това е доста по-приятно.

И аз имах възможност да замина преди години за Франция,но не го направих.Врътката не е да не се ходи никъде,а да не се втълпява на децата от малки,че тук нямат реализация,защото това не е съвсем истина.Почти всеки,който се старае достатъчно - успява.Както казваше един приятел - ако си умен можеш да направиш всичко.Аз си спомням какви скандали от по няколко часа съм имала с нашите за това,че не искам да замина за Франция ... баща ми даже ме заплашваше,че "някой ден съм нямала да имам дори стотинки за хляб". Сега като гледам какво е положението все повече се отчайвам.Има и хубави неща,но на фона на безумията са прекалено малко."За" живота в България съм,но ако нямам друг избор бих заминала(искам да кажа наистина да нямам избор,а не при първата трудност или нещо,което не ми харесва да се изнасям).

Имахме такава тема по реторика "За или против емиграцията".Разделени сме на две групи от по трима и всеки има право да говори по пет минути.След това някой от отсрещния отбор му отговаря за същото време и така.Когато трябва да изложиш вижданията си достатъчно убедително в пет минути и когато ти се налага наистина да СЛУШАШ какво ти казва другия е съвсем различно ... Тази тема има много страни,гледни точки.Не можем да заклеймяваме всеки един напуснал България като предател.Просто всеки си има свой живот - не можем да знаем какво е принудило и хората около нас.И дали изобщо са били принудени.Играе роля и факторът,че все пак ние сме граждани на света.Всеки има правото да пътува,да опознава нови места,сам да избере нещата,от които ще бъде заобиколен или с които иска да се сблъска,запознае...

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Ахам. Сори, ама аз не съм от флората и се възползвам от правото да си пътувам свободно по целия свят.

Прабългарите защо са си напуснали тогавшните земи? Май за а избягат от превъзхождаща ги сила? Или някакви долни предатели като Ботев, избягали в Румъния.

И да - говорим за съвремието, когато света е малък. Няма е вече Султана Глаушева "Тук съм се родила, тук ще умра." Нито си длъжен да си взимаш булка от твоето си село.

Днес основния начин за препитание си остава същия - труд. И всеки си избира, къде да се труди. Времената, когато препитанието ни е зависело от земеделие, скотовъдство и лов са отдавна заминали.
    Grumpy old madman

Кажи ми някой тоталитарен режим, който е успял в дългосрочен план?
    Grumpy old madman

аз съм ТВЪРДО ПРОТИВ това клише,че "всеки има право да избира/да прави каквото си иска"... точно заради това,че всеки си прави квото си иска,сме на това дередже. някакво усещане за фалшива свобода ни създава тая измислена псевдо "демокрация",която цари по света и особено в БГ.
    Не,не ме разбра правилно.Не че "всеки има право да прави каквото си иска",а всеки има право да опознае света.Няма ли да е жалко ако не видиш всички красоти или дори тъжни и вълнуващи неща,които ще направят света ти по-богат,по-пълен.Защото точно,когато седиш на едно място се вманиачаваш в парите,ролексите и си купуваш ваза за хола,която струва повече отколкото някой би предположил,че може да струва една ваза.В движението е сигурността.Можеш да отидеш за 6 месеца или 2 години в Италия или Швейцария,но тъпото е вече,когато отидеш там и започнеш да правиш същото каквото си правил и в България - да трупаш и да трупаш.

"Можеш толкова да се объркаш,
    че да започнеш надпревара.
    По криволичещ път ти тичаш
    с главоломна скорост.
    И набиваш много километри
    през странни и диви места.
    Отивайки към, опасявам се, едно
    крайно безполезно място.
    Мястото за Чакане.
    За хора, които просто чакат.
    Чакат да тръгне влака,
    да пристигне автобуса.
    Или да излети самолета.
    Или да пристигне писмото.
    Или да спре дъжда.
    Или да звънне телефонът.
    Или да завали сняг.
    Или пък чакат за "Да" или "Не".
    Или за перлена огърлица.
    Или за чифт панталони.
    Или за перука с къдрици.
    Или за Нов Шанс."
    ...

