- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
В Македония няма работа, а тук следвам и работя. От семейството ми само моите родители отсанаха в Гостивар, от нашата къща повече от 12 души се изселиха в чужбина. Яд ме е, че албанците с американски пари изкупиха града ни и ни прогониха. Надявам се някой ден да се върна в града ми и да се върнат всички избягали. С приятелката ми много се обичаме, но е още малка и не може да напусне дома си.
Aми, и аз мислех така за иэвестно време, но вече разбрах че до някоя степен не бях права. Tук (Лондон) съм от много дълго време (8 години) но след като научих езика ми стана по-лесно. Бг страшно много ми липсва, но и тук не е чак толкова зле. И ти ще видиш, че ще свикнеш.Първоначално написано от AniChka37
Иначе, майка ми и баща ми се разделиха когато бях в първи клас. Mайка ми имаше хубава работа тук и реши да ме вземе и мен.![]()
А защо да й се налага да свиква на чуждо място, когато в родината й е добре?
Аз попринцип отидох в Испания само на почивка при нашите но държавата ми хареса много и останах там.Беше много яко разнообразие всеки ден макар , че живях във някакво си селце ... но не каквото и да е селце а стегнато.Имаше се всичко само където нямаше магазин за дрехи иначе всичко друго като почнеш от аптека до магазин за мебели.Но 2006 вече ми стана много мъчно за близките ми в България и се прибрах и повече не съм отишъл там.Но някой ден искам да се върна там където израснах ...
Не е достатъчно да си простак и говедо - ПЛЮЙ и ХРАЧИ за да се вижда
Keep Walking ... !
Искам да напусна България, за да получа това, което заслужавам. Искам добро образование и да следвам мечтите си. Да се занимавам с това, което ме влече а в България няма условия за това. Живяла съм дълги години в италия, знам езика и искам да се върна там, за да следвам графичен дизайн в NABA - Nuova Accademia di Belle Arti, Milano.
Kun min
Ще напусна България, защото "навън" ще получа по-добро образование.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Ще напусна България, защото мисля, че в чужбина ще получа по-добре образование. (Това ест ще стане ако наще имат пари да ме издържат първата година)
Не бих напуснал България.За сега имам това, което искам - здрав съм,роднините и приятелите ми са здрави,тренирам си, уча си и изобщо не виждам защо да се местя другаде.Верно, че сме години назад от някой държави, така е, но въпреки всичко както казах България ми дава това което искам, за сегаОбичам родината си,мразя държавата си. : )
Ако нещата продължават да са зле след години и няма никакво подобрение, бих намерил начин да избягам в чужбина с близките си. Ако няма никаква промяна просто ще сме подтиснатото малцинство в собствената ни държава, нещо което не мога да понеса. То и в Европа нещата отиват натам, направо не знам какво ще правим, мъчно ми е за България, искам да живея тук, но положението излиза извън контрол. Не виждам бъдеще. ;(
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Живея в Германия от половин година, но смятам да се върна в Българиа лятото ... Може да ме смятате за луд, но носталгията ми идва в повечкоКаква мизерия ? Вие незнаете какво е това.. Никога не съм усещал мизерия - майка ми има стабилна работа водя съвсем нормален живот. Класа ми тук се държи по същия начин, като стария ми клас в Българиа с изключение, че учителите се уважават и правилата се спазват .Аз съм оптимист, че нашата държава ще се оправи рано или късно ( само Волен Сидеров да дойде на власт
)
Everything it`s possible !
Е точно тогава ще стане по-злеПървоначално написано от Amazingskill
![]()
![]()
If you are 1st, you are 1st. If you are 2nd, you are NOTHING !
Ми където е майка ми, там трябва да съм и аз !![]()
[size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei
То по-добре бай Тошо да се върне..Първоначално написано от trustN0body
“Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind. Flee from hate, mischief and jealousy. Don't bury your thoughts, put your vision to reality . Wake Up and Live!”
