.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Hybrid View

Голям фен Аватара на beb4yy

И аз незнам

Хм та накратко ще разкажа една история започнах да излизам с една компания от август. Окей всичко си вървеше добре там е и момичето с което съм отраснала но както и да е. Та от 2 дена сиг аз принципно съм добър и наивен човек и когато ме обидат или засегнат решавам нещатата с раговор не с псувни и да едно момче започна безоснователно да се заяжда с мен. Казах му -Кажи кво не те кефи да го променя и той се изсмя и каза- И да ти кажа ти няма да го промениш и аз -ок ще се опитам и той- абе не ми се говори с теб.През цялото време през което ние се карахме никой нищо не каза всички просто се смяха на мен ми стана гадно почуствах се като боклук излишна, а мойта фр с който съм отраснала и тя се смее и даже го прегръща окей стана ми кофти вечерта. Писах му в скайп за кво така е напраил той не е бил на кеф, извини се и кво днес пак седи и ми се заяжда. Видях че е унил и му викам кажи нещо и той не е ли ако искам... ми чувствам се тъпо вече и незнам как да постъпа дали да спра да излизам с тях хаха или да се опитам да получа малко респект това че се грижа за всеки как е или дали иска да ходим там не им даа право да се гаврят с мен....

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    мисля, че прекалено много му се хващаш на приказките или го игнорирай или веднъж му кажи 3 думи, ама да са достатъчни, за да спре да се зяжда
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Цитирай Първоначално написано от PurpleDream
    мисля, че прекалено много му се хващаш на приказките или го игнорирай или веднъж му кажи 3 думи, ама да са достатъчни, за да спре да се зяжда
    Да се надяваме да спре пфф

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Запази достойнството си.Никой не може да те унижава.Подбирай си приятелите,защото иначе ще те използват и ти няма да можеш да направиш нищо.

Цитирай Първоначално написано от SuNsEt
    Запази достойнството си.Никой не може да те унижава.Подбирай си приятелите,защото иначе ще те използват и ти няма да можеш да направиш нищо.
    Права си просто в началото ми беше приятно в тая компания ма тоя мърльо започна да си позволява много и незнам дали да спра да излизам с него или да му тегля игнора

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    кажи му, че има малък буй - ако той ти каже, че лъжеш, му предложи да демонстрира - ако наистина му е малък ще имаш доказателство, а ако е голям ще бъдеш задоволена. Абе общо взето всички печелят
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Цитирай Първоначално написано от fenastz
    кажи му, че има малък буй - ако той ти каже, че лъжеш, му предложи да демонстрира - ако наистина му е малък ще имаш доказателство, а ако е голям ще бъдеш задоволена. Абе общо взето всички печелят
    Пращтиш от акъл нема толкова по добре не пиши в темата ми

Град
    Land of the blind
    Ми да ти кажа твойта история съм я чувал много пъти - тия "компании" са много вредни за развитието на личността. Тоя дето ти се ебaва очевидно е комплексар/иска да се докаже пред другите/харесва те, но не знае как да ти каже. Като там е твоя приятелка от детството си контактувай само с нея, не ходи с тях. Просто е.

Друг е въпроса, че ти знаеш, че това е решението, но не правиш нищо от страх, че ще ти се ебават и кой знае какво ще стане...Личи си що за човек си и от другата ти тема - още мислиш за някъв, който си има друго гадже от година

Така че - кажи му, че има малък буй.

Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

pxah ти на колко си .. незнаеш ли къде живееш , тука всичко са оправя с бой и псувни : ) спри да бъдеш толкова наивен
    * brunettes
    do it better ;] ..

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    НЕ (ПРАЗНО МЯСТО) ЗНАМ
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Цитирай Първоначално написано от fenastz
    Ми да ти кажа твойта история съм я чувал много пъти - тия "компании" са много вредни за развитието на личността. Тоя дето ти се ебaва очевидно е комплексар/иска да се докаже пред другите/харесва те, но не знае как да ти каже. Като там е твоя приятелка от детството си контактувай само с нея, не ходи с тях. Просто е.

Друг е въпроса, че ти знаеш, че това е решението, но не правиш нищо от страх, че ще ти се ебават и кой знае какво ще стане...Личи си що за човек си и от другата ти тема - още мислиш за някъв, който си има друго гадже от година

Така че - кажи му, че има малък буй.
    хм няма как да излизам само с нея като излизаме всички заедно схващташ ли.... АБЕ ДА МУ СЕ НЕВИДИ МН УЧИТЕЛИ ДОЙДОХТЕ ЧОВЕК ВИ ПИТА ЗА СЪВЕТ ВИЕ МУ ГОВОРИТЕ ЗА ПУНКТУАЦИОННИ И ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ С ЕДНА ДУМА ДА ГО ........ ПАМПУРКАТЕ ФОРУМА Е СЪЗДАДЕН ЗА ДА СИ ПОМАГАМЕ !