Не трябва вечно да се чака.
    И за малките и за големите събития.И за промените.
    С чакане нищо не става.Никой няма да ни оправи освен може би отзад...

Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    ше видиме и капитализма колко още ще се задържи... срива е неизбежен,той вече се случва (световната финансова криза примерно)...
    Със сигурност си остава доста успешен някак. Стремежа към богатство, търговията и тн. съществуват вече повече от 2000 години. Което е към 1950 повече отколкото е издържал някой тоталитарен режим.

А тази криза промени ли нещо? Или другата голяма криза от 30-те? Тогава започнаха доста тоталитарни режими, но нещо не прокопсаха. Защо ли?
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt

аз говоря за съвсем различно нещо - да предадеш родното си място за да живееш по-добре на чуждо (макар че е много относително дали примерно един българин ще живее по-добре в САЩ/Германия/Испания,където винаги ще е чужденец,отколкото в родната си страна)...
    Преди 100 години така са гледали на другите села и другоселците.
    Grumpy old madman

Подхващате безкрайна тема ... (:

Капитализмът съществува и при монархия. Капитализъм е свободната пазарна икономика. Исторически погледнато монархии със свободна икономика са просперирали и владели огромни колонии, а такива с тоталитарна икономика са се проваляли.

Капитализмът не е задължително свързан с демокрация, но вирее доста по-добре при наличието й.
    Grumpy old madman

Това е масонски план. В момента великите зидари се кискат, че са превзели умовете на хората!
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Ако станат повече от 4 ДО 5 лв. сериозно ще се замисля дали да пуша една кутия за 3 дни

И 10лв. да стане кутията постоянните пушачи пак ще си купуват..

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от MakeMeLaugh
    Правиш панаир за 8 лв повече за Годишна карта...
    И цигарите който си ги пуши - ще си ги пуши пак, въпреки някоята стотинка отгоре
    точно това е иронията на българина
    както се казва - на гол тумбак чифте пищови
    той няма пари за ядене, ама дрехи 2ра употреба няма да носи примерно
    и псевдогъзарите, като теб, които имат "работа с перспектива" си пушат цигарките и видиш ли, понеже много пари имат ги бОли за едно увеличение от 30%
    само искам да напомня на теб и други подобни субекти, че примерно в германия(сигурен съм, че дирус ще потвърди) при увеличение на някой данък с цент-два хората избуяват, от къде-накъде?
    но не, тука сме си много арни, ще си пушим и ще си пием колко и да струва, нали така?
    но човек, който истински знае как да разполага с бюджета си няма да прави подобни хлапашки изхвърляния
    ама то си е до акъл, де

Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    Цитирай Първоначално написано от MakeMeLaugh
    Правиш панаир за 8 лв повече за Годишна карта...
    И цигарите който си ги пуши - ще си ги пуши пак, въпреки някоята стотинка отгоре
    точно това е иронията на българина
    както се казва - на гол тумбак чифте пищови
    той няма пари за ядене, ама дрехи 2ра употреба няма да носи примерно
    и псевдогъзарите, като теб, които имат "работа с перспектива" си пушат цигарките и видиш ли, понеже много пари имат ги бОли за едно увеличение от 1-2
    само искам да напомня на теб и други подобни субекти, че примерно в германия(сигурен съм, че дирус ще потвърди) при увеличение на някой данък с цент-два хората избуяват, от къде-накъде?
    но не, тука сме си много арни, ще си пушим и ще си пием колко и да струва, нали така?
    но човек, който истински знае как да разполага с бюджета си няма да прави подобни хлапашки изхвърляния
    ама то си е до акъл, де
    Най-правилния пост в темата ^^
    Без повече подобни картинки!

.: machoka :.

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    точно заради тях си кашлям като дърто магаре преди да заспя...

