Аз напуснах България преди около 5 години. Просто защото нямаше работа в малкия ми град, и всичко беше концентрирано в София (както и сега). Преди да замина се борих близо 3 години с ХЕИ, Полиция, Пожарна, Данъчни, Трансфергруп и всякакви други институции - имах малка зала за игри и Интернет, но просто се отказах да изпълнявам всичките безумни наредби, да купувам игри и т.н.
Ако бях останал щях да съм или барман, или сервитьор, или магазинер, за 250 лв. на месец. Или психясал в София, висящ с часова в задръстванията, страхуващ се за живота си поради непрестанните показни убийства посред бял ден, глутниците бездомни песове...
Дали бих се върнал? Малко вероятно. Тук за сега ми е добре - имам работа, живея спокойно, не ми липсва нищо. Понаучих езика горе-долу... Времето е кофти, но... лятото ще дойде скоро
Сигурно сте чували, че дори и в чужбина българите все гледат как да те прецакат. В болшинството от случаите е точно така. Мен лично не са ме прецаквали моите приятели, но знам за подобни случаи.