- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
Обичам България повече от всичко. Лошото е, че скоро ще ми се наложи да замина за Италия за няколко години, колкото да завърша университет, понеже българските нямат какво да ми предложат. След като завърша смяатам да се върна тук. Част от корените ми са от Италия, но обичам България повече, заради хубавата и природа( за жалост заслепените българи изобщо не я оценяват и като не излизат от големите градове не я виждат и си казват "ех то в България само боклуци и цигани)...вие ако си мислите, че циганите са само тук отидете в Рим.Ще хванете първия полет обратно към България. За мен няма друга като България, няма и да има.
Аз напуснах България преди 3 години, защото имахме прекалено големи затруднения с пари а и много проблеми вкъщи.За у-ще също в чужбина ще получа по-добро образование. Но пък си обичам България и не съм се отказала от нея, просто там е трудно за живот ..![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Дали искам да напусна България - да. Писна ми от много неща - патриот съм, обичам родината, но ми омръзна връзкарите да се намърдват навсякъде, мутрите да знаят всяка буквичка от нашия живот, а хората, на които помагам, понякога дори да не се сещат да благодарят. Писна ми от това да ми гледат постоянно в паницата. Омръзна ми от безхаберието на политиците - какво да кажа повече? Искам да знам, че моите деца ще получат светло бъдеще, а няма да бъдат поредно поколение загубеняци, защото България натам отива, колкото и да ми е жал да го кажа. На всяко 1 родило се българче се равняват 4 циганчета. Какво да си говорим? Мисля, че няма кой да ме спре в този момент от подобно решение![]()
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
абсолютно подкрепям с мнението си notlike. няма да се мъча да казвам защо, като някой вече го е казал по-добре и то преди 130 год.:
„Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата”.
13.12.1881 г. К. Иречек"
„Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните.”
Аз подкрепям notlike с две ръце.По същите причини бих напуснала България.![]()
Никога няма да напусна България! Ще напусна българската държава!
Възнамерявам да уча във Франция, а ако ми хареса - да остана да живея там.
all day... all night... what the fuck?!
ЕвалаПървоначално написано от notlike
![]()
"Патриот съм, ама ще напусна България щото мразя това, това и онова"
Патриотите стоят в България и правят нещо по въпроса, утрепките си свиват багажа и бягат някъде, където да бъдат патриоти само на думи![]()
Какъв ти е проблемът? Защо се заяждаш с хората? Всеки има право да ходи където си иска и да прави каквото си иска,още повече,че ти не си човекът,който ще раздава правосъдие.И по-полека с обидите,'утрепка' не бих нарекла себе си,а може би теб.Че обиждаш по толкова злобен начин наистина борбените хора,тези,които се борят 'със зъби и нокти' да успеят ИЗВЪН България.Наистина ми дотегна от такива като теб.Първоначално написано от ZipFail
![]()
По темата: Напуснах България,не защото 'мразя родината си',както много хора казват 'Обичам родината,мразя държавата'.Така съм и аз. Знам че тук нямам никакво бъдеще.Тук не оценяват нито колко си ценен на държавата,нито колко си трудолюбив,нито колко си умен.Оценяват само с колко пачки пари разполагаш,нямаш ли ги,чупката.Малцина са тези,които,изработват парите си с пот на челото.Най-вече паралиите са фото моделчЕтЪъЪ,НикОлЕткИи и т.н. Които продават телата си ама и това ще отмине..Ниастина не понасям циганите.Но още повече не понасям държанието ни към тях,трябва да ги почитаме,а те всеки ден по най-варварският начин да ни колят,разпарчатосват,горят .. Нямам думи,това не е живот в България.. не можем да се прославим с нещо,освен с контрабанда на наркотици и прочие! По отношение на футболът сме пълна дупка,изгубихме дори от Черна Гора! Да не говоря,че столицата,която се запълва все по-светкавично бързо със селяни от другите градове,които се държат,все едно са си в двора,превръщат улиците в писти,изпреварват,бутат невинни хора,после остават ненаказани.Ето това е една от многото ни грешки,тук никой,престъпил законът,не остава наказан..а,освен за някакви дребни кражби,а за толкова жестоки и извергски деяния никой не влезе зад решетките,защо?!?! В Щатите Линдзи Лоън,която е претъпкана с пари,безмилостно я осъдиха,после си плати някаква гаранция и я пуснаха,и то за това,че просто прекалява с пиенето,при нас щом за обикновени престъпници няма наказание,какво остава за 'известните богаташи'..
