.
Отговор в тема
Страница 1 от 9 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 226

Hybrid View

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София

Защо напуснахте/ ще напуснете България?

Съвсем приятелски настроена тема е това. Не е мястото да се съдим и така нататък. Нека всеки кратко, ясно и точно да каже защо е напуснал или ще напусне България? Образование? Пари? Корени? Приятели? Семейство? Работа?

После може да споделим и мнения за държави и кой как се чувства навън. Ако искате включете и това. Как ви възприемат местните? Чувствате ли се на място?

единственото,което би ме накарало да напусна България е по добрия стандарт на живот,в другите държави като Щатите,Испания или Англия...приятелите ми са тук,семейството ми е тук,корените ми са тук,и ако мога да живея тук до толкова добре че да изхранвам без проблеми мен и семейството ми,нищо не може да ме накара да напусна България....

Град
    Dresden
    Мисля да напусна България след около година някъде. Заради образованието като начало и защото искам РАЗНООБРАЗИЕ. Кефи ме идеята да живея другаде просто!! Не искам да се ограничавам само в България. И щото е предизвикателство. Също така и българския манталитет почна да ми писва в последно време..

Град
    София
    Ще напусна България главно заради отвратителния български народ. Друга причина е изключително ниския стандарт на живот. Има и още много, но ме мързи да пиша.

Мега фен
    Град
    Earth...
    7 мил Българи извън БГ и 5 мил Българи в БГ

интересно ми е от коя класа са тея извън?

Повече от фен Аватара на SorrowEyes
    Аз не съм напуснала България, но се надявам някой ден.
    Защо? Защото ми омръзна !
    Всичко тук ми е толкова до болка познато, че всеки ден, минавайки по софийските улици ми става лошо. Всеки ден е един и същ, с едни и същи хора, с един и същ манталитет. Липсва тръпката и предизвикателството.
    Заминавайки за чужбина не само ще се измъкна от омагьосания кръг, но и ще опозная нова култура и много други врати ще се отворят. Една по-добре икономически развита страна предлага повече, от колкото България - факт!

Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от gigaherz
    Ще напусна България главно заради отвратителния български народ. Друга причина е изключително ниския стандарт на живот. Има и още много, но ме мързи да пиша.
    kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Ами аз заминах с майка ми.. Нямах избор. Беше ми интересно. Но първата година беше трудна. Аз не говорех езика, и винаги се чувствах като аутсайдер. Въпреки че всички бяха любезни, момчетата ме харесваха... но имах чувство, че някои от тях остават с мен през междучасията от съжаление. Не знам, не се чувствах на място.
    Тази година мога да кажа, че е много по-добре. Не, че нямам проблеми. И все още през ваканциите си седя затворена в къщи, но се чувствам по друг начин. По на място. И знам, че ще става все по-добре..

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Мисля да я напусна, да. Защото в чужбина има по-добра реализация и повече средства.. И даже мога да кажа, че главната причина са парите.. Не че тук съм лишена, но просто там старндартите са други ии.. Общо взето повечето професий за добре платени
    Научете първо смисъла на думата "Уважение" и чак тогава говорете за "Любов"..

Град
    ВаРнАаАа
    Доста добри логики прочетох Съгласна съм с някои от вас.. да заминеш в чужбина си има плюсове и минуси, като повечето неща в този живот. Въпроса е доколко е склонен човек да пожертва, за по-добър живот.

Искам главно да напусна тая държава заради простите хора,който живеят в нея.България има потенциал,но не толерира умните и начетени хора,а простите курви,путки и други подобни,за съжаление.А и тука е скучно в София,мръсно,задушно,грозн архитектура и задръстване

Град
    asfasfasfasfasfas
    А защо да не я напусна, като в една Англия, примерно, ще живея в пъти по-добре? Само това ще кажа.

България ...толкова красива държава,а институциите опетниха това име до безсрамие...Искам да живея и да работя извън нея,не защото я мразя и не я желая,а искам да се срещам с други и различни хора,да опознавам други народности и култири....Но искам да умра тук-в мизерната,но МОЯ България...

Образование? Пари? Корени? Приятели? Семейство? Работа?
    Студент съм в Сиатъл специалност бизнес администрация и мениджмънт, избрах Щатите, защото ми дават по-добро образовани, работя си по специалноста още докато съм в университета, след като завърша няма, защо да се притеснявам дали ще си намеря работа, защото работодателите те наемат още преди да си завършил. За парите още първите месеци получаваш 6 пъти по-висока заплата от тази в България. Тук труда се оценява за разлика от България. Ако имах възможност бих дръпнал семейството си тук. Не ме разбирайте погрешно, никой не е заминал в чужбина, защото в България всичко е наред.

Fusion подкрепям мнението ти!

