Цитирай Първоначално написано от boyracer
Цитирай Първоначално написано от amk933
Съвсем приятелски настроена тема е това. Не е мястото да се съдим и така нататък. Нека всеки кратко, ясно и точно да каже защо е напуснал или ще напусне България? Образование? Пари? Корени? Приятели? Семейство? Работа?

После може да споделим и мнения за държави и кой как се чувства навън. Ако искате включете и това. Как ви възприемат местните? Чувствате ли се на място?
Аз няма да се предам както всички Вас,няма да тръгна из Европа за да бъда лайночистач както всички Вас.Няма да се продам за жълти стотинки на западноевропейците.Не разбирате ли че цялата тази беднотия в държавата е изкуствено създадена с цел да се изнасят бели роби за Европа.Аз съм българин и винаги ще си остана такъв,ще запазя дотойнството си.Дори да трябва да преживявам с 350 лева на месец.Само не смейте да говорите по адрес на родината ни,защото Вие правите държавата такава,каквато е,народа е държавата.
Искам само да кажа че баща ми не е 'лайночистач' и не работи за 'жълти стотинки' защото ако искаше да прави това щеше да си е в БГ. Не можеш да обвиняваш него, и многото като него че са си взели семейството и са го завели на място където живеят значително по добър живот, който в БГ могат само да си мечтаят за него, и че се опитва да спестява за да може после да си изучи децата в добри университети та и те да имат бъдеще. Беднотията може и да е изкуствено създадена, но докато я има ние няма какво да правим тук. Харесвам България, но няма да стоя тука и да тъня в мизерия и не мисля че съм единствената на това мнение.