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    Епа и аз не знам.
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

Град
    Land of the blind
    Не схващам. Щом сте приятелки от детство не би трябвало да е проблем за нея...

Мега фен Аватара на machoka
    Опитай се да получиш не респект, а повече самоуважение. Това поне ще го изискаш, и ще го очакваш да се получи само и единствено от себе си. Това ти трябва. С него върви и доза самочувствие и не се дръж като парцал, ами заяви себе си с едни гърди напред.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Абе проблемите на авторката изобщо не са във вида в който ви ги представя. Ама това вече е друга бира. За това не можете да и дадете адекватни отговори.

По темата.

Милиони пъти ти казах - себеуважение ти трябва на теб. И воля. Ако ще и със 100000 компании да се събереш, ако се имаш за боклук няма как да те уважават. Момчето(ако наистина е момче) е било право с постъпките си.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Абе проблемите на авторката изобщо не са във вида в който ви ги представя. Ама това вече е друга бира. За това не можете да и дадете адекватни отговори.

По темата.

Милиони пъти ти казах - себеуважение ти трябва на теб. И воля. Ако ще и със 100000 компании да се събереш, ако се имаш за боклук няма как да те уважават. Момчето(ако наистина е момче) е било право с постъпките си.
    хАХА прав с постъпките си да си изкарва неговите проблеми на гърба на другите !!! И отново ще те помоля ти да не ми пишеш в темите просто като ги видиш да ги подминаваш! П.п: Не съм имала самучувствие съответно незнам как да го изграда

Град
    В мислите на хората
    Ми питаш, слушаш, интересуваш се. И ще стане накрая. (за самочувствието приказвам)

За темите - иска ти се. Щом си пуснала темата в раздел видим от всички - значи всички са свободни да пишат каквото си поискат, и съответно да си носят последиците. Ако не искаш да ти пиша в темите - намери раздел, който ми е забранено да виждам. Мисля, че администраторския и двата модераторски са единствените такива.

Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Ми питаш, слушаш, интересуваш се. И ще стане накрая. (за самочувствието приказвам)
    Окей слушам те

Град
    В мислите на хората
    Материалите са взети от форума на сайта http://pickup-project.net

В най-общи линии мога да ти помогна така. Другото зависи от теб.

Цитирай Първоначално написано от miracle от pickup-project.net
    Според мен най-основното е да се оттървеш от зависимостта си от егото. Онова гладното, дето иска още и още за да бори другите егота?, и никога не се задоволява с това, което има. Никога не се радва на това, което има. Поне не за дълго. И постоянно иска да се храни. Тоест, не бъди състезател - не се състезавай с всички и всичко, по добре се стреми към собствената си уникалност. Подражанието и стремежа да си като някой/нещо е слабо и неефективно, дори деструктивно за самочувствието и щастието ти.
    Винаги ще се намери по-умен, по-забавен, по-красив, по-богат, но никога няма да се намери втори - същия като тебе, в случай, че си се постарал да се самоизградиш като индивидуалност.

Идеята е да гледаш на нещата от друга перспектива - да искаш и правиш нещата за СЕБЕ СИ, не за да се покажеш пред обществото и да получиш одобрение. Да приемаш нещата такива каквито са, да не си даваш прекалено много зор и да мислиш кой кво мисли за тебе, защо и как да го промениш. Не. Прекалено деструктивно е.

Темата е безумно обширна. От много време се каня да напиша нещо по въпроса, но все немога да си събера мислите. Прекалено много и навързани неща, от които извода е един и същ.

thinkfaster пусна едно разказче: http://pickup-project.net/forum/index.php?topic=503.0 - това е добро начало. Но до изводите от всичко трябва сам да се докопаш. Сам да ги изпиташ, проумееш и разбереш. Само тогава ще направиш реална вътрешна промяна. Разликата между това да ЗНАЕШ нещо от втора ръка информация и да си го ПРЕЖИВЯЛ е колосална.
    Разказчето е по долу.

Код:
    Кой си ти ?

