- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
Мисля да отида за магистратура и да работя някоя и друга година да натрупам опит.
После обратно тук. Колкото по-скоро се върна, толкова по-добре.
amk933,имаш моите поздравления за това,че за пореден път се опитва
т да постигнеш ПРИЯТЕЛСКА тема за разговор,защото някои НАЦИОНАЛИСТИ започват да хранят американците какви мелези били,българите какви глупаци,Турция била такава,Гърция онакава.. поздравления!
По темата: България е наистина красива държава,но сама по себе си,защо? Защото ние и туристите могат да разберат това,когато се затрият по планините или един вид в дълбините на държавата,защото по градовете,където мирише на мръсен дим от колите и се спъват в боклуци,всеки ще се отврати.. Аз лично не мисля,че поне в следващите 3 години (дано не дойде края на света) нищо няма да се промени,дори напротив,може и да се влоши.. Таа..аз напуснах България,защото мисля,че в Америка има много повече възможности,от която и страна я погледнеш,защото ми втръсна от хорската глупота и мислене.. уви,носталгията обаче не ме напуска,ноо скоро и тези,които най-много ми липсват,май ще ходят към САЩ така че..
![]()
• Обичай,за да те обичат! •
Ми аз съм на 14 и нямам право да взимам такива решения но от 10 годишна си знам ,че уча,билет и заминавам в Щатите или нещо от сортаЗащо? Защото тази държава не одговаря на моите изисквания не може да ми осигури нужния стандарт на живот .Мисля ,че бях достатъчно ясна
![]()
Живял съм вече в чужбина(1 година) и ми е ясно горе долу какво е чувството. Естествено сега ще е по-друго, тъй като ще следвам и вероятно ще работя, но това съм решил. Вярно е, че родителите ми ще ми липсват, но някакви жертви трябва да се направят. Ще видим как ще се стекат обстоятелствата по-нататък, дано да са добре за менПървоначално написано от kuklichka7
![]()
Първоначално написано от Sarge
Мда,мисля,че обстоятелствата ще са по-добри,все пак в Европа не те третират като послушна овца,като в БГ .Къде смяташ да следваш![]()
В Германия се надявам да ме приемат. Ако не, ще пробвам в Австрия, но предпочитам Германия.
Sarge, какъв си бил, а какъв си станал. Не ми харесвашSarge
Местожителство: Dresden
МнениеПуснато на: Съб Яну 12, 2008 3:41 pm Заглавие: Отговорете с цитат
Еми пи4 и аз съм на мнение да останеш. 16 години са си баш разцвета на на младежта ти и определено би било шит да си ги пропилееш в друга страна. Из4акай 3-4 години, завърши си у4илище в бг, па тогава мисли за заминаване. И както каза някои-след като родителите ти така или ина4е заминават, то ще могат да ти уредят и за тебе гражданство ако решиш да заминеш. Но не избързвай, защото 3ти шанс най вероятно няма да имаш!!!!
Айде успех и се дръж Smile![]()
Веднага след като завърша имам планове да напусна България.Искам да се преместя в USA,защото:
1.Има възможности за професионално развитие
3.Заплащането е по-добро
2.Разнообразие
3.Големите градове
4.Новите хора
В България можеш да имаш успехи само с връзки.Никои не го интересува квалификацията ти.И ми е писнало от злобните и заядливи хора.Като погледнеш на улицата рядко можеш да видиш усмихнати хора.
Първоначално написано от YouAteMyHeart
Подкрепям с две ръце!!
Планирам това лято да скоча до гърция на малка почивка и в същото време да поработя там, да си изкарам някой лев ако случайно ми хареса там може и да поостана ще видя как стоят нещата . Ако ще излизам от страната то ще е за пари !
Да пишеш на български с английски букви е като да пишеш с ла*на по стената, чете се, ама не е приятно!
имам налудничавата идея да се преместя тук:
куп причини..![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Поради много фактори ЩЕ напусна България.
- Не съм българин , българин по документи. В реалност съм Чех (Czech).
- обществото около мен е толкова глупаво , въобще не мисли правилно. Вместо да помисли защо е така , тръгва с рогата напред.
Аз сред говеда (като обида) не искам да живея. Единственно подкрепям трезво мислещите и ги поздравявам за това.
- да работя като вол за стотинки.. не мерси.
- Малко хора уважават свободата на словото.
- Ниско качество на живот.
Отивам в чужбина защото:
- Имам роднини в Чехия , Гърция и САЩ.
- Искам да живея като бял човек , не да бъда оплюван затова че съм родом в България.
- Искам да живея сред умно общество.
аз съм в Италия,дойдох понеже родителите ми бяха тук.Моного е хубаво.Повечето хора ме възприемат добре,имам някой познати дето са малко расисти ама не им обръщам внимание.
Сид: За секунда си помислих, че наистина ще ме изядеш.
Диего: Не ям боклуци.
лол,не зная защо мислиш така,но не си мисли,че хората в чужбина разсъждават много по развитоПървоначално написано от IceCold
Може само 1 нещо да ме накара да се преместя и то е нашият ниш начин на живот сега. В Чужбина ако хвърлиш боклук на земята ще те гобят, а тук потъваме от боклуци. Трябва да се научим да пазим нашата страна, а не да я сасипваме още повече!
