.
Отговор в тема
Страница 4 от 10 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 226

Град
    Dresden
    Цитирай Първоначално написано от YouAteMyHeart
    Веднага след като завърша имам планове да напусна България.Искам да се преместя в USA,защото:
    1.Има възможности за професионално развитие
    3.Заплащането е по-добро
    2.Разнообразие
    3.Големите градове
    4.Новите хора
    В България можеш да имаш успехи само с връзки.Никои не го интересува квалификацията ти.И ми е писнало от злобните и заядливи хора.Като погледнеш на улицата рядко можеш да видиш усмихнати хора.

Подкрепям с две ръце!!

Планирам това лято да скоча до гърция на малка почивка и в същото време да поработя там, да си изкарам някой лев ако случайно ми хареса там може и да поостана ще видя как стоят нещата . Ако ще излизам от страната то ще е за пари !
    Да пишеш на български с английски букви е като да пишеш с ла*на по стената, чете се, ама не е приятно!

Цитирай Първоначално написано от YouAteMyHeart
    Веднага след като завърша имам планове да напусна България.Искам да се преместя в USA,защото:
    1.Има възможности за професионално развитие
    3.Заплащането е по-добро
    2.Разнообразие
    3.Големите градове
    4.Новите хора
    В България можеш да имаш успехи само с връзки.Никои не го интересува квалификацията ти.И ми е писнало от злобните и заядливи хора.Като погледнеш на улицата рядко можеш да видиш усмихнати хора.
    напълно съгласна

имам налудничавата идея да се преместя тук:

куп причини..
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Град
    Русе
    Поради много фактори ЩЕ напусна България.

- Не съм българин , българин по документи. В реалност съм Чех (Czech).

- обществото около мен е толкова глупаво , въобще не мисли правилно. Вместо да помисли защо е така , тръгва с рогата напред.
    Аз сред говеда (като обида) не искам да живея. Единственно подкрепям трезво мислещите и ги поздравявам за това.

- да работя като вол за стотинки.. не мерси.

- Малко хора уважават свободата на словото.
    - Ниско качество на живот.

Отивам в чужбина защото:

- Имам роднини в Чехия , Гърция и САЩ.
    - Искам да живея като бял човек , не да бъда оплюван затова че съм родом в България.
    - Искам да живея сред умно общество.

Град
    Италия
    аз съм в Италия,дойдох понеже родителите ми бяха тук.Моного е хубаво.Повечето хора ме възприемат добре,имам някой познати дето са малко расисти ама не им обръщам внимание.
    Сид: За секунда си помислих, че наистина ще ме изядеш.
    Диего: Не ям боклуци.

Цитирай Първоначално написано от IceCold
    Заради изостаналото мислене което имат българите.....
    лол,не зная защо мислиш така,но не си мисли,че хората в чужбина разсъждават много по развито

Може само 1 нещо да ме накара да се преместя и то е нашият ниш начин на живот сега. В Чужбина ако хвърлиш боклук на земята ще те гобят, а тук потъваме от боклуци. Трябва да се научим да пазим нашата страна, а не да я сасипваме още повече!

Аз напуснах България преди около 5 години. Просто защото нямаше работа в малкия ми град, и всичко беше концентрирано в София (както и сега). Преди да замина се борих близо 3 години с ХЕИ, Полиция, Пожарна, Данъчни, Трансфергруп и всякакви други институции - имах малка зала за игри и Интернет, но просто се отказах да изпълнявам всичките безумни наредби, да купувам игри и т.н.
    Ако бях останал щях да съм или барман, или сервитьор, или магазинер, за 250 лв. на месец. Или психясал в София, висящ с часова в задръстванията, страхуващ се за живота си поради непрестанните показни убийства посред бял ден, глутниците бездомни песове...
    Дали бих се върнал? Малко вероятно. Тук за сега ми е добре - имам работа, живея спокойно, не ми липсва нищо. Понаучих езика горе-долу... Времето е кофти, но... лятото ще дойде скоро
    Сигурно сте чували, че дори и в чужбина българите все гледат как да те прецакат. В болшинството от случаите е точно така. Мен лично не са ме прецаквали моите приятели, но знам за подобни случаи.