Този ден Сенклер стана, както винаги, в седем сутринта. Затътри, както винаги, пантофи към банята и след като взе душ, се обръсна и парфюмира. Облече, както обикновено, модните си преди и слезе до входа да вземе пощата. Там го посрещна първата изненада за деня – нямаше писма!
       През последните години кореспонденцията му постепенно растеше и това бе важно за връзката му със света. Малко разочарован от вестта за липсата на вести, той изяде обичайната закуска от ядки с мляко (както препоръчваха лекарите) и излезе от дома си.
       Всичко си беше, както винаги: същите коли се движеха по познатите улици на греда и вдигаха същия шум, от който се оплакваше всеки ден. Като пресичаше , едва не се сблъска с професор Ексер – стар познат, с когото обикновено разговаряше с часове на отвлечени метафизички теми. Махна му с ръка за поздрав, но професорът сякаш не го позна. Извика го по име, но той вече се бе отдалечил и Сенклер помисли, че не го е чул. Денят беше започнал зле и май вървеше на по-зле с нарастващата досада в душата му. Той реши да се върне вкъщи, към книгите и изследванията си, и да чака писмата, които сигурно щяха да бъдат още повече, щом сутринта не бе получил никакви.
       Тази нош мъжът не спа добре и се събуди много рано. Слезе и докато закусваше, започна да дебне през прозореца кога ще дойде пощальонът. Най-сетне го видя на ъгъла и сърцето му подскочи. Но пощалионът мина през дома му, без да спира. Сенклер излезе и го повика, за да провери дали няма писма за него, но човекът го увери, че в чантата му няма нищо за този адрес, че пощите не стачкуват и че няма проблеми с разнасянето на писма в града.
       Това съвсем него успокои, напротив, още повече го притесни. Нещо ставаше и трябваше да разбере какво е. Облече си сакото и се отправи към дома на своя приятел Марио.
       Щом пристигна, каза на иконома да съобщи за него и зачака в хола на своя приятел, който скоро се появи. Синклер се спусна към домакина, протегнал ръце, но той го попита само:
    -   Извините, господине, познаваме ли се?
       Мъжът помисли, че то е шега, засмя се насила и настоя домакинът да му предложи чаша алкохол. Резултатът беше ужасен: онзи повика иконома и му нареди да изгони непознатия, при което Синклер си изпусна нервите и започна да крещи и да ругае, предизвиквайки още повече здравеняка да го изхвърли на улицата…
       По пътя за вкъщи срещна други съседи, които не му обръщаха внимание и се държаха така с него, сякаш беше някой непознат.
       И мъжът беше обсебен от следната мисъл: срещу имаше заговор и той бе допуснал някаква грешка спрямо това общество, щом сега то го отхвърляше така, както преди часове го почиташе. О колкото и да мислеше, не можеше да се сети за нищо, което би могло да се изтълкува като обида, а още по-малко за нещо, което да засегне цял град.
       Синклер остана в дома си още два дни, очаквайки кореспонденцията, която така и не получи, или тръпнейки в очакване някой приятел, озадачен от отсъствието му, да дойде, да почука на вратата му и да го попита как е. Но нищо не се случи, никой не припари до дома му. Жената, която му чистеше, отсъстваше, без да предупреди, и телефонът не звънеше.
       На петата вечер, пийнал малко повече, Синклер реши да отиде до бара, където обикновено се срещаше с приятели и си говореха разни глупости. Щом влезе, той ги видя в ъгъла, на масата, на която обикновено седяха. Дебелият Ханс разказваше все същия стар виц и всички пак му се смееха. Мъжът придърпа един стол и седна. В миг настъпи гробна тишина, която показваше какъв досадник за тях е новодошлият. Сенклер не издържа повече.
    -   Мога ли да знам какво ви става на всички?
    Ако съм направил нещо, което ви е подразнило, кажете ми и да се разберем, но не се дръжте така, защото ще полудея.
       Всички се спогледаха озадачени, но и раздразнени. Един от тях завъртя показалец на слепоочието си, давайки диагнозата на непознатия. Мъжът отново настоя за обяснение, после започна да се моли и накрая падна на земята, умолявайки ги да му кажат защо му причиняват това.
       Само един от тях му отвърна.
    -   Господине, никой от нас не ви познава, така че нищо не сте ни сторили. Всъщност дори не знаем кой сте.
       Сълзи бликнаха от учите му и той излезе от бара и се затътри унизен към дома си. А краката му сякаш тежаха по един тон.
       Влезе в стаята си и се хвърли на леглото. Без да знае как, нито защо, се бе превърнал в някакъв непознат, в никой. Нямаше го вече в бележниците на хората, с които си кореспондираше, нито в спомените на непознатите, да не говорим за чувствата на приятелите. В главата му се набиваше като с чук въпросът, който всички му задаваха и който самият той започваше да си задава: „Кой си ти?”
       Можеше ли всъщност да отговори на този въпрос? Знаеше името си, адреса, номера на ризата си, номера на личната си карта и някои други данни за пред хората. Но освен всичко това , кой  беше наистина той дълбоко в себе си ? Държанието му, влеченията, склонностите и мислите му бяха ли негови? Или както много други неща, бяха само стремеж да не разочарова онези, които очакваха от него да бъде, когото познават? Май започваше да му просветва: щом е никой, значи не е длъжен да се държи по определен начин. Каквото и да направи, реакцията на другите към него няма да се промени. И за пръв път от толкова време откри нещо, което го успокои: бе изпаднал в такова положение ,че можеше да се държи както си иска, без да чака одобрението на околните.
       Пое си дълбоко дъ и усети как въздухът нахлува в дробовете му, сякаш се е възродил. Осъзна, че кръвта тече във вените му, че сърцето му бие, и се изненада, че за пръв път

