Ами аз дойдох в Канада с нашите, защото те така искаха. Тук съм от 23 март тази година. Първоначално се опъвах и не исках да идвам тук, но виждам, че стандарта на живот е по- добър. Училището например. Няма да те насилват да си пишеш домашните и да учиш, трябва ти да имаш желание. Сега отделен въпрос са 82 минутните им часове Хората са любезни и гледат повече себе си, а не чуждите недостатъци. Верно английския ми малко куца (във Ванкувър съм, английската част), но ги разбирам какво ми говорят. Дали те ме разбират..... е, предполагам . Като цяло съм с добри впечатления, не те изолират, защото си чужденец ( те тука 90% емигранти ), бързо си намерих приятели, още първия ден.

Малко описания, който не иска да чете, да не го прави

Ъми, образователната им система е малко странна, но предполагам, че е по- добре. Програмата е една и съща всеки ден, сменя се само за 2рия семестър. Всеки ученик има различна програма (с някои се засичам по 2-3 пъти в различните часове)(лично моята е драма(театрални изкуства), математика, английски и науки(физика)).
Всеки ученик си има нещо като съветник, към който се обръща, когато има въпроси и т.н. Може да питаш директно учителя, но ако искаш да промениш нещо в програмата например, се налага намесата на съветника. Часовете са общо 8 на година. 5 от тях са задължителни, 3 са свободно избираеми. Задължителните са мисля английски, математика, науки, социология и физическо. Свободноизбиаемите са наааай- разнообразни: готварство, музика, драма, езици, технологии, etc. Това, което не ми харесва, са огромните размери на училището- отнема ми около 2/3 от междучасието да стигна до другата стая.
Ами....... ако някой има въпроси, да пита

П.П. Май се отклоних от темата..........