• Обичай,за да те обичат! •
Аз съм в Германия от 2 месеца и ще уча тука, но не знам дали ще се върна след като завършаТук съм с родителите си.
Хубавото на Германич е, че има ред.Всеки си гледа своята работа и никой не ти се меси, никой не обръща внимание как си облечен (знаем как е в България ) или какво правиш.Живота ти е ценен, дори да си чужденец или клошар (Въпреки че няма и такива ).Ако по закон си прав - значи си ! Роднински вързки не се зачитат по никакъв параграф.И те такива ти истории ...
Ама пък няма такова усещане като когато преминаваш под надписа "Добре дошли в България".Ей, изпълва ми се душата.
Ами аз вече близо 23-4 дена съм напуснал България.Причината е образованието...Просто никаде в България немога да намеря това което искам.Сега съм в Холандия и тук уча и да ви кажа наистина открих това което търсех, тук образованието неможе да се сравни с това в България, което е много, много жалко наистина...Разбира се ,винаги ще се връщам в България когато мога, но наистина незнам дали бих живял някога пак в моята родина, много бих искал ,но просто стандартите са коренно различни.Все пак това са само сегашни разсъждения всичко може да стане след време![]()
Music is your life just keep on dancing!
Не мога да я дишам тая "държава" !!! Отивам да уча в Германия и дано се реализирам там. Просто не знам, много се депресирам от тая България.
Заради просотията и връзкарщината, които властват тук и най-вече заради по-добрите перспективи в чужбина.
Иначе все още съм си в България, но до 2 години мисля да заминавам.
Предполагам ще се връщам от време на време.
Такива неща всеки може да ги каже - всичко е зле, няма надежда дрън дрън или пък това втръсналото клише - "Обичам си родината, но си мразя държавата". Това е лесния път, да напуснеш и да говориш празни приказки.Първоначално написано от xSANYAx
И не мога да разбера наглостта на голяма част от емигрантите, че едва ли не България им е длъжна с нещо, след като нямат силата да се борят с трудностите. Какво значи "мразя си държавата". Под това определение властта ли разбираш, ами тя се сменя периодично. България представлява съвкупност от история, бит, култура, народност, власт и др. Това как ще живеем зависи от всички нас. Ние трябва да се борим за да се оправят нещата, ако просто избягаме, това значи да си заровим главите в пясъка.
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
Не искам да я напускам, тя си остава моя родина завинаги и бих била горда да остана тук!
Ще напусна за обучение и ново начало (най-вече ментално).
Raised to be stupid,
taught to be nothing at all.
В нормалните държави дават шанс на младите!Първоначално написано от renateee
Първоначално написано от ScionOfStorm
Не съм и не мисля да я напускам.
Аз не губя нищо,губят всички,които губят мен.
{}
Защото смятам, че ще съм по- щастлива някъде другаде. Не заради парите, а защото знам, че ще бъда оценена подобаващо, няма да се сбълсквам постоянно с несправедливост, корупция и глупост. Просто не виждам бъдещето си тук, макар България като моя родина за мен е прекрасна страна, но не и като държавност.
България ще я напусна веднага след като завърша. Защо ли? Защото държавата ми е красива и богата на история,но само това. Не предлага възможности,няма нормални управляващи и определено няма да се промени,защото манталитетът ни е такъв. Не живея със заблуждението,че навън е цветя и рози. Напротив, там ще ми е дори по-трудно,особено натам,накъдето отивам. Обаче риска си заслужава,защото тук няма как да съм щастлива. Не съм патриот. Всъщност последния път,когато кацнах на летището в София ми се щеше да обърна и да се бухам в първия самолет нанякъде. И не,не звуча грубо,просто не вярвам,че тук имам бъдеще.
Патриоте, прекалено си краен, ето тук ти е грешката. По твоята логика съм бивш патриот, вече родоизменник. .Първоначално написано от Patriot
На Всеки човек границата на търпимост е различна. До преди две години и аз тропах с крак по земята и плюех всеки един приятел, който се "измъкваше", според мен, и избираше лесния път. Виках си "държавата не е богата, не е като да водим охолен живот, но пък ни стига да си платим сметките, да си осигурим храната и от време на време да си позволим някоя глезотийка." Всички знаем, четем всекидневно за проблемите в България и все пак е съвсем различно, когато се сблъскаме с тях. За образованието няма да говоря, там всичко е ясно и показателно - всички сме си изпатили, но не мога да преглътна да се прави изключение със здравеопазването. Здравеопазването, за Бога! Не знам колко от вас са се сблъсквали наистина, но не ви го препоръчвам. Такава разходка из Ада и на най-големия мазохист няма да се хареса.
