Цитирай Първоначално написано от OddBird
Благодаря nnn199, но ако ти го натякват постоянно, някак се закача. Гадно е. Честно да си кажа, защо искаме да сме равни на всички европейски държави, след като ако един французин например, реши да напусне Франция, никой нищо не му казва, а тук идва края на света?
OddBird, сега ще ти обясня моето виждане на въпроса ти в миналия пост. 1) в България по време на студената война е насаждано на хората как американците са много лоши хора и малко или много сега още си е останало така. 2) аз като си бях в България лятото на какви епитети се наслушах, най вече заради това, че не казах неща, каквито очакваха например: абе американците са яко тъпи, че и дебели... ами си казвах нещата както аз ги виждам, какво повече ми харесва тук примерно. И тогава започваха едни интересни разговори, че съм предателка страхливка... аз не им обръщах особено внимание. Знаех, че скоро ще се върна там където се чувствам по-добре и никой няма да ме съди за избор който направя.
Та да се върна на втора точка. Тези хора, които нападат хората отишли в чужбина и не дай си Боже да казват нещо хубаво са просто комплексари. Те знаят какво е положението в България и именно затова се чувстват герои като седят там и си повдигат самочувствието по този начин. А пък ако и се заядат с някой който не се съгласява в тях и го напсуват едно хубаво още по-добре. Та ние тези "избягалите на лесно" се явяваме страхливци и предатели, защото не сме останали в родината да я пазим или не знам какво точно трябва да правим за нея? Или какво точно правят тези които говорят против нас за държавата? Ама това е друга тема вече