.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 226

Hybrid View

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от kamenski88 Виж мнението
    но поне имаме хубава природа. Но с едната природа и славно минало не се живее добре! [/b]
    Напълно съм съгласна! Ние имаме всичко - море, равнини, низини, високи върхове и планини. А какво минало! Каква история! Сега - едно кръгло нищо. Гола вода сме.

Не знам защо изобщо пиша в тази тема.... някак....задължена се почувствах да стана и да кажа "Аз искам да остана."
    Да, искам да остана. Обичам България с цялото си сърце и душа, искрено.... затова и вярвам, че промяна ще има в държавата и искам аз да помогна за нея. Искам да пътувам, да видя света, но винаги да се връщам тук, където е моят дом. Искам да говоря на български, да пиша на български. Лично аз бих се чувствала като предателка, ако заживея в чужбина и говоря всекидневно чужд език. Родена съм тук, ще умра тук и то с най-голямо удоволствие.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Напълно съм съгласна! Ние имаме всичко - море, равнини, низини, високи върхове и планини. А какво минало! Каква история! Сега - едно кръгло нищо. Гола вода сме.
    Хората правят историята. Ако Левски и Ботев бяха избягали от България в много по-тежките времена, когато те са живяли, сега едва ли щеше да ни има и да водим този разговор. Така, че ... за мен именно бягащите са гола вода.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Budika Виж мнението
    Хората правят историята. Ако Левски и Ботев бяха избягали от България в много по-тежките времена, когато те са живяли, сега едва ли щеше да ни има и да водим този разговор. Така, че ... за мен именно бягащите са гола вода.
    Гола вода са ти и мисленето ти - как спомагаш за оправянето на държавата? Да не би да си политик и да се опитваш някак си да повлияеш позитивно?

Така сме от 20 години. Една такава като тебе никога няма да може да въведе промяна.

+ Аз винаги съм пътувала из чужбина - още като пеленаче. Не съм "бягаща". Не ме познаваш, нито причината поради, която съм в чужбина. Тогава, замълчи.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Гола вода са ти и мисленето ти - как спомагаш за оправянето на държавата? Да не би да си политик и да се опитваш някак си да повлияеш позитивно?

Така сме от 20 години. Една такава като тебе никога няма да може да въведе промяна.

+ Аз винаги съм пътувала из чужбина - още като пеленаче. Не съм "бягаща". Не ме познаваш, нито причината поради, която съм в чужбина. Тогава, замълчи.
    Показателен за мен е факта, че така жестоко се засягаш и "връщаш обидата". Аз лично ще стана пълнолетна след месец, така че досега не съм имала правото да правя политически нещо за държавата. И впрочем от къде знаеш, че една такава като мен не може да промени нищо "Не ме познаваш."
    Къде си видяла специално обръщение към теб, да съм казала, че точно ти си нещо-си. Направих извод за хората, които бягат от родината си, ти към какво се причисляваш е твоя работа. Не те познавам, но не смятам да мълча, защото някой докачлив ми е казал.

П.П. Към по-горното мнение, често се сблъсквам с такива чисто "възрастни" мнения как живота ще ме смаже и честно казано си мисля, че предпочитам да го напусна отколкото и аз да започна да мисля така. А започва да ме интересува какво прави другия в момента, в който започва да петни по какъвто и да било начин общата ни родина, защото това за мен е лична обида. И не е чисто българска черта, а чисто човешка, просто повечето народи го правят тайно, а ние сме твърде откровени в повечето случаи.
    Последно редактирано от Budika : 01-11-2012 на 13:00

Мега фен Аватара на Blab
    П.П. Към по-горното мнение, често се сблъсквам с такива чисто "възрастни" мнения как живота ще ме смаже и честно казано си мисля, че предпочитам да го напусна отколкото и аз да започна да мисля така. А започва да ме интересува какво прави другия в момента, в който започва да петни по какъвто и да било начин общата ни родина, защото това за мен е лична обида. И не е чисто българска черта, а чисто човешка, просто повечето народи го правят тайно, а ние сме твърде откровени в повечето случаи.
    прекрасна си!
    //заради такива хора съм все още тук.

едит:
    ще си тръгна, за да потърся одухотворени същества. и малко смисъл.
    но вярвам, че човек е част от земята си и е попил в себе си енергията наоколо. => е без значение къде ще се намира, никога не можеш да избягаш от себе си.
    Последно редактирано от Blab : 01-11-2012 на 13:30

Повече от фен Аватара на windowlicker
    И не е чисто българска черта, а чисто човешка, просто повечето народи го правят тайно, а ние сме твърде откровени в повечето случаи.
    Всъщност Е типично българска черта и ти го казвам като човек, който има наблюдение и от друга среда. Аз като заминах също не ми се искаше да го правя, беше ми много мъчно, но мога да ти кажа, че съм много щастлива, че живота ми се разви по този начин. Иначе и аз бях много знаеща в училище, всичко ми беше много ясно, но в един момент се оказа, че не е точно така Пак ти казвам ще го разбереш някой ден. Поправи ме ако греша, но ти нямаш лично наблюдение за живота извън България нали?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си