.
Отговор в тема
Страница 8 от 10 ПървиПърви ... 45678910 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 226
    Повече от фен Аватара на meli2001
    Град
    Ruse,Bulgaria
    и аз искам да съм вън от България,не заради приятелите,корените,семейс твото и работата,защото ми писна.писна ми от българиски псувни по форумите,писна ми от мутри,писна ми от пушек и спиране на топлата вода без предупреждение,писна ми от всевъзможните ремонти и глухите съседи,който надуват то дупка телевизорът и не те оставят да спиш,от к**** и про********,от тъпаци и от чалга!Аз много искам да оиколя света и да сравня другите държави с България,дори Албания средната им заплата е по висока от на българите!
    Anyone can cook! Angel forever!

Голям фен Аватара на CaSsIe
    Образованието в чужбина е със светлинни години напред от това в България. Тук, образователните, както и всички останали институции вършат работа, колкото да " отбият номера". Приеха ме в Холандия тази година, но аз реших да запиша в СУ с надеждата, че може би няма да е чак толкова зле, колкото всички го представят. За 1 месец се убедих, че е много по - зле. За това другата година заминавам... Не съм решила още дали искам да се връщам, има много време до тогава. Но за сега искам да съм вън от България.

То е ясно

Е на кого не му е ясно всички защо напускат милата ни родина

Супер фен Аватара на lubovvv
    Искам да си живея тук, много ми харесва нашата родина и природа, това ни е най ценното, но хората са станали ужасни, без никакви задръжки и много нахални, това ме вбесява понякога. Не искам да напускам България, но тук добри пари не могат да се изкарат по честен начин, затова ако човек иска да живее добре, както всеки нормален човек, това може да стане само ако замине в чужбина.
    Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
    Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
    Заместител на любовта от който да не ме боли...
    Заместител на болката....има ли кажи???

Град
    Kipur

;d

Napusnax Bulgaria shtoto e tupa durjavata!! Naistina krasiva e nqma spor!! No bezparichieto mizeriqta bezraboticata i vs dr da ne izbroqvam sa nakrali povecheto ot nas da se iznesem :]

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Напуснах България заради родителите ми , и ако ме питаш никога не бих се върнала в България защото тук стандарта на живот е 10000 пъти по - добър
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Фен Аватара на AmNesiA
    Град
    руsee ~
    Може би ще замина за Америка след като завърша специалност козметика тук в Русе. Там колежите са много по-добри и има по-голяма възможност за реализация. Много искам да следвам в Америка като лекарка или мед. сестра, но само времето ще покаже.

Мега фен Аватара на bootyboy
    Град
    Джелибония xoxo
    напускам я от време на време за пари и смяна на климата.
    6б3З10

Главно за по-добро бъдеще. Твърдо съм решен да замина да уча в чужбина. Първоначално бях избрал Англия, обаче на интервюто с агенцията, с която заминавам - Скай Лайнс, та според тях ще ми е по-добре в Австрия. Аз пък имам приятели в Холандия .... общо взето имам още малко време до изпитите за крайно решение, но със сигурност няма да остана тук.

Фен Аватара на shadowcrew
    Град
    Бургас - София
    В последно време хората тук много се озлобиха,всеки гледа да прецака другият за да оцелее,а на тези които трябва да решат проблемите не им пука. Добре съм си в момента и не се оплаквам. Получавам достатъчно пари и имам възможност да закарам семейството ми на почивка където поискат,да отида на Малдивите с приятелката ми,да карам колата която ми харесва,мога да взема подаръци на близките ми хора без да се притеснявам и да влизам във някакви бюджети,но всички това не се дължи на държавата. Ако не се занимаваш с нещо незаконно или не си извън България, ще си останеш с 127 лева пенсия и ще се редиш по опашките с промоциите.

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Напуснах я защото мама и тати така решиха
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Супер фен Аватара на shmatarok
    Махам се, нито образованието си струва, нито "реализацията" след това, нито увеличаващите се данъци, с които вече и аз трябва да се занимавам. Омръзна ми от повърхностни хора, които гледат да те прекарат през най-кривия макарон, само и само да ти изсмучат силите до последната капка, омръзна ми от чалга и простаци, омръзна ми от некадърни шофьори, гледащи да ти минат отгоре, омръзна ми да ме прецакват заради малцинствата Няма човек, заради когото да си струва да остана тук, нито някакъв друг стимул, така че нямам търпение да се махна.