Първоначално написано от Sarge
Хей, и аз бях като теб преди година,много желаех да живея някъде другаде. Беше ми писнало еднообразието и манталитета на хората в неголямият ми град. От няколко месеца съм в Англия и си умирам да се прибера. Знам,че най-вероятно ти е писнало от държанието на хората,от всекидневното потъпкване на правата ти и от лъжите на всяко ново правителство. И аз бях така. Да има разлика в чужбина. Тук поне те уважават и зачитат праватата ти,но нищо от това не може да се сравни с това да си си вкъщи. Най-вероятно ще си кажеш с какви глупости ме занимава тя,но ти ще си го усетиш,ако напуснях БГ за известно време![]()
Мисля да отида за магистратура и да работя някоя и друга година да натрупам опит.
После обратно тук. Колкото по-скоро се върна, толкова по-добре.
amk933,имаш моите поздравления за това,че за пореден път се опитва
т да постигнеш ПРИЯТЕЛСКА тема за разговор,защото някои НАЦИОНАЛИСТИ започват да хранят американците какви мелези били,българите какви глупаци,Турция била такава,Гърция онакава.. поздравления!
По темата: България е наистина красива държава,но сама по себе си,защо? Защото ние и туристите могат да разберат това,когато се затрият по планините или един вид в дълбините на държавата,защото по градовете,където мирише на мръсен дим от колите и се спъват в боклуци,всеки ще се отврати.. Аз лично не мисля,че поне в следващите 3 години (дано не дойде края на света) нищо няма да се промени,дори напротив,може и да се влоши.. Таа..аз напуснах България,защото мисля,че в Америка има много повече възможности,от която и страна я погледнеш,защото ми втръсна от хорската глупота и мислене.. уви,носталгията обаче не ме напуска,ноо скоро и тези,които най-много ми липсват,май ще ходят към САЩ така че..
![]()
• Обичай,за да те обичат! •
Ми аз съм на 14 и нямам право да взимам такива решения но от 10 годишна си знам ,че уча,билет и заминавам в Щатите или нещо от сортаЗащо? Защото тази държава не одговаря на моите изисквания не може да ми осигури нужния стандарт на живот .Мисля ,че бях достатъчно ясна
![]()
Живял съм вече в чужбина(1 година) и ми е ясно горе долу какво е чувството. Естествено сега ще е по-друго, тъй като ще следвам и вероятно ще работя, но това съм решил. Вярно е, че родителите ми ще ми липсват, но някакви жертви трябва да се направят. Ще видим как ще се стекат обстоятелствата по-нататък, дано да са добре за менПървоначално написано от kuklichka7
![]()
Първоначално написано от Sarge
Мда,мисля,че обстоятелствата ще са по-добри,все пак в Европа не те третират като послушна овца,като в БГ .Къде смяташ да следваш![]()
В Германия се надявам да ме приемат. Ако не, ще пробвам в Австрия, но предпочитам Германия.
Sarge, какъв си бил, а какъв си станал. Не ми харесвашSarge
Местожителство: Dresden
МнениеПуснато на: Съб Яну 12, 2008 3:41 pm Заглавие: Отговорете с цитат
Еми пи4 и аз съм на мнение да останеш. 16 години са си баш разцвета на на младежта ти и определено би било шит да си ги пропилееш в друга страна. Из4акай 3-4 години, завърши си у4илище в бг, па тогава мисли за заминаване. И както каза някои-след като родителите ти така или ина4е заминават, то ще могат да ти уредят и за тебе гражданство ако решиш да заминеш. Но не избързвай, защото 3ти шанс най вероятно няма да имаш!!!!
Айде успех и се дръж Smile![]()
Веднага след като завърша имам планове да напусна България.Искам да се преместя в USA,защото:
1.Има възможности за професионално развитие
3.Заплащането е по-добро
2.Разнообразие
3.Големите градове
4.Новите хора
В България можеш да имаш успехи само с връзки.Никои не го интересува квалификацията ти.И ми е писнало от злобните и заядливи хора.Като погледнеш на улицата рядко можеш да видиш усмихнати хора.