До скоро мечтаех да живея в Ню Йорк и не защото стандарта на живот е по-висок,защото мразя България или заради пари...просто обожавам града.Ама наистина адски го обожавам.Вече не съм толкова вманиачена да живея там,но въпреки това след няколко годинки и при наличието на достатъчно средства определено ще отида там на екскурзия.Естествено,мечта я си от време на време за разни интересни страни,но замисляйки се знам,че никога не бих напуснала България,за да живея другаде.Обичам да пътувам,със сигурност бих ходила на екскурзии,но от чисто любопитство.Не заради пари,образование и т.н.Просто обичам България и от моя гледна точка тя предлага всичко това,което човек може да намери в чужбина,но просто в по-малки размери.

Град
    Electric Avenue
    1. Никога не съм си представяла бъдещето в БГ, а сега даже и не го виждам.
    2. Образованието (висшето най-вече) е пародия на образование.
    3. Не искам да работя за 400-500 лв при положение, че само тока и сметките ми са 300 лв..какво правим с 200 лв на месец (че и ако издържаш някой да не говорим) ?!
    4. Хората /в Англия/..няма база за сравнение с българите просто.
    5. Стандарт на живот - няма какво да говоря по тая точка даже.
    ..и ред други причини..

Ами аз дойдох в Канада с нашите, защото те така искаха. Тук съм от 23 март тази година. Първоначално се опъвах и не исках да идвам тук, но виждам, че стандарта на живот е по- добър. Училището например. Няма да те насилват да си пишеш домашните и да учиш, трябва ти да имаш желание. Сега отделен въпрос са 82 минутните им часове Хората са любезни и гледат повече себе си, а не чуждите недостатъци. Верно английския ми малко куца (във Ванкувър съм, английската част), но ги разбирам какво ми говорят. Дали те ме разбират..... е, предполагам . Като цяло съм с добри впечатления, не те изолират, защото си чужденец ( те тука 90% емигранти ), бързо си намерих приятели, още първия ден.

Малко описания, който не иска да чете, да не го прави

Ъми, образователната им система е малко странна, но предполагам, че е по- добре. Програмата е една и съща всеки ден, сменя се само за 2рия семестър. Всеки ученик има различна програма (с някои се засичам по 2-3 пъти в различните часове)(лично моята е драма(театрални изкуства), математика, английски и науки(физика)).
    Всеки ученик си има нещо като съветник, към който се обръща, когато има въпроси и т.н. Може да питаш директно учителя, но ако искаш да промениш нещо в програмата например, се налага намесата на съветника. Часовете са общо 8 на година. 5 от тях са задължителни, 3 са свободно избираеми. Задължителните са мисля английски, математика, науки, социология и физическо. Свободноизбиаемите са наааай- разнообразни: готварство, музика, драма, езици, технологии, etc. Това, което не ми харесва, са огромните размери на училището- отнема ми около 2/3 от междучасието да стигна до другата стая.
    Ами....... ако някой има въпроси, да пита

П.П. Май се отклоних от темата..........

Супер фен Аватара на iPurple
    Цитирай Първоначално написано от frozendeath
    Ами аз дойдох в Канада с нашите, защото те така искаха. Тук съм от 23 март тази година. Първоначално се опъвах и не исках да идвам тук, но виждам, че стандарта на живот е по- добър. Училището например. Няма да те насилват да си пишеш домашните и да учиш, трябва ти да имаш желание. Сега отделен въпрос са 82 минутните им часове Хората са любезни и гледат повече себе си, а не чуждите недостатъци. Верно английския ми малко куца (във Ванкувър съм, английската част), но ги разбирам какво ми говорят. Дали те ме разбират..... е, предполагам . Като цяло съм с добри впечатления, не те изолират, защото си чужденец ( те тука 90% емигранти ), бързо си намерих приятели, още първия ден.

Малко описания, който не иска да чете, да не го прави

Ъми, образователната им система е малко странна, но предполагам, че е по- добре. Програмата е една и съща всеки ден, сменя се само за 2рия семестър. Всеки ученик има различна програма (с някои се засичам по 2-3 пъти в различните часове)(лично моята е драма(театрални изкуства), математика, английски и науки(физика)).
    Всеки ученик си има нещо като съветник, към който се обръща, когато има въпроси и т.н. Може да питаш директно учителя, но ако искаш да промениш нещо в програмата например, се налага намесата на съветника. Часовете са общо 8 на година. 5 от тях са задължителни, 3 са свободно избираеми. Задължителните са мисля английски, математика, науки, социология и физическо. Свободноизбиаемите са наааай- разнообразни: готварство, музика, драма, езици, технологии, etc. Това, което не ми харесва, са огромните размери на училището- отнема ми около 2/3 от междучасието да стигна до другата стая.
    Ами....... ако някой има въпроси, да пита

