.
Отговор в тема
Страница 7 от 10 ПървиПърви ... 345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 226

Re: Защо напуснахте/ ще напуснете България?

Цитирай Първоначално написано от boyracer
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Съвсем приятелски настроена тема е това. Не е мястото да се съдим и така нататък. Нека всеки кратко, ясно и точно да каже защо е напуснал или ще напусне България? Образование? Пари? Корени? Приятели? Семейство? Работа?

После може да споделим и мнения за държави и кой как се чувства навън. Ако искате включете и това. Как ви възприемат местните? Чувствате ли се на място?
    Аз няма да се предам както всички Вас,няма да тръгна из Европа за да бъда лайночистач както всички Вас.Няма да се продам за жълти стотинки на западноевропейците.Не разбирате ли че цялата тази беднотия в държавата е изкуствено създадена с цел да се изнасят бели роби за Европа.Аз съм българин и винаги ще си остана такъв,ще запазя дотойнството си.Дори да трябва да преживявам с 350 лева на месец.Само не смейте да говорите по адрес на родината ни,защото Вие правите държавата такава,каквато е,народа е държавата.
    Искам само да кажа че баща ми не е 'лайночистач' и не работи за 'жълти стотинки' защото ако искаше да прави това щеше да си е в БГ. Не можеш да обвиняваш него, и многото като него че са си взели семейството и са го завели на място където живеят значително по добър живот, който в БГ могат само да си мечтаят за него, и че се опитва да спестява за да може после да си изучи децата в добри университети та и те да имат бъдеще. Беднотията може и да е изкуствено създадена, но докато я има ние няма какво да правим тук. Харесвам България, но няма да стоя тука и да тъня в мизерия и не мисля че съм единствената на това мнение.
    This is your life and it's ending one minute at a time!

Sticking feathers up your butt does not make you a chicken!

Fight Club <3

Град
    Айтос

Re: Защо напуснахте/ ще напуснете България?

Хора не сам искал да ви обидя,и аз имам роднини които са в чужбина.Определено уважавам хора които са тръгнали да работят за по-добър живот и стандарт за своето семейство.Просто ми става отвратително,като знам че никъде не ни уважават и не ни третират като нормални хора.Познавам много мой връстници които рядко си идват в България,повечето имат самочувствие по-голямо от Айфеловата кула и се надуват повече от мъжки пуяк в размножителния си период.Постоянно ни повтарят да бъдем толерантни към турците,циганите и всичките малцинства.Ами нека да не забравяме да бъдем толерантни помежду си,нека да бъдем единни.Защо ли?Защото заедно сме по-силни.Нека заедно впрегнем сили и да спрем всичко това.Ние сме лицето на България пред света,ние сме бъдещето на страната.Ако всички ние избягаме от дейвствителноста,избаягам от родината ни?Какво бъдеще я очаква тази държава?Не може винаги да се бяга от истината,трябва да се изправиш лице в лице с истината.Незнам какво бъдеще я очаква нашата малка родина?Боже опази България,опази тази ценна земя която толкова обичам,опази тези земи,дар от тебе дадени.Тази България,за която великите българи са дали живота си.За това късче земя,за което съм готов да дам дори и живота си.Великите българи отдавна ги няма,останаха само мишките.

^^ Вече не може да спрем нищо и да се единни.. Абе като имате възможност, образование бягайте.То се е видяло че тук няма нищо да се подобри.И да му се защо мамка му строят тези магистрали, след като след 20 години няма да има кой да ги използва.Из аз честно казано мислих да остана ама вече съм 50/50.Най-вероятно ще си завърша образованието тук и ако наистина не си намеря работа ще замина за известно време за чужбина.Ако там си намеря работа и ми хареса живота ще замина да живея там.Може само да се връщам 2-3 пъти в годината.Просто тук е на власт глупостта, младите и умни хора работят за 4-500 лева заплата.За пример един фармацевт (по БТВ даваха) средно тук взима 1000-1500 а в Португалия, Испания,Германия, Италия, Франция, Англия - СРЕДНО ОТ 2000 ДО 2500 ЕВРО.С хилядарка отгоре.Няма място за сравнение.