Напуснах България главно за да почерпя от чуждия опит и защото винаги съм искала да следвам в друга държава. Е,вярно,приказките за влошаващото се положение в родината ми повлияха,но това не беше главното. Тръгнах с ясната представа,че няма да ми е лесно,все пак всичко оставих там.
    До момента мисля,че се справям с ученето,което определено е много. Харесва ми обаче,че често правим практически анализи на дадена компания, т.е. не е само суха теория.
    От страна на запознанства също не се оплаквам - всеки ден срещам нови хора. Попаднах в интернационална среда и това ми харесва.
    Иначе хората,с които излизам са предимно българи,но има и от други нации.
    За момента единствения минус на Дания,който мога да изтъкна е лошото време,което ми влияе и ме подтиска. Местните,напук на масовата представа, са много отзивчиви хора.

Не знам как се виждам след 7 семестъра,но не мисля да се застоявам много тук,вероятно ще отида на разменни начала и на друго място-чух възможност за семестър в Бразилия. Ще видим,има време.

Заминах преди 4 години за холандия с родителите си. Главната причина беше образованието ми, а и баща ми има бизнес от 10 години тук. Не ми харесва, но и нямам намерение да се прибирам отново в България. Младите хора са буквално умствено изостанали, политиката е на никъде, няма средства, а да не говорим за реализация.

Аз бих искал да прочета мнението на автора

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от plamentigaraa

Ами в моя случай не е само искам, колкото и трябва. Първият проблем е, че не съм учил в българско училище от много отдавна и български не знам кой знае колко добре. Български не ми е първи език, също, защото не съм българин (само 25%). Имам двойно гражданство и България е на път да го отмени, което също ще бъде една от причините евентуално, ако се случи. Имам много приятели в САЩ, дори може би най-истинските, за които жадувам да ги прегърна отново и да видя всяка вечер по Скайпа, са там. Английски ми е най-силният език и искам да преследвам една много трудна мечта, която се простира далеч отвъд България. Освен това искам и да попроменя малко обстановката, защото тук е много напрегнато, хората се карат и се плюят, а аз съм свикнал да живея по друг начин.

П.С.: Ако всичко върви така, най-късно до 2012 няма да съм тук.

Град
    ВаРнАаАа
    Цитирай Първоначално написано от amk933

Ами в моя случай не е само искам, колкото и трябва. Първият проблем е, че не съм учил в българско училище от много отдавна и български не знам кой знае колко добре. Български не ми е първи език, също, защото не съм българин (само 25%). Имам двойно гражданство и България е на път да го отмени, което също ще бъде една от причините евентуално, ако се случи. Имам много приятели в САЩ, дори може би най-истинските, за които жадувам да ги прегърна отново и да видя всяка вечер по Скайпа, са там. Английски ми е най-силният език и искам да преследвам една много трудна мечта, която се простира далеч отвъд България. Освен това искам и да попроменя малко обстановката, защото тук е много напрегнато, хората се карат и се плюят, а аз съм свикнал да живея по друг начин.

Ммм, заинтригува ме. Ако си 25% българче, какви са другите 75% ? Къде си роден?

Град
    София
    ^ 50% съм арменец по майчина линия, но понеже в Армения е матриархат (не съм 100% сиг) както при евреите, за Арменците и Армения се водя 100% арменец. Иначе 25% българин и 25% македонец. Обаче, говоря, пиша, чета и знам английски най-добре. Роден съм в София, но пътувам страшно много, така че тука просто ми е адреса.

Град
    бълХаристан
    аз имам план, работя по него
    и аз така като автора не съм роден в българия и нищо не ме задържа тук. а не искам да съм повече тук, защото българия е клоаката на европа и е твърде тясно за мен и мечтите ми. тук институционално те спират от каквото и да е, ако искаш да направиш нещо тук ще е по-трудно отколкото да го направиш където и да е в цивилизования свят. а мутрите, корупцията и мизерията няма да ги вмъквам в поста си дори

ако така върви, може и до 1 година да се махна. а още по-скоро, след 6 месеца отивам до цивилизования свят на оглед как са нещата - скандинавия. там хората живеят като хора, не като говеда, както е тук...

Град
    Ивагакуре
    Ами, смятам да я напусна, защото идеята да живея в по-чист и по-хубав град според мен е добра причина.А и от дете ми е мечта да отида в Щатите и Испания.
    Green Day BaffaLsc
    TFK
    Naruto Darker Than Black Fullmetal Alchemist D Gray Man
    Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.

Град
    Ивагакуре
    Цитирай Първоначално написано от amk933

Имаш супер яко бъдеще ако напуснеш България...Действай !
    Green Day BaffaLsc
    TFK

Град
    Ивагакуре
    Тоест, ЩЕ имаш...Извинете
    Green Day BaffaLsc
    TFK

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си