Аз напуснах България преди около 5 години. Просто защото нямаше работа в малкия ми град, и всичко беше концентрирано в София (както и сега). Преди да замина се борих близо 3 години с ХЕИ, Полиция, Пожарна, Данъчни, Трансфергруп и всякакви други институции - имах малка зала за игри и Интернет, но просто се отказах да изпълнявам всичките безумни наредби, да купувам игри и т.н.
Ако бях останал щях да съм или барман, или сервитьор, или магазинер, за 250 лв. на месец. Или психясал в София, висящ с часова в задръстванията, страхуващ се за живота си поради непрестанните показни убийства посред бял ден, глутниците бездомни песове...
Дали бих се върнал? Малко вероятно. Тук за сега ми е добре - имам работа, живея спокойно, не ми липсва нищо. Понаучих езика горе-долу... Времето е кофти, но... лятото ще дойде скоро
Сигурно сте чували, че дори и в чужбина българите все гледат как да те прецакат. В болшинството от случаите е точно така. Мен лично не са ме прецаквали моите приятели, но знам за подобни случаи.
До скоро мечтаех да живея в Ню Йорк и не защото стандарта на живот е по-висок,защото мразя България или заради пари...просто обожавам града.Ама наистина адски го обожавам.Вече не съм толкова вманиачена да живея там,но въпреки това след няколко годинки и при наличието на достатъчно средства определено ще отида там на екскурзия.Естествено,мечта я си от време на време за разни интересни страни,но замисляйки се знам,че никога не бих напуснала България,за да живея другаде.Обичам да пътувам,със сигурност бих ходила на екскурзии,но от чисто любопитство.Не заради пари,образование и т.н.Просто обичам България и от моя гледна точка тя предлага всичко това,което човек може да намери в чужбина,но просто в по-малки размери.![]()
1. Никога не съм си представяла бъдещето в БГ, а сега даже и не го виждам.
2. Образованието (висшето най-вече) е пародия на образование.
3. Не искам да работя за 400-500 лв при положение, че само тока и сметките ми са 300 лв..какво правим с 200 лв на месец (че и ако издържаш някой да не говорим) ?!
4. Хората /в Англия/..няма база за сравнение с българите просто.
5. Стандарт на живот - няма какво да говоря по тая точка даже.
..и ред други причини..
Ами аз дойдох в Канада с нашите, защото те така искаха. Тук съм от 23 март тази година. Първоначално се опъвах и не исках да идвам тук, но виждам, че стандарта на живот е по- добър. Училището например. Няма да те насилват да си пишеш домашните и да учиш, трябва ти да имаш желание. Сега отделен въпрос са 82 минутните им часовеХората са любезни и гледат повече себе си, а не чуждите недостатъци. Верно английския ми малко куца (във Ванкувър съм, английската част), но ги разбирам какво ми говорят. Дали те ме разбират..... е, предполагам
![]()
![]()
. Като цяло съм с добри впечатления, не те изолират, защото си чужденец ( те тука 90% емигранти
), бързо си намерих приятели, още първия ден.
Малко описания, който не иска да чете, да не го прави![]()
Ъми, образователната им система е малко странна, но предполагам, че е по- добре. Програмата е една и съща всеки ден, сменя се само за 2рия семестър. Всеки ученик има различна програма (с някои се засичам по 2-3 пъти в различните часове)(лично моята е драма(театрални изкуства), математика, английски и науки(физика)).
Всеки ученик си има нещо като съветник, към който се обръща, когато има въпроси и т.н. Може да питаш директно учителя, но ако искаш да промениш нещо в програмата например, се налага намесата на съветника. Часовете са общо 8 на година. 5 от тях са задължителни, 3 са свободно избираеми. Задължителните са мисля английски, математика, науки, социология и физическо. Свободноизбиаемите са наааай- разнообразни: готварство, музика, драма, езици, технологии, etc. Това, което не ми харесва, са огромните размери на училището- отнема ми около 2/3 от междучасието да стигна до другата стая.![]()
![]()
![]()
Ами....... ако някой има въпроси, да пита
П.П. Май се отклоних от темата..........
На колко си години и кой клас си?Първоначално написано от frozendeath
![]()
Fall down seven times..
Stand up eight.
Да,може би постоянното натякване ''Аз обичам България.България е моята родина и никога няма да я предам.Тук е добре..страхотно е.'' ще помогнат известно време,докато хората,които ги използват не започнат да осъзнават.Защо ли?! Защото както прочетох в някакво мнение малко преди мен '' В Бг. не гледат нивото на клалификация,а всичко става с връзки.'' -именно затова има такъв висок процент на безработица.Не само това..природата ни-ден след ден се съсипва все повече и повече,заради много причини ,които според мен едва ли ще се премахнат някога. Независимо къде ще отидем-било то САЩ,Англия,Германия,ще помним България.Няма да я мразим,както някои си мислят.
Поткрепям мнението ти... редом с връзките и корупцията... тази корупция... а и в образованието е огромна. Една приятелка сега завършва, скъса се момичето да учи, да ходи на уроци за самото влизане. а нейна позната киха 300 лева и има отговорите, а колко още ще го направят... какъв е смисълът от образование ако не го получават амбициозните и умните....Първоначално написано от BadBadGirl