Фен Аватара на vde
    Град
    Виена
    Съпругата ми има работа тук (Виена) и като забременя се преместих перманентно с нея.

easy as that
    Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.

Заради парите естествено. Жалко, че работя, а не мога да събера сума достатъчна да напусна България.

Аз единствено бих напуснала България защого искам по-висок стандарт на живот и по-добро образование и там където ще мога да си развия!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    boyracer,
    говориш ама пълните глупости. Работата в чужбина не се свежда до това да си чистач/сервитъор/етц (в което няма нищо срамно, но виждам, че го приемаш като унижение). Познавам българи, които станаха буквално милионери в рамките на 10-15 години развиване на собствен бизнес в чужбина. Ако няма българи в чужбина да защитават името на държавата и да я популяризират нищо няма да стане. Да не говорим, че образованието тук е под абсолютно всякаква критика и, за да помогнеш на държавата политически, определено вече е нужно да си завършил/специализирал навън, та да разбираш поне нещо.

А глупостта за изкуствено създадената обстановка у нас дори няма да коментирам. Само ще кажа, че това изречение ясно олицетвория най-големия проблем на българина - все другите са му виновни и никога не вижда грешките в себе си. За това и никога няма да се оправи държавата.

Бих напуснала България заради нивото на образованието-клиширано,но е така.."Професорка ли ще става та иска навън???" -ще си кажат някои..Не,няма.В моя случай искам да напусна България,защото ще следвам актьорско майсторство,а не мисля,че в България ще получа точно това ,което искам : ))
    И все пак милея за държавата си и не бих я напуснала ,за да "избягам". )

Град
    New York
    Аз напуснах България преди една година.
    Навсякъде е трудно, но в България става все по - невъзможно да се живее.
    България е родината ми и майчин език ми е български, и знам че наистина да си далеч от дома не е леко, но нямам друг избор.

Ами докато в България все още :

+ имам пари за да се изхранвам
    + супер добро обкръжение(което сам съм се трудил да създам)
    + много красива природа за разглеждане

=не виждам защо бих си тръгнал.
    (Тук вече е важно кой какво иска от живота и какво СИ МИСЛИ,че ще го направи щастлив.)

Отделно е смешно като тръгна да слушам/чета "еди къде си има бъдеще за умните кадърни хора" ,докато пишещият визира себе си с пълна убеденост и като си помисля колко често това е далеч от истината

Много дечица още си мислят,че всичко трябва да им е дадено наготово и като не се получи - обвиняват България - споко и в чужбина ще си останете наивни провали.
    Естествено - всяко нещо си има изключения,но мнозинството е това,което определя.

Адиос ;д
    If you were to turn into a snake tomorrow and began devouring humans, and from the same mouth you devoured humans, you cried to me “I love you!” Would I still be able to say “I love you,” the same way I do today?

Никога не съм искала да заминавам в чужбина. Последните години обаче виждам, че нищо не се променя или ако се променя то е към по-лошо. Не се създават условия младите хора да живеят тук и то да живеят добре. Всеки гледа да си "напълни гушата" и да награби повечко, ако може. В живота успяваш да се "оправиш" ако си любовница на някого или пък си мошеник от класа. Другите нямат бъдеще. Страх ме е да си предствавя, че ще се пенсионирам тук и ще мизерствам с 200 лв. пенсийка, защото и сега със заплатите пак мизерстваме. Чудя се след 50 г. дали изобщо ще има данъкоплатци, които да изкарват пари за пенсии. Предсатявям си "циганска" държава от социално слаби ... за съжаление това е бъдещето на България, ако не се вземат мерки. Живеем и чакаме...чакаме да остареем - без възможности, без стандарт... само с мечти за по-добър живот и това е страшно. Съветвам младите хора да заминат и да се върнат чак след пенсия, ако още искат. И аз така смятам да направя.

