- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
И защо да остана? За да продължават политиците да крадат пари от данъкоплатците, а аз да се правя на сляпа и не виждам какво става ли? Ние работим и се трепим за едни 400лв. на месец, с които като платиш ток, вода, телефони...и айде свършиха. Няма цял живот да се чудя как да свързвам двата края. Не мразя България, напротив страната ми харесва, но не и начина на живот. Превиваш гръб по цял ден (или поне честните хора го правят), а после се чудиш коя сметка, кой дълг първо да платиш. Имала съм възможността да пътувам и да се запознавам с чужденци или просто да говоря с българи, живели в чужбина. Никой от тях не иска да се връща щом веднъж вече е заминал. Живота на Запад (и не само там, де) е много по-спокоен отколкото тук. Наша позната започна работа в едно предприятие, но още първия ден каза, че септември се връща в Гърция. Наша позната е омъжена за австриец. Тя не е работила през живота си, а той е бил обикновен работник в предприятие. Само с неговата пенсия си пътуват хората нагоре-надолу и си угаждат. Мога да ви дам още безброй много примери, които ще ви подскажат колко изостанала държава е България, но щом вие си имате мнение за нея...ОК, не мога да го променя. Ще си завърша образованието тук, но после не мисля да оставам. И в чужбина не е лесно, но поне трудът ти се оценява подобаващо.
"Million feelings,thousand thoughts, hundreds of memories all for that ONE person!" <3