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    Цитирай Първоначално написано от cherrygloss
    Цитирай Първоначално написано от YourStar
    Ааааа,имаш грешка някъде един бележник си е точно 0,15ст.
    Аз си го купих за 60 ст. няма какво да говорим ...
    моя си го взех за 30..а едни от класа ми дадоха 1лв
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Момко, аз не пуша цигари, не са ми приятни, нито имам намерение да си харча парите за глупости, после да харча пари пък за здравето си когато е късно.
    И в случая не става дума за изхвърляне, а за спорене по темата.
    А за увеличението - това е истината, затова и ги вдигат (те си го знаят това), щото ще намалят обема, но ще се увеличат приходите.
    Нито одобрявам увеличенията, ното каквото и да било - просто коментирах
    С бюджета си разполагам добре - точно разпределен, покривам си нуждите и ми остава, знам какво мога да си позволя и какво все още не мога - така, че не ми говори за бюджета, не ми изкарваш ти парите, а аз.
    Всичко е до акъл да - като не стига бюджета се бориш за по-висок, ама някои това не го разбират и кретат някак си и мрънкат при най-малката промяна, а не се борят за промяната й по един или друг начин.
    Сега поолекна ли ти в опита си да ме пооплюеш малко, както всеки път се пънеш
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Мега фен
    Град
    Utopia..
    като не пушиш като какъв се явяваш тогава?
    или нещо те задължават навсякъде да имаш някакво си там мнение, за бройката
    "който пуши, ще си пуши с някоя стотинка отгоре"
    в тоя случай не отваряй темата и не ми се дръж като хванал Господ за шлифера
    от една страна си против увеличенята, от друга обвиняваш хората, че мрънкат за това

да те питам, ти като търговски ли работиш?

Явявам се с гледна позиция (по-точно с мнение по темата) независимо дали пуша или не.
    Не си ти човека, дето ще ми каже какво да правя
    Никой не обича увеличенията, нито съм за тях пак ти казвам - казвам под какъв претекст и защо го правят.
    Не ги обвинявам, че мрънкат, а в случая, че беше по глупав начин (темата не беше за цигарите, а за транспорта) - щото се мрънка за някакво увечеличение със стотинки на месец за транспорт, а всеки ден дават левове за цигари, които могат и без тях примерно. Но се отдалечи от темата.
    Разбирам хората, които нямат пари, но нито пушат или имат някакви вредни навици. Просто наистина да им е малък бюджета за поминък.
    Дразнещ е и начина, как винаги искаш да се наложиш и да се правиш на някакъв шеф или да контролираш хората с думи или действия - но ако при някои успяваш да им вземеш страх, при други е обратното.
    Като търговки съм да - сега с какво ще ме се опиташ да ме провокираш ^_^
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Мега фен
    Град
    Utopia..
    не, няма да те провокирам, пробвах си логиката просто

запушете се ушите
    phah

За това пушете канабис.
    Първо няма доказано физическо пристрастяване,за разлика от тютюна.
    Второ-канабиса влияе много добре на настроението
    Пове4ето тревомани пушат 5-6 цигари на месец-като наи много за 3 цигари(качествени) да дадеш 30 лева,което сравнено с тютюневите цигари е по малко за един месец,през който пушачите дават около 300 лева.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от kir40
    сравнено с тютюневите цигари е по малко за един месец,през който пушачите дават около 300 лева.
    180лв. секси
    а човек като мен - около 80-100лв. въй..

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    сравнено с тютюневите цигари е по малко за един месец,през който пушачите дават около 300 лева.
    180лв. секси
    а човек като мен - около 80-100лв. въй..
    Зависи от марката и колко доза ти трябва на ден.
    Има някои наркомани,които пушат по 2-3 кутии,секси.Тва,че сега има увеличение нищо не значи.Заклетите пушачи нищо не може да ги спре.

Цитирай Първоначално написано от Battlescarred
    За това пушете канабис.
    Първо няма доказано физическо пристрастяване,за разлика от тютюна.
    Второ-канабиса влияе много добре на настроението
    Пове4ето тревомани пушат 5-6 цигари на месец-като наи много за 3 цигари(качествени) да дадеш 30 лева,което сравнено с тютюневите цигари е по малко за един месец,през който пушачите дават около 300 лева.
    я умри бе
    чак пък

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си