Red face

Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Махам се, нито образованието си струва, нито "реализацията" след това, нито увеличаващите се данъци, с които вече и аз трябва да се занимавам. Омръзна ми от повърхностни хора, които гледат да те прекарат през най-кривия макарон, само и само да ти изсмучат силите до последната капка, омръзна ми от чалга и простаци, омръзна ми от некадърни шофьори, гледащи да ти минат отгоре, омръзна ми да ме прецакват заради малцинствата Няма човек, заради когото да си струва да остана тук, нито някакъв друг стимул, така че нямам търпение да се махна.
    Главно за по-добро бъдеще

Ще я напусна, тук няма бъдеще. Образованието не струва, хората гледат от твърде ограничена и селска гледна точка. Населението изпростява, затъва, но това не е главната причина. От гражданите се краде твърде много, и не от кого да е, а от управляващите ни. Срам и позор, докато дават милиони за изборите си, подкупи, листовки и т.н., хората страдат от глад, безработица, останали без дом. Мисля, че точно тези наричащи себе си "висши индивиди" ме карат да се отвръщавам от собствения си произход. Докато тези "висши помияри" си прибират парите, населението обеднява и истината е, че думите, в които толкова осърдно ни карат да повярваме, са долна лъжа. Не им пука за мизерното население, пука им колко високо ще се покачът позициите им.
    Здравеопазването ни също не струва, въобще не намирам, нещо в тази държава, което да струва :д... и ако сега някой очаква да остана Тук .. тц
    Die nameless, mothafucka`

Fuck it.
    "One good thing about music, when it hits u, u feel no pain." B. Marley

И половината тук, които пишете, не са си и мръднали пръста за държавата ни, и не смятат да го направят.
    Няма да пробвам да ви оборвам на тема образование, така или иначе съм по-запозната от вас, а вие просто си внушавате някои неща.

Голям фен Аватара на webmast3rche
    В момента съм 11 клас и се подготвям доста здраво за IELTS. Мисля да кандидатствам в Шотландия, понеже там, както знаете образованието е безплатно... Най-изгодно ми е там и няма да се налага да работя. Защо ще напусна България? Защото не виждам какви шансове за реализация имам тук, защото искам да сменя обстановката и да започна на чисто там.. .. И знаете ли какво? Няма да ми е мъчно за нищо.. Единственото нещо, за което ще ми е мъчно е семейството ми и малкото приятели, които имам тук.. Истината е, че до сега не съм успял да постигна кой знае какво социално развитие тук.. е може би там ще успея.. .. И не, не тая никакви лоши чувства за България, но просто така ги усещам нещата, може би ще се върна след това, може би не.. - Съдба...
    Последно редактирано от webmast3rche : 12-09-2011 на 19:27

Голям фен Аватара на Leticcia
    Не може да се каже, че съм напуснала България.Майка ми е италианка, а баща ми е българин.Разведени са и половин година съм в Палермо, а другата - в Търговище.Мисля, че образованието в България е много по-напреднало, защото материала който там бях взела в 7 клас, тогава го учихме в 8ми.Заплатите в Италия са много по-високи, хората са много по-любезни и имам повече приятели.По-различна съм от другите, приятелите ми от Италия го приеха нормално, а тези от България ме обиждат и затова се чувствам малко, като аутсайдерка тук, ала не обръщам внимание и продължавам напред
    По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...

Най-вече напуснах България заради ниския стандарт на живот, както и заради простия народ. Тук,където съм,хората са много интелигентни, никога няма да се случи някой да ти подвикне,повиши тон или да ти свирне. Винаги съм искала да живея сред такива хора. Да ви кажа честно никога не съм се чувствала добре или пък на място в тази държава.
    И другото ,което е аз съм наполовина рускиня,наполовина българка. Българският народ е по-мургав, аз съм доста по-светла и винаги се чувствах като аусайдер. Просто българите са с много ограничено мислене,някои трудно ме приемаха,други пък много ме харесваха,ама повечето ме гледаха като застреляни.
    Последно редактирано от herassmant : 12-16-2011 на 15:30

