- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
Aха, ясно.. но все пак жиееш и учиш за момента в България, но в даскалото ти се говори на английски?Първоначално написано от amk933
И българския ти не е лош бе
Между родния и българския език, кой ти е по-добър?
Между български и арменски, определено български, но над всички английски. Покрай мен почти няма бългрски говорящи хора. Само част от приятелите ми. Иначе родата са арменци, а другите ми приятели всичките са англоговорящи.Първоначално написано от BePoHuKa
Обаче да седна да уча как се пише на арменски
76 йероглифи в две азбуки, не мерси.
![]()
Лелее ужасПървоначално написано от amk933
е ок, като живееш в България за момента, как така повечето около теб са англоговорящи ? Искаш да кажеш, че в еждневието си почти не говориш на български? Както вече казах, доста добре пишеш... до сега не съм могла и да предположа, че българския не ти първия език.
![]()
Уча в училището на посолствата на САЩ и UK, а там българи няма кой знае колко много.Първоначално написано от BePoHuKa
![]()
Първоначално написано от amk933
Ммм добре правиш значи
Ставаш ми от любим, по-любим!
![]()
![]()
Искам и аз да съм ти любим![]()
та по темата..мисля,че темата трябва да се казва защо НЕ бихте напуснали България.ще спести доста време и хабене на пръсти по клавиатурата да обяснявам,елементарното,че човек който не иска да избяга от мизерията е ЛУД !
Еее.. трябва да се потрудиш, за да спечелиш титлата любимецПървоначално написано от Sir9Maximilian
Обама знае!
![]()
Моето творчество в раздел секс е неповторимо.Първоначално написано от BePoHuKa
![]()
![]()
Дечица мили, на бас се хващам, че и представа си нямате какво е да живееш в истинска мизерия. Ама нали въпросът е да дрънкаме клишета на поразия- "да избягам от мизерията", "да избягам от българския манталитет" и тн.Аман от ограничени хлапета с промити мозъци и без капчица национално самочувствие... Нищо лично към никого.
По темата- Бих учила в чужбина заради едното разнообразие. За по-натам нямам планове.
Don't worry, be happy!
Подкрепям напълно ^![]()
За мизерията си права, но за манталитета не си...Първоначално написано от Bubbly
![]()
уча в англия. тук просто е по-изгодно да се учи - по-добри са условията. бих искал като завърша да се върна в бг, ама някакси се съмнявам... (пък ха и дано завърша де)
пс. това ми напомня, че преди минути се рег-нах и ми направи впечатление антиспам-а -- кой кого е излъгал и кой не знае кога е основана българия? малко история де
ппс. ха да сме живи и здрави
ай със здраве - другото не е важно
Добре де, искам някой най-накрая да ми каже с какво българският манталитет е по-лош от този на американците. И моля без заучени фрази от сорта на "Българинът все гледа да се измъкне от работа" и "Не е важно на мене да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле". Все едно някой средностатистически американец няма да се скатае, ако му се удаде случай...Първоначално написано от amk933
Don't worry, be happy!
Хората са много по-спокойни. Няма скандали, няма караници. Изгубваш се някъде и на 2 минута и без да искаш помощ поне 5 човека ще са те попитали имаш ли нужда от такава. Всички са усмихнати любезни, чак неудобно ти става. Просто взаимоотношенията са съвсем различни на съвсем различно ниво. Няма да ходят и да се колят със сатъри за 5 лева или за 50 лева. Животът е много по-уреден.Първоначално написано от Bubbly
Просто трябва да отидеш и да видиш.
Мхм, и не само в Америка е така. Просто булшинството от българите страда от жестока завист към по-успелия, всячески ще се опита да го прецака. Отделно непрекъснато гледа в чуждата паница. А за възпитанието на някои да не говорим. Сори, но си е така, няма две мнения по въпроса.Първоначално написано от amk933
^^ Съгласна съм. Но не сме виновни българите за това, просто толкова проблеми си имаме на главата, че ставаме изнервени и нетърпеливи. От друга страна, американците ил изащото са по-глупави, или защото просто са възпитани така, или защото не се чудят как да си платят сметките, са много по-спокойни и учтиви. Ще го настъпиш и ще ти каже извинявай... сякаш той е виновен. Луда работа![]()
Абе не е точно така. Щото и американците 100% си имат също толкова проблеми колкото и ние. Че са други-така е. Но на българите е вродено да се оплакват просто. Като че ли целия свят ни е виновен. Еми не става така. А и кой е виновен, че страната ни е в кофти състояние-Политиците сигурно. А кой ги избира-ние!! Еми нали знаете-какъвто народа, такива и политиците.
Напускам България догодина заради образование и заради ниският статус на живот не че в Истанбул е много висок но там умните хора преуспяват пък и отивам там с приятели![]()
Аз лично напуснх България не по мое желание, а така казано "насила".. майка ми ме взе при нея и излишно ме предупреди, че за нищо на света няма да ме върне.. Вече 5 месеца съм тук и въпреки всичко настоявам, че си искам в България и адски ми липсва.. Супер ми е кофти и немога да напрая нищо по въпроса.. За тфа един съвет към тези, които искат да напуснат България.. отначало ще ви е супер гот.. да.. но след много кратко време ще осъзнаете, че като България друга няма.. е поне това е моето мнение!![]()
Don't stop..make it pop..DJ..blow my speakers up..tonight..Imma fight..til we see the sunlight..tick tock on the click..but the party don't stop..
Първоначално написано от Fusion
На 100% съм съгласна !!! Жалко,но факт !!!
А в чужбина лежиш по цял ден и ангелчета те гранят с грозде, нали ?![]()
revolver.... Турците 5 века ни колят ти сега им се буташ , и чака със приятели тцтцтцтцт![]()
![]()
![]()
![]()
..... сигурно си и ти някакъв такав
![]()
![]()
Първоначално написано от gigaherz
![]()
![]()
![]()
![]()
10x
Аз сега съм в Португалия.
Заминах защото наще дойдоха и аз нямах избор защото бабите ми и дядо за твърде стари а и казват че не искат да ме гледат защото им създавам твърде много проблеми .. Честно казано в Португалия ми омръзна, тука съм от 7 години![]()
според мен, отидете вижте и сами си преценете но колкото и държавата ни не е наред пак ще ви е мъчно! и ще започнете да я оценявате и обичате много повече., сиг си мислите ., дабе ще заобичам България, обаче като отидете например в една Испания, Англия или кадето и да е и около вас хора говорещи друг език, с съвсем различни обичаи и маниери от нашите ще започнете да я оценявате. Да не говорим ако нямате Българска телевизия или някои с които да си говорите на родния език е още по трудно =) Някои каза "отвратителния Български народ" ами първо в другите страни надали ще намерите по добри хора пък и Българите емигранти са ДВОИНО по "отвратителни" от тези в България /.