- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
OddBird, сега ще ти обясня моето виждане на въпроса ти в миналия пост. 1) в България по време на студената война е насаждано на хората как американците са много лоши хора и малко или много сега още си е останало така. 2) аз като си бях в България лятото на какви епитети се наслушах, най вече заради това, че не казах неща, каквито очакваха например: абе американците са яко тъпи, че и дебели... ами си казвах нещата както аз ги виждам, какво повече ми харесва тук примерно. И тогава започваха едни интересни разговори, че съм предателка страхливка... аз не им обръщах особено внимание. Знаех, че скоро ще се върна там където се чувствам по-добре и никой няма да ме съди за избор който направя.Първоначално написано от OddBird
Та да се върна на втора точка. Тези хора, които нападат хората отишли в чужбина и не дай си Боже да казват нещо хубаво са просто комплексари. Те знаят какво е положението в България и именно затова се чувстват герои като седят там и си повдигат самочувствието по този начин. А пък ако и се заядат с някой който не се съгласява в тях и го напсуват едно хубаво още по-добре. Та ние тези "избягалите на лесно" се явяваме страхливци и предатели, защото не сме останали в родината да я пазим или не знам какво точно трябва да правим за нея? Или какво точно правят тези които говорят против нас за държавата? Ама това е друга тема вече![]()