- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиърсинг на ухото
Здравейте!![]()
Мисля да си правя подобен пиърсинг http://prikachi.com/images.php?files/1101310N.jpg ,но в нета не намерих достатъчно информация.![]()
Някой има ли?Боли ли?За колко време зараства?И като цяло дайте инфо ...![]()
![]()
Естествено, че боли, все пак тва е пиърс на хрущяла... Аз имам 2 там, които са вече на година. Отиваш в студио, пробиват те, те ще ти обяснят как да се грижиш за него. Но принципно 9 дни се промива с кислородна вода и се маже с гентамицин. След тия 9 дни няколко месеца го промоваш с физиологичен разтвор (за лещи ) , за да зарастне по - бързо..на всеки зараства за различно време ( няколко месеца).Ако не се грижиш добре, ще се възпали и става гадничко. Аз поддържах добра хигиена и не съм имала проблеми. Но да има си болка, ама е много готино![]()
Мен там ме боля по малко отколкото на меката част на ухото. Боли после, докато зараства.
на мене не ми харесва.. но все пак по темата никва идея няям какво що..
при теб за колко време зарасна?Първоначално написано от marin4itu
имах две дупхи на хрущяла и не зарастнаха за 3 месеца,постоянно ме болеше и накрая се наложи да ги махна,най странното беше че спазвах хигиена,обиците бяха от титан...такава болка сутрин след спане направо,то на устната не ме е боляло толкова колкото на ухото...
Ами поне 2 месеца ме боля.. И после таман беше зараснала и спряла да ме боли и като бях на фризьор, фризьорката ми среса ухото и се възпали и пак ме боля, но сега вече е добре.Първоначално написано от fenkatakrisi952
Имам там. Пробиването не боли, ама след това поне 10 дена си е болка.. Нощем като се въртях и легнех ли на ухото се разсънвах набързо =)
Задължително трябва да е с абокат,особено там ,където ти искаш,защото абоката изрязва каналче ,а пистолета разкъсва грубо тъканта и могат да се получат много неприятни инфекции и хрущялът ти да замине на кино.Боли съвсем малко и е кратко,но все пак зависи дали държиш на болка и дали пиърсърът си разбира от работата.Всеки случай не е болка за умиранеПромиваш колкото се може по-често с физиологичен разтвор,не със спирт и не със кислородна вода( пречат на зарастването).Може да мажеш в началото с антибиотик ,за да не се инфектира евентуално,но не е задължително.Аз имам на извивката на хрущяла и мия проби една моя приятелка ,която се занимава от година вече някъде с това и е много добра.Все пак е по-добре в студио.Простов моя град няма,пък козметичките са тъпи и нищо не разбират и изобщо никва хигиена,нищо.И не им пука дали ще те наранят или не.Тъй че ти в софия имаш голям избор от студия.