- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Да продадеш човешкото в себе си... за 6 стотинки?!
Boot има право. Т'ва, че тази е била мърша и е решила да се прави на велика пред детето само защото друг никой не я ебава за чеп не значи, че всички са такива. Аз съм се качвала при супер слънчевите и усмихнати кондуктори и сме си правели лаф по маса време. Даже ни се хилеше, че не знаем в кой квартал сме, 'щото бяхме сбъркали рейса.![]()
Ебати тъпачката ..
Running is my drug and I am overdosed ..
офф:Първоначално написано от Vincitore
Стани контрольорка, свали 5-6 цигани и после кажи на вашите да споделят в кое гробище да те търсим. Съвсем сериозно!
в по-малко лошия случай сподели на вашите да ни осведомят в коя болница са те шили/преливали кръв/правили операции
най-малкото, което може да ти се случи е да те проълнат за цял живот. Теб, родителите ти,близките ти,потомоството,което след време ще създадеш и т.н.
Което опира до друг въпрос, но темата ще стане много дълга.
Защото 'лапето е нямало как да се защити, а всеки човек обича да показва "надмощието" си над по-слабите.![]()
Ае детето е на 12 бе, мааму, 6ти клас... Не е толкова малък.Първоначално написано от Vincitore
Не се правя на бунтарка.. Не искам да обиждам модераторката, но случаят не е толкова скандален.. Чудо голямо, някаква злобна женица. Факт е, че е много грозно от страна на озлобената контрольорка да не приеме от другите пътници свещените 10стотинки (които уж са й били важни), но вие наистина се оливате с преиграването. Даже просто ей-така си плюете, даже не ви пука за случилото се. (бас!)
Наистина не всички са такива.
А и нали тая е уволнена. Всички са щастливи и доволни.
Чиста работа.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Проблемът не е ВСИЧКИ контрольори... много ясно, че не всички са такива, че трябва да си има контрол и правила и т.н. Въпросът е, че за едни келяви 10 стотинки, които другите пътници са искали да му дадат, тя ей така напук го е свалила. И да, на 12 може да не си хипер-супер-турбо малък, че да не знаеш къде се намираш, но в ситуация при която някаква смотана, ниска, дебела леличка ти се развика в тролея, те направи на 100 кила и ти се паникьосаш, защото най-малко очакваш... като те свалят някъде-си-там вечерта едва ли ще се осъзнаеш в първия момент. А и каквото и да си говорим на 12 си си дете и да се панираш не ми звучи чак толкова ненормално и недопустимо. Баща му като му звънял да го пита къде се намира, той толкова е бил шокиран, че казал само, че има някакви блокове и куп други неориентирани неща. Но предполагам, че по вашата логика той е трябвало да й забърше сигурно два шамара, да й се развика 'мъжката' на свой ред, да я напсува и да си слезе царски от тролея и да не го е.е. Да, сигурно един ден и това може да стане..., защото това вече се вписва в 'нормалното ежедневие' и можеш почти всеки ден да го видиш в автобуса... но работата не е само там. А че от една дребнавост и злоба си го изкарва на дете...
Много е лесно да се правиш така на 'силен' и 'властен'..
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Добре поне че уволниха мършата...
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Напълно си права. Естествено, че няма да се развиква 'мъжката'.
И по тъмно не е длъжен да може се оправя, все пак е на 12.. Но не е и чак такъв мъник де, тва се опитвам да кажа. Просто да не го изкарваме чак такава драма!
Да, грозно е, пошло е, некоректно е от страна на тая проста служителка. Най-голямата й грешка е, че не е приела от пътниците 10те стотинки.. но работата е приключила вече..![]()
А и аз се обадих просто защото някои тука преиграват, както винаги, с фалшивото си съчувствие. : ) Пък ако се замислите кой знае какво не е станало. Просто поредната несправедлива и отвратителна случка от българския стандарт. Те тия служители кога ли са се държали нормално, не че няма и свестни де. Навсякъде са такива - по гарите, по автобусите, на гишетата.
Случаят не е толкова необичаен като имаме предвид горните факти. Ако бяхме една Холандия с коректни служители (или коя да е страна), тогава новината сигурно щеше да стресне доста хората, но аз на това дори не се възмутих. Просто поклатих глава - "Поредната злобна лелка..." .. Нищо учудващо, наистина. Жалко си е, да, но да не преиграваме излишно. Поне тея, които са никви на момчето..