Аз напуснах България защото ми писна да бъда ограбван от тъпите политици, писна ми да живея като мишка да нямам право на глас, писна ми на държавата да не и пука за народа... В България няма реализация искам едно по добро бъдеще за децата ми, а в България просто няма как да стане. В България за да живееш добре трябва да се занимаваш с незаконни работи само това е решението, а то кфо е бачкаш като ненормалник получаваш някфи 700 лева дето не ти стигат само да си покриеш разходите за ток,вода,наем, бензин... бачкаш като роб и накрая алчния ти шеф винаги ще намери за какво да те глоби щото и той е гладен... абе ужас... А на вън нещата са къде къде по добре. Бачкаш си честно по позволените 8 часа никой не те задържа повече... плащат си ти хората. Ако имаш дете получаваш стабилните детски. В България 30 лева детски и кфо можеш да направиш с тях... Ми тя една карта за градския транспорт е 20 лева хаха смешна работа. Силно се надявам един ден България да се оправи за да мога да се върна... Липсва ми родината, приятелите, роднините , природата ни..., но просто няма начин. Хора мислете за Бъдещето си.

Аз ще напусна заради простотията, чалгата, злобния народ и ще следвам в чужбина. Народът е злобен, но поне имаме хубава природа. Но с едната природа и славно минало не се живее добре! А и хубава природа има не само тук, нека не бъдем коне с капаци. Родината е там, където е семейството и приятелите, затова бих взел семейството си с мен. Моята страна (моята "България") е там, където са роднините, приятелите ми и тя не се ограничава до физическата държава България. И на край света да замина, ако съм с тях или поне с най-важните от тези хора, ще се чувствам добре!

И плюс това ако тук нямаш приятели, всичките ти приятели са чужденци, хората тук се държат гадно с теб, а роднините ти също се готвят да заминават, за какво да оставаш? Мисля, че всеки има право сам за себе си да реши къде ще живее, оставете хората да си живеят живота, както намерят за добре. Защото човек не си избира държавата, където е роден, но може да избира къде е живее. Единственото, което ми остана в БГ са хубавите спомени от отдавна отминали години, става въпрос за преди 8-9 години. Със спомени обаче не се живее.

Град
    София
    @kamenski88(83?!), ти се описваш като един вид "идеален" емигрант. С други думи, нищо не те задържа явно тук.

Пожелавам ти успех и попътен вятър. Бъди здрав.

P.S.: Ако не се бъркам, ти си писал и в един от популярните емигрантски форуми - та, подкрепям казаното ти там.

Голям фен Аватара на DoublePleasure
    Град
    Madrid
    Не живея в България от 10 годишна (в момента съм на 15) и съм радостна от този факт. Защо . . Ами защото причините са хиляди и една от тях е тази,че никога ама НИКОГА няма да видиш българин да мине покрай теб ти да му се усмихнеш,а той да ти отвърне.Никакъв шанс няма за този народ.НЕ можем да сравним България с Маниери,Чистота,Доброта,Ор анизация и мноого други..
    Moto-stunt

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от kamenski88 Виж мнението
    но поне имаме хубава природа. Но с едната природа и славно минало не се живее добре! [/b]
    Напълно съм съгласна! Ние имаме всичко - море, равнини, низини, високи върхове и планини. А какво минало! Каква история! Сега - едно кръгло нищо. Гола вода сме.

Не знам защо изобщо пиша в тази тема.... някак....задължена се почувствах да стана и да кажа "Аз искам да остана."
    Да, искам да остана. Обичам България с цялото си сърце и душа, искрено.... затова и вярвам, че промяна ще има в държавата и искам аз да помогна за нея. Искам да пътувам, да видя света, но винаги да се връщам тук, където е моят дом. Искам да говоря на български, да пиша на български. Лично аз бих се чувствала като предателка, ако заживея в чужбина и говоря всекидневно чужд език. Родена съм тук, ще умра тук и то с най-голямо удоволствие.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Напълно съм съгласна! Ние имаме всичко - море, равнини, низини, високи върхове и планини. А какво минало! Каква история! Сега - едно кръгло нищо. Гола вода сме.
    Хората правят историята. Ако Левски и Ботев бяха избягали от България в много по-тежките времена, когато те са живяли, сега едва ли щеше да ни има и да водим този разговор. Така, че ... за мен именно бягащите са гола вода.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си