- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
Както казва един от по-горните коментари:
Никога няма да напусна България! Ще напусна българската държава!
И да, ако имам възможност ще отида в чужбина. Мечтата ми е Америка, защото там, за разлика от Европа, където навсякъде си чужденец, те приемат такъв, какъвто си. Там няма българи, турци, китайци, мароканци, французи и т.н. Вчера гледах БТВ Репортерите и даваха точно за хората, които са отишли в Америка. Един от тях казваше, че в Америка да си различен е правилото, а не изключението, а това е много важно, защото адаптацията към средата е по-лесна. Плюс това, там с усилия, желание, амбиция и труд, наистина можеш да успееш в живота. Там с предимство са способните, а не връзкарите. Истина е, че е скъпо и при положение, че няма как да ида там, ще се пробвам в Англия.
Жалко е, че за да се осъществиш, трябва да заминеш далеч и да изоставиш всичко, което обичаш - роднините, приятелите, традициите, корените. Ако бях сигурна, че мога да имам живота, който искам тук, никога нямаше да си помисля за заминаване... И все пак, дори и да замина в чужбина, никога няма да престана да съм българка и няма да се отрека от нацията и държавата си.
http://whiteeyedfrog.deviantart.com/
I'm not weird. I'm limited edition.