- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
С радост бих напуснала България стига да имам този шанс. Тъй като тук нямам абсолютно нищо, нито дом, нито добра работа, нито шанс за нещо като реализация като човек или още по-малко като жена желаеща да има деца. Просто, ако стоя тук ще загина рано или късно. А времето и живота си текат, обърнеш се и си остарял. Не си вече тийн.Първоначално написано от amk933
И образованието не дава равен старт в живота. Не дава нищо, ако си никой...
Та бих напуснала стига да се отвори врата и да замина. Мога да дам много на Бългрия, но тя ме отхвърли. Не мога да си изтегля дори заем, за да си взема жилище...Опитах какво ли не, но нищо не се получава. Всичките ми идеи за успех се изчерпаха. А за креватната до нея просто няма да прибегна, не искам да плащам с тялото си за да постигна нещо, считам че съм достатъчно интелигентна и можеща, за да не се унижавам по този начин. А тук с блъскане освен гърбат както казваше батко ми няма какво друго да стана.![]()
Нямам друг избор освен, да се махна от тук, макар че исках да съм си тук защото си обичах страната и езика. Но вече за мен тя е мащеха.![]()