НЕ ТРЕПЕРЕШЕ

И след като най-сетне вече бе разбрал, че е сам, че винаги е бил сам, и разчитапе само на себе си, сега можеше да се разсмее или да се разплаче… Но заради себе си, не заради другите. Вече знаеше:

СОБСТВЕНИЯТ МУ ЖИВОТ НЕ ЗАВИСИШЕ ОТ ДРУГИТЕ.

Беше разбра, че е трябвало да остане сам, за да открие себе си…
       Заспа спокойно и дълбоко и сънува прекрасни сънища.
       Събуди се в десет сутринта  и видя, че в този миг един слънчев лъч проникваше през прозореца и осветяваше красиво стаята му.
       Без да се изкъпе, слезе по стълбите, тананикайки си някаква песен, която никога не бе чувал, и откри нещо под вратата – голяма купчина писна, адресирани до него.
       Жената, която почистваше, беше в кухнята и го поздрави, сякаш нищо не бе се случило.
       А вечерта в бара като че ли никой не помнеше онази странна нощ на лудост. Поне никой не сметна за нужно да каже нещо по въпроса.
       Всичко беше отново както преди… но не и той,
       за щастие,
       той,
       който никога вече нямаше да се моли някой да го забележи,
       за да се увери, че е жив,
       той,
       който никога вече нямаше да се страхува, че ще бъде отхвърлен.
       Всичко беше същото,
       но този човек вече.
       Никога нямаше да забрави кой е.

-   Този разказ е за теб, Дениан – продължи Дебелия. –
    Когато не осъзнаваш зависимостта си от чуждото мнение, живееш, треперейки да не бе да бъдеш отхвърлен от другите, от които си се научил да се страхуваш.
       А цената, която трябва да платиш, за да не се страхуваш, е да се подчиниш и да станеш това, което онези „дето толкова ни обичат” , ни налагат да бъдем, да правим и да мислим.
       Ако имаш „късмет” като героя на Папини и изведнъж светът ти обърне гръб, нямаш друг изход, освен да разбереш колко безсмислена е борбата ти.

Но ако това не стане
    и „за щастие” си харесван и обсипван с хвалби,
    тогава…
    остава ти само едно:
    чувството за лична свобода
    сам да решаваш:
    покорство или самота;
    притиснат от дилемата да си това, което трябва
    или да бъдеш някой.
    И от този миг
    можеш просто да бъдеш
    сам, но самият себе си.

Dr. Gregory House

бЛАГОДАРЯ ЗА КРАСИВИТЕ ДУМИ хаха в този разказ сеедно аз съм героят така се почувствах за това ще се опитвам да постъпвам както аз реша за добре...

А какво толкова ти казва? Само от любопитство питам..

Иначе да знаеш кефиш ме Оправяш нещата с думи, както се казва 'като голям човек Абе най добре спри да му обръщаш внимание. Или няколко дена не излизай с компанията ти. Ако някой те пита защо не излизаш с тях им казваш причината. И вече ако ония не се усети, че трябва да започне да те уважава и да не си избива комплексите върху теб..
    След бури - мир и тишина,
    след нощ - безбрежна светлина.
    Над равноширнатия път
    лучите вихрен танц въртят -
    път царствен царствено поел,
    високо плува горд орел.
    ...
    Утро - Димчо Дебелянов

...

Виж,щом не става с думи ги зарежи.Ще си намериш по-добри приятели.Държат се ужасно с теб,НЕ СА НИКАКВИИ ПРИЯТЕЛИ.

ПрИяТеЛсТвОтО е КаТо ЛоДкА в ОтКрИтО мОре,нО нИкОй НЕ ЗНАЕ нА кОй бРяГ Ще сПрЕ!!!!!!!

Най-добре спри да излизаш с тех..как така ше те обиждат... всички сме равни!

Мега фен Аватара на sasha_90
    Като те гледам изобщо не решаваш всичко с думи.Спри с наивността и докажи,че си човек,както всички останали.И запомни-за нищо на света не се променяй,защото еди-кой те е помолил.Защото това те прави глупачка в неговите очи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си