Та, да.. Злобната лелка да го духа. Нали е уволнена.. Чиста работа, пак ви казвам!
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Тук мисля да не се съглася, тъй като си мисля, че не става дума точно за това дете, а за отношението към децата като цяло. Темата си е сериозна, принципно, защото сегашните деца са бъдещите хора в страната и както се казва - "каквото посееш, такова ще жънеш".далеч по-сериозни за обсъждане теми има от некво свалено дете от градския.
Статията изглежда малко драматична, наистина. И все пак контрольорката е постъпила подло, защото, като се замислите, тъпо е дори идеята, че дете може да се цигани за 10 стотинки.. още повече, че други хора са предложили да ги дадат.
е с товаа съм съгласна лятото една се зачдаше една заради багаж абее ужас неквоо в сф се моеш да се измкънеш а там не ми се мисли и остави всичко ама в сф всички са срещу контрольорите а там като видяха че не си от варна а от сф и пътниците тръгнаха срещу нас и почнаха да обиждат от сорта: "софианци долни мислите си че сте си в сф и такиа"Първоначално написано от w0sh
![]()
![]()
![]()
![]()
аз нищо не разбрах от горните 3 поста.
И какво?
Жената е била в правото си (това, какъв човек е, съвсем не би следвало да бъде тема за обсъждане тук, камо ли проникновения от типа на – ‘тази контрольорка е такава, следователно всички контрольори, м@ма им на племето, са такива, следователно хората днес сме такива – склонни сме да продадем човешкото в себе си за жълти стотинки’ – обобщено; у нея такова липсва и?), изпълнява задълженията си, а 12 е доста далечна възраст от 7*, нали? В тази тема: http://dnes.dir.bg/2009/10/09/news5199262.html ,май не биха писали толкова хора, примерно, така де, ако имаше пусната такава, датите съвпадат, дори часово.. И, да, спорил съм веднъж вече в подобна тема, точно в този форум, след малко ще приложа и линк. Всички бяха крайно недоволни от мизерното качество на предлаганата услуга по някои линии, но пък и категорично против да дупчат билетче освен в изключителни случаи. (yawn)
Конкретното дете – баща му не кара ли такси? Или пък леля му - кола? На 12 трябва да си подготвен за подобни случки и да реагираш малко по-адекватно (напълно съгласен с постовете на Boot). И детето вероятно така е постъпило, но защо да не направим отново поредната драма, достойна да съперничи единствено на несъмнено виталните теми, които се обсъждат малко по-надолу в десетки страници в раздела - ‘Флеш – за хората с флеш’, ‘Какво зимно яке искате момчета? Какво е модерно сега?’, WC, Sims 2 и тем подобни.. Има и няколко по-смислени, да.
Неприятно, разбирам, че си ядосана, но не е повод за тема в посещаван форум. В блог, може би. Камо ли подобни пледоарии по-въпроса.
Разбира се. След като е продала човешкото в себе си, сваляйки от автобуса 12-годишно момченце с недостатъчно стотинки за билет – какво друго? Както и да е. Хайде, това поне не е толкова незаслужено, макар и да е неправомерно за разлика от действията и.Първоначално написано от Deadlock
p.s.: Сега да не ме блокираш в Скайп само?
Това вече е нечовешко..пък и тук става дума за ДЕТЕ..![]()
Много ми е странно как отделяте толкова внимание на тази тема, а за далеч по-важни случаи за незачитане на правата, като този със Спаска Митрова, дори няма и теми във форума.
Добре де,Lestat357.. да нямаше кой да предложи да даде щеше да е оправдано донякъде,няма пари - няма билет.
Обаче при положение,че са се намерили хора да дадат и тя напук е свалила момчето вече не може да го оправдаеш.
На 12 не е малък,но не е и голям. Има и по-големи ученици които ако объркат спирката после не могат да се приберат. Много си е права модераторката..
Има,но не си видял.. Пък и странно те не се радваха на голям интерес (тези които видях де). Ама защо си мислиш,че случая е незначителен?Първоначално написано от Mooo6no
Някаква лелка демонстрирала злобата си от това, че е просто една контрольорка и животът и е тъп и се е наложила върху единствения, който може да го направи и вътрешно да се почуства по-властна - едно 12-годишно момченце. Хората, които избиват личните си комплекси върху по-слабите са много. Не съм психолог да ги анализирам, но това е нещо нормално и го е имало винаги. Още повече тук и е показан червен сигнал срещу това, че може да прави каквото си иска и е уволнена. И не виждам какво толкова се коментира...