Град
    Varna
    Когато порасна при първа възможност се махам от България! Т`ва нащо не е държава!
    DivX

Има хиляди причини, заради който да напусна БГ..

- Никакъв шанс за развитие.
    - Ограничени хора.
    - Взимат данъци на хората уж за пътищата, болниците, армията и т.н., а всичко е повече от пълна скръб.
    - Никакви закони.

и още много други...

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Искам да ми обясните, тъй като виждам мнения на умни и отговорни хора. Откога тия, които напуснаха България или ще я напуснат (като мен), станаха лошите? Откога, когато обявиш в клас, че не искаш да живееш тук, те освиркват и ти крещят, че си предател? Прави ли те патриот да останеш в мизерията и да тънеш до уши в кредити, защото ти плащат като на църковна мишка, а си съсипваш патриотичния задник от работа? Откога амбицията е нещо отрицателно и откога станахме "предатели", "антипатриоти" и "боклуци", че искаме нещо по- добро за себе си, за децата си и за всички около себе си. След като правителството (умишлено не използвам "държавата" или "България", защото Ботев сигурно се е обърнал 300 пъти в гроба си заради управници, правда и закон) отказва да ни предложи нашите ПРАВА, защо не трябва да ги търсим другаде?
    Не разрешавай на никого да подронва самочувствието ти, справяш се прекрасно и сам =)

http://www.obektiv.info/?cat=2&article=2421
    ^
    Whatever they said =)

Възнамерявам да напусна България,защото искам да имам по-добри възможности за образование и развитие,по-качествено здравеопазване и нормален стандарт на живот. OddBird трудно ми е да обясня защо е такова мнението на някои хора.Имам доста роднини и познати в чужбина .90%от тях нямат никакво намерение да се връщат.Така че следвай мечтите си и не обръщай внимание на хората,които,,лаят”.

Цитирай Първоначално написано от OddBird
    Ботев сигурно се е обърнал 300 пъти в гроба си заради управници, правда и закон
    +++

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Благодаря nnn199, но ако ти го натякват постоянно, някак се закача. Гадно е. Честно да си кажа, защо искаме да сме равни на всички европейски държави, след като ако един французин например, реши да напусне Франция, никой нищо не му казва, а тук идва края на света?
    Не разрешавай на никого да подронва самочувствието ти, справяш се прекрасно и сам =)

^
    Whatever they said =)

Повече от фен Аватара на summerxtime
    Град
    Пловдив,България
    Ще ви дам простия пример.Онзи ден слушам едни съученички да си говорят.Едната сега ще преповтаря годината и казва на другата "Тая ш*бана учителка за кво ме е оставила да преповтарям пълна идиотка" {няма нужда да ви споменавам,че тази 'ученичката' е пълна дрисла и пикла}. Продължават да си говорят и тази същата казва "Ама нали ТОЙ ще е там , добре , че ме оставиха да преповтарям." За кво да стоя в държава пълна с такива?
    ПП - Тази е само на 14 години.Представете си кво ще става по-нататък ..

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Решението се взе ей така на шега с компанията,след 3-4 бири Дали бих останъл тук не мога да кажа сега,дали наистина ще получа по-добро "бъдеще" също не се знае,но знам че родината ми липсва.За жалост не политиците са ни виновни,а самите ние,но едва ли го разбираме
    Creative Technologie