Отчайващо е, ето защо вече малко или много съм пооправдала избягалите. Не знам колко от имигриралите ще се върнат, но аз имам такова намерение. Пък после дали ще си намеря работа и как ще живея, ще го мисля на място. А по повод хората, които не могат да я дишат тая държава - и вие сте в грешка. Ние сме си виновни, нашият манталитет.
Като край ще ви разкажа една случка, която ми се случи преди седмица и нещо. След края на една лекция лектора се приближи към мен, погледна ме с едно такова.. замислено изражение и ми изръси следното: "Вие, Българите имате една страхотна страна и вие самите не осъзнавате степента на вашите възможности. Ако самочувствието ви е по-голямо, ако само бяхте мааалко по-сигурни в себе си, щяхте да направите чудеса с държавата си." Бях като гръмната. Никога няма да го забравя.
Не е правилно чуждите хора да ни оценяват, а самите ние, ако можем ще изтрием всякакво доказателство за произхода си.
Мързи ме да чета всички страници до тук, но поне попаднах на това мнение. Абсолютно го подкрепям. Обичам България, родния си град и всички в него с които поддържам връзка. Просто тук нямам бъдеще. Ще работя като разнасям безалкохолни "Fresh" по магазините. Без да се хваля или нещо подобно - знам си потенциала и искам да го използвам и развия. Ще отида в чужбина, защото там ще намеря образование, реализация, подкрепа от държавата и работодателите, условия за работа и т.н. Там стандарта е много по-висок и манталитета е различен. Сигурен съм във всяка моя дума, тъй като съм излизал от нашата красива страна около 4-5 пъти и съм видял половината Европа и съм разговарял с хората. Просто са на по-висшо ниво...за съжаление знам защо те са по-напред, даже знам точно с колко са по-напред...с 500години. Толкова. Жалко е, но е факт. А аз не мога да чакам държавата да се оправи, че тогава да реша да създавам семейство, деца, дом, БЪДЕЩЕ....Първоначално написано от ScarletBite
Мисля че съм ясен защо ще напусна България.
Честно казано не бих напуснала България,но пък много пъти съм мислила за тази опция. Ще ми се в тази държава да има хляб за всеки и вместо населението ни да намалява ,да се увеличава,но... уви за сега развитие почти няма.
Правя една анкета: "Как е да живееш извън България" ,в този сайт ,относно живота извън родината и ще съм Ви много благодарна, ако се отзовете и дадете своите мнения
здр
аз напуснах българия преди 7 год и доидох в гърция!Причината беше,че не бях мн добра ученичка,не ходих мн на даскало и майка ми ,която беше в гарция сас по-малката ми сестра реши да ме вземе при нея,след което доиде и баща ми.Мога да кажа,че първите години ми беше мн трудно.Нямах приятели,липсваше ми компанията ми в бг...начинът ми на живот,но след 1 год взех да свиквам.Почнах работа,изкарвам си сама парите от както съм тук.Намерих си компания гърци,а не българи,защото българите тук само говорят зад гърбът ти и завиждат!Успях сама да си купя нова кола,а не втора ръка(нещо,което не бих могла да направя в бг с тея заплати).Живея си нормално...позволявам си мн неща.От 1 год си имам сериозна връзка с момче от тук ,техните мн ме уважават,той е колкото мен и всичките му приятели ме приемат мн добре,нямат никви задражки за тва че съм от бг!Дори преди 1 месец доидохме до българия с моя и му хареса и сега пак иска да ходиме!Сега за коледа ще ходим на почивка със семейството му на скиНе съм си и помисляла да се връщам в бг за сега!Добре ми е тук и дано да продалжи да е така ... красиво е ... живия на остров закинтос,на йонииско море е и лятото си ходим на плаж редовно пък и е курортен остров и се сещате кво става лятото
![]()
сорри че вии обяснявам със подробности,но искам да разберете ,че живея мн по-добре тук ... !
това е от мен !!!!
Обичам да те обичам!
...
и кръстосват света по гурбети,
за да стигнат накрая в земите,
дето могат, през девет морета,
да живеят без корен.
Но сити.
Еми мисля да напусна България.Искам да отида в Германия.По-скоро заради мечта и искам да следвам в някой университет там.Пък и според мен Германия е мноого по-развита държава.И там е много по-чисто.![]()
There's no such thing as too much Supernatural!
There are no people who don't like Supernatural-just people who haven't seen it yet...or are insane!