П.П. Май се отклоних от темата..........
    На колко си години и кой клас си?
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Да,може би постоянното натякване ''Аз обичам България.България е моята родина и никога няма да я предам.Тук е добре..страхотно е.'' ще помогнат известно време,докато хората,които ги използват не започнат да осъзнават.Защо ли?! Защото както прочетох в някакво мнение малко преди мен '' В Бг. не гледат нивото на клалификация,а всичко става с връзки.'' -именно затова има такъв висок процент на безработица.Не само това..природата ни-ден след ден се съсипва все повече и повече,заради много причини ,които според мен едва ли ще се премахнат някога. Независимо къде ще отидем-било то САЩ,Англия,Германия,ще помним България.Няма да я мразим,както някои си мислят.

Цитирай Първоначално написано от BadBadGirl
    Да,може би постоянното натякване ''Аз обичам България.България е моята родина и никога няма да я предам.Тук е добре..страхотно е.'' ще помогнат известно време,докато хората,които ги използват не започнат да осъзнават.Защо ли?! Защото както прочетох в някакво мнение малко преди мен '' В Бг. не гледат нивото на клалификация,а всичко става с връзки.'' -именно затова има такъв висок процент на безработица.Не само това..природата ни-ден след ден се съсипва все повече и повече,заради много причини ,които според мен едва ли ще се премахнат някога. Независимо къде ще отидем-било то САЩ,Англия,Германия,ще помним България.Няма да я мразим,както някои си мислят.
    Поткрепям мнението ти... редом с връзките и корупцията... тази корупция... а и в образованието е огромна. Една приятелка сега завършва, скъса се момичето да учи, да ходи на уроци за самото влизане. а нейна позната киха 300 лева и има отговорите, а колко още ще го направят... какъв е смисълът от образование ако не го получават амбициозните и умните....

iPurple

На 13 съм, 8 клас

Град
    България. Варна city за сега
    Ще напусна България защото ми омръзна да живея сред отрепки. И най-вече да си гредам по тв-то всяка вечер.

Вместо да ги е грижа за хората който са ги избрали те си пълнят джобовете.
    Нали знаете - червени, жълти, сини - всичките сте СВИНИ!
    Fuck off ALL!!!

Ще напусна България защото тук хората с висше образование работят за по 300-400лв на месец а цигарите са 5лв.
    Ще напусна България защото образование не струва! Половина ми съученици таблицата незнаят обаче всички взехме диплома!
    Ще напусна България защото е полицейска държава и най-голяма схема тук е да си "кука".
    Ще напусна България защото убийците и изнасилвачите получават условни присъди, а дребните квартлни диърчета лежат.
    Ще напусна България защото неискам когато след време имам деца те да виждат нещата който аз видях на 15-16 години.
    Симпатигъзивъртична

Аз сега се преместих в Италия ЗАВИНАГИ, но аз не искам.. Мама настоява да уча тук защоото детото трябвало да си седи при маиката.. Не издържам вече.. С тате са разведени но аз искам да седа при нея ама не в Италия мраазя яя тая държава.. Искам си приятелите искам си училището искам си родните искам си родината искам искам искам !!! но неможе.. Имам чувството че сънувам кошмар и скоро ще се събудя от викове на приятелите под терасата и ще излезем на вън.. И само като си пусна тъжна песен и сичко ми минава като че беше вчера как се разделих с приятелите си.. как те плачеха а аз се качих в колата и тръгнах.. НЕИЗВЪРЖАМ ВЕЧЕ ! тези които критикуват България -- ами това е нашата страна това е !! като не ви харесва се преместете има хора които биха убили за да се върнат !! И по цял ден плача за България и приятелките ми дори сега в 6 и 30 сутринта пак седя и плача тихоо докато ви пиша.. Неразбирам за какво са тия пусти пари, щом не сме щасливи за каквоо са нии.. предпочитам акоо трябва да спя по пейките и да ровя по кофите но да съм в БЪЛГАРИЯ !!!