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Цитирай Първоначално написано от OddBird
    Благодаря nnn199, но ако ти го натякват постоянно, някак се закача. Гадно е. Честно да си кажа, защо искаме да сме равни на всички европейски държави, след като ако един французин например, реши да напусне Франция, никой нищо не му казва, а тук идва края на света?
    OddBird, сега ще ти обясня моето виждане на въпроса ти в миналия пост. 1) в България по време на студената война е насаждано на хората как американците са много лоши хора и малко или много сега още си е останало така. 2) аз като си бях в България лятото на какви епитети се наслушах, най вече заради това, че не казах неща, каквито очакваха например: абе американците са яко тъпи, че и дебели... ами си казвах нещата както аз ги виждам, какво повече ми харесва тук примерно. И тогава започваха едни интересни разговори, че съм предателка страхливка... аз не им обръщах особено внимание. Знаех, че скоро ще се върна там където се чувствам по-добре и никой няма да ме съди за избор който направя.
    Та да се върна на втора точка. Тези хора, които нападат хората отишли в чужбина и не дай си Боже да казват нещо хубаво са просто комплексари. Те знаят какво е положението в България и именно затова се чувстват герои като седят там и си повдигат самочувствието по този начин. А пък ако и се заядат с някой който не се съгласява в тях и го напсуват едно хубаво още по-добре. Та ние тези "избягалите на лесно" се явяваме страхливци и предатели, защото не сме останали в родината да я пазим или не знам какво точно трябва да правим за нея? Или какво точно правят тези които говорят против нас за държавата? Ама това е друга тема вече

Права си, зверски друга тема е. Аз лично виждам стадо овце в българския народ- иска да стане промяна, но си седи на задника. Гърците вечно стачкуват, браво. Ние седим. След като ще седим на гъзовете си и ще чакаме някой да ни оправи държавата, аз какво да правя тук като не искам да си седя на задника, а искам нещо по- добро, нали така? И благодаря, че ме успокоихте. Последните няколко дни бях на тръни заради предозиране на такива изказвания от хора около мен

^
    Whatever they said =)

Забележи уловката - говори се как ви категоризират като еди-какви си ,защото сте напуснали еди-какво си и след малко се говори как другите са еди-какви си ,защото са останали еди-къде си ?

Смешничко леко
    If you were to turn into a snake tomorrow and began devouring humans, and from the same mouth you devoured humans, you cried to me “I love you!” Would I still be able to say “I love you,” the same way I do today?

Абе ние сме тъпи, че си излизаме. Те са тъпи, че си остават. Извода е, че всички сме кухи като празни кашони

^
    Whatever they said =)

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Цитирай Първоначално написано от Rolisten
    Забележи уловката - говори се как ви категоризират като еди-какви си ,защото сте напуснали еди-какво си и след малко се говори как другите са еди-какви си ,защото са останали еди-къде си ?

Смешничко леко
    Аз специално казах, че говоря за тези, които говорят срещу хората, които напускат България. Иначе общо взето ми е все тая дали младите хора стоят в България и опитват там да се реализират или отиват в чужбина. Това си е техен избор. Както е и мой избор, че съм напуснала. Аз не съдя хората за изборите които правят особено ако не ме засягат лично и очаквам същото в замяна.

Съжалявам,не съм прочел всички мнения и ще изкажа собствената си позиция..
    Пътувал съм доста в чужбина и никъде няма такива природни дадености както в България.Но хората там не са егоцентрици(както откровенно бих определил голяма част от "скъпите" ми съотечественици,а имат реална визия за случващото се около тях.Разбира се-навсякъде има определенни групи бандюги,мислещи че могат да се разпореждат както поискат-но тези хора,за разлика от България,са малцинства и биват осъждани според деянията им.Но ясно си давам сметка и за причината за това наше всеизвестно житие-битие.Дефакто,за последните 6 века,ние сме имали само около 35 години свобода и сме далеч,далеч изостанали от развиващите се през това време западни общества.Заради това,смятам да не пилея живота си,живейки в това монотонно бавно,но все пак лека-полека развиващо се общество,а да замина към някоя западна държава,която предлага достатъчно финансиране и мотивация за образованите хора.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си