Ако тук става дума за действията на една дадена личност, която ние не възприемаме като "нормална" и "правилна" и тя съответно е санкционирана заради нея, то при Спаска Митрова, както и много други случаи, ставаме свидетели на неправомерната политика на цяла една държава. И нея, държавата за сега никой не я санкционира.
Какво толкова се коментира? Всеки бърза да изкаже съчувствие,това е..
Въпросът е приключен вече и всичко е чисто. Друг е въпроса колко страници ще направим в показване на съпричастност.
Колкото до Спаска.. не е лоша идеята някой да направи тема. Има много да се говори по въпроса,но не е тук мястото (сега ако ме разбереш погрешно ще се депресирам).
@Photophobia нз чий фейк си, aко изобщо (моля да ме извиниш, ако греша). Нека приемем, че не си. Аз не я оправдавам и не твърдя, че е постъпила правилно. Има разлика между правилно и правомерно. Преди да заема чия да е страна обаче, първо трябва да ги чуя и двете. Така е доста тъпо. Твърдя категорично само едно – много шум за нищо. Твърде много.Първоначално написано от Photophobia
Нз откъде идваш – и ти, и още няколко хора тук? Когато аз бях 6-ти клас (1998/1999) нямахме мобилни телефони, както и по времето на Boot. Сменях по две превозни средства, за да пътувам конкретно до училището си тогава. Неприятно, откъм време в път. Неколкократно са ме карали дотам и толкова. Два-три пъти, не повече. За осем месеца. Е и? Това ми беше училището. Когато си в 6-ти клас, вероятно дори си е същото училище, до което си пътувал в продължение на шест години (при мен не беше така, обикновено е). И за толкова време да не научиш маршрута? Да нямаш идея от произволна негова точка на какъв тролей/трамвай/автобус да се качиш? А защо не е изчакал сл. такъв? На 12 не си на 6. Абе, толкова ли уникален и необичайно независим за възрастта си съм бил? Значи така беше и с 2/3 от класа. Важи в общи линии и за сестра ми, която завърши тази година и за още лични примери, които учат и в момента.
Не е права контрольорката, че се е заяла, отнесла го е предостатъчно. Много шум за нищо.
А ти как мислиш?Първоначално написано от Photophobia
Да, нека направим още 10, по приключеният вече незначителен въпрос. Като е така - кое ли причини предишното ти мнение, очевидно конфликт няма.Първоначално написано от Photophobia
Е не, предполагам повечето могат да се оправят.. нали.. ама не така грубо към детето :/
Все пак това с маршрута е малко .. хм.. абе субективно мнение. Може да в ново училище например? Не,че искам да предизвиквам конфликт или нещо такова![]()
Пък и той че не може да се прибере - не може,но няма нищо общо с отношението на служителката.
п.п. Не съм фейк бе,писна ми стария ник :д
Да й го натикат един такъв голям с разширени вени.Първоначално написано от DimovB
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако беше голям човек, на тъпата контрольорка щеше да й е*е майката, но говорим за детенце, за Бога!Просто не мога да изразя ужаса си...
По тоя повод се сетих за една случка, която четох в нета. Една жена откраднала от магазин кебапче за 40 стотинки и всички наоколо яростно се нахвърлили, за да я опанд...Много са ербап разни уж защитници на закона, ама като стане на дума за някой "големец", ги е страх и са готови краката да му целуват!
Не се ли замислят колко е зле положението на жената, че да открадне някакво третокачествено кебапче, което кой знае от каква кайма е направено?!
Не оправдавам кражбата й, но да са до такава степен озлобени.
Ако това беше моето дете или братче, щях да я намеря тая и да я намажа с лайна, честно.Пък после в който затвор искат да ме мятат! Децата са невинни, беззащитни, представете си горкото дете да бяха го свалили на спирка в мангалския квартал?! Не ми се мисли... Имало е късмет, че се е свързало с брат си. Но тая случка направо ще му преобърне представите за света и по-конкретно родината...
Ще осъзнае що е то алчност и че никой не е добронамерен към теб (освен семейството ти, разбира се).