.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    Мега фен

Вируси и AVG Anti-virus

Преди бях с Avast, ама ми изтече срокът, затова си свалих AVG вчера. Та днес в 12.00 ч. почна да сканира и ми откри някакви троянски коне. Тая вечер отварям списъка с вирусите, и какво да гледам – десетки вируси. Може и 100 да има.
    Та видях един бутон Restore и така натисках един по един всеки вирус до половината някъде, ама после се усетих, че не знам за какво е тоя бутон.
    Някой ще ми каже ли как да премахна тея вируси и дали въобще мога да ги махна? И скапала ли съм нещо, като съм натискала това Restore?

Едит: Забравих да спомена, че скайпът ми се бъгва и сигурно е от това. Отдолу иконката ми изчезва и ако затворя прозореца на Skype, после въобще няма да мога да го отворя. Рестартирах го, ама никаква промяна – същата простотия.

Град
    Плевен
    Един съвет от мен - просто преинсталираш Windows на чисто с форматиране на твърдия диск. Съветвам те да ползваш пак Avast Home Edition, просто трябва да се регистрираш на сайта им. Ако не ти се занимава с цялата работа по преинсталацията - деинсталирай AVG - не че е лош като антивирусен софтуер, но щом не си запозната с него, по - добре се придържай кам изпитаното. Добре е също да си инсталираш защитна стена - напр. Zone Alarm, програми като Spybot - Search and Destroy и Ad-Aware са за допълване на комплекта за сигурност. И последно като съвет ползвай антивирусен софтуер с винаги обновени дефиниции.
    Бъди пръв или умри опитвайки се да станеш!

Мега фен
    Хах, мерси за съветите...
    Сега видях, че в тоя списък, където са вирусите, пише, че те вече са премахнати. А като натиснеш restore, ги връщаш в старото им местоположение (някоя папка, етц)... Майкоу, колко съм тъпа. Сега как да ги премахна отново?

Град
    Плевен
    Пусни отново проверка за вируси, би трябвало AVG пак да ги хване и после направо ги изтрий вместо да ги оставяш под карантината, от където си ги възтановила с Restore. Наслука с вирусите и още един съвет от мен винаги сканирай в Safe mode.
    Бъди пръв или умри опитвайки се да станеш!

Град
    във филма ..
    Цитирай Първоначално написано от bonbogoko
    Съветвам те да ползваш пак Avast Home Edition, просто трябва да се регистрираш на сайта им.
    А не може ли просто да свали Avast от замунда и да въведе cd-keyа ? Registration Code ли какво искаше Avast не помна, но го има в описанието на торента или на файл.

Who's next!

няма смисъл от AVG тя е с отрицателно КПД... ако не искаш да плащаш и да имаш що годе някаква защита -> Avira безплатната версия...

AVG-то не е лоша.
    Просто засича понякога фалшиви вируси - като кракове на игри или други подобни, които със малко знания ще се усетиш кое е ворус и кое не е - но за сметка на това е безплатна и се ъпдейтва редовно.
    Авира-та направо пощурява.. чак дразни. За всяко нещо мрънка и предупреждава и пак засича фалшиви заплахи и понякоога предприема действия без да те пита и т.н.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Цитирай Първоначално написано от MakeMeLaugh
    AVG-то не е лоша.
    Просто засича понякога фалшиви вируси - като кракове на игри или други подобни, които със малко знания ще се усетиш кое е ворус и кое не е - но за сметка на това е безплатна и се ъпдейтва редовно.
    Авира-та направо пощурява.. чак дразни. За всяко нещо мрънка и предупреждава и пак засича фалшиви заплахи и понякоога предприема действия без да те пита и т.н.
    зависи настройките

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си