Смятам да напусна България след 3 години, когато завършвам 12ти клас. Дотегнало ми е от тази мизерия, от хората - ниска култура и неуважителни. За хората, които са амбициозни и искат да се развиват и да постигнат нещо в живота си, България не е мястото. Тук тези хора нямат шанс да покажат това, на което са способни или най-малкото - няма да бъдат оценени, както в другите развити държави. Може би след 5 века ще бъдем това, което са те в момента, но пак ще са с 500 години пред нас. Това е един омагьосан кръг, от който аз бих искала да се избавя. Дано да имам тази възможност и пожелавам на тези, които желаят същото като мен, успех.
    Но е ясно, че когато си сам в друга държава, без близки приятели и роднини е мн тежко. Като цяло самотата е мого тежка. Но всички хора, които избират да напуснат България, са наясно с това. И какъв е резултатът - пак си отиват да учат и да работят в чужбина. Каот се поставят нещата на кантар излиза, че високия стандарт на живот, възможностите за образование и реализация са за предпочитане пред това да си при близките хора.
    Жалко е, че така се получава, жалко за хубавата ни природа, за Великата ни история, за това, че голяма част от българите ги е срам да признаят, че са такива...

Основната причина са парите...в България съм и засега си оставам тук, но парите карат хората да напускат държавата, а ако си мислите, че на запад културата им е по - висока, жестоко се лъжите, всеки ден съм сред чужденци и просто ги виждам колко са невъзпитани...ние сме 3 пъти повече културни, от колкото те.....
    http://www.teenproblem.net/teenid/K0rTexXx

"Бях нещастен , защото нямах обувки , докато не срещнах човек без крака"

Цитирай Първоначално написано от s70rm3r
    Поради много фактори ЩЕ напусна България.

- Не съм българин , българин по документи. В реалност съм Чех (Czech).

- обществото около мен е толкова глупаво , въобще не мисли правилно. Вместо да помисли защо е така , тръгва с рогата напред.
    Аз сред говеда (като обида) не искам да живея. Единственно подкрепям трезво мислещите и ги поздравявам за това.

- да работя като вол за стотинки.. не мерси.

- Малко хора уважават свободата на словото.
    - Ниско качество на живот.

Отивам в чужбина защото:

- Имам роднини в Чехия , Гърция и САЩ.
    - Искам да живея като бял човек , не да бъда оплюван затова че съм родом в България.
    - Искам да живея сред умно общество.
    На запад са страшно затъпели...а пък Чехия къде ми я слагаш?Глупаво общество ама друг път...на всички състезания по шах и математика обираме медалите....аре бягай някъде в друга страна и без това тая държава не е твоята....

Цитирай Първоначално написано от Davitrov
    Шансът за реализация е нисък. Добре, не нисък, но тегаво нормален. И то "нормалното" в повечето случаи не стига, не се чувства добре, не е ТО, това, което искаш.

Каквото и да се таратори насам-натам, че България е най-красивата и най-доброто за нас, това си важи само за националистите или хората с потенциално добра бъдеща реализация тук.

На мен ми изглежда хартисващо излишните разходи на национализъм, при положение, че има 3 до 5х по-добри места за обучение, живеене и работа.
    За мен е глупаво да националистнича и да тъна зелен тук, сред масовката на състаряващо население.

Все пак съм млад, но не мога да си плюя на потенциалите и да възхвалявам гетото на Европа, защото страната ми се е гаврила с Византия преди хиляда години, когато са я мачкали и арабите.

Не е безсмислено, но нека чувстващите се длъжни към родината си да бъдат прецакани и да поддържат духа на народа, докато разумните се развиват в по-добрите държави.

Зейте, факт си е.
    Гетото на Европа е Албания, приятел в Европа има поне 10 страни дето са по - зле от нас, Албания, Молдова, Украйна, Босна, Косово, БЮРМ, Беларус, Грузия, Сърбия и може би Черна Гора

Цитирай Първоначално написано от Davitrov
    ...На кого му пука за шаха... С тоя аргумент ти току-що спря цяла вълна имигранти, бро.
    Защото чеха ни нарече "тъпо общество", а това не е така

Az sum na 14,i napusnah bulgariq za6toto nqmah izbor i trqbva6e da trugna s maikami.Sega sum v Ispaniq(mnogo hubava strana). Neznam dali 6te se vurno,no mnogo bih iskala.

Град
    haskovo

USA

мисля да уча и работя в щатите заради по добрия стандарт на живот по доброто управление и спазването на законите а и българския манталитет не ми харесва много.
